Американски колеж прием 2013-трета тема

• 93 396
  • 800
  •   1
Отговори
# 345
  • София
И аз бях приятно изненадана. Някой освен добра техника, влагаха и много чувство. Поздравления! Предполагам, че бъдещата професионална реализация на някои от тях ще е  в тази област.
А от друга страна бяха заредени и от вчерашния концерт на учителите. Учениците бяха възхитени от представянето на преподавателите им.

# 346
Жасмин, страхотен анализ си направила! Мерси!
Аз не мога да изтегля двата файла, но виждам и така добре.

Zuri, аз същото си мислех и за артистите от театралното представление в началото на месеца. Наистина големи таланти. Тези умения само от заниманията в клубовете ли са? Много профи беше всичко.

# 347
  • тук
Жасмин, чудесна работа си свършила.
Ние имаме само една година, така че шансът на моята артистична, далеч от математиката щерка не е голям, но здраве, не е най-важното на света, важно е да положи труд и да опита, пък каквото стане.

# 348
  • София

Zuri, аз същото си мислех и за артистите от театралното представление в началото на месеца. Наистина големи таланти. Тези умения само от заниманията в клубовете ли са? Много профи беше всичко.
До колкото знам - да. Много талантливи деца има.

# 349
Ние имаме само една година, така че шансът на моята артистична, далеч от математиката щерка не е голям, но здраве, не е най-важното на света, важно е да положи труд и да опита, пък каквото стане.

И моята е същата. От 4-годишна свири на пиано, от няколко години пее в хор, участва в театрално-музикално ателие; ходи на худ.гимнастика... Много обича да чете, да пише; да рисува; има силни и любими предмети в училище. Но с математиката е тотално скарана - виждам го детето как се мъчи и насила сяда със сборниците. Жалко, че в Амер.колеж толкова много се държи на математиката, ако изпитът беше по-общ и обхващаше повече предмети (биология, химия...), щяхме да имаме по-голям шанс.

# 350
  • тук
Цитат
И моята е същата. От 4-годишна свири на пиано, от няколко години пее в хор, участва в театрално-музикално ателие; ходи на худ.гимнастика... Много обича да чете, да пише; да рисува; има силни и любими предмети в училище. Но с математиката е тотално скарана - виждам го детето как се мъчи и насила сяда със сборниците. Жалко, че в Амер.колеж толкова много се държи на математиката, ако изпитът беше по-общ и обхващаше повече предмети (биология, химия...), щяхме да имаме по-голям шанс.

А доколкото знам след това в самия образователен процес математиката не е толкова застъпена. Наши приятели си преместиха сина, защото бащата е маняк математик и според него математиката в Американския не струва  Laughing Само да влязат нашите, как ще блеснат после

# 351
  • София
Честито и от мен на приетите!
Това е голям личен успех за всеки от тях, без значение дали ще се запишат или не.
АК не е "втора МГ" в София и е нормално да има разочарования, ако някой е с подобни очаквания. Но разминаване с очакванията ще имат и тези, които споделят горното мнение.

# 352
Привет, отново. Моят син е от приетите, без подготовка. Учи в частно училище и аз бях категорично против допълнителните уроци! Яви се на изпита в АК по мое настояване - на есето има около 13 %, на теста - около 40%. Има деца от неговият клас, които от 2 години  Shocked ходят на уроци и не са приети или са резерви - е това не мога да го разбера! Защо трябва на всяка цена да бъде прието детето в АК, след хиляди уроци, школи и т.н. Не мисля, че като влезе, след това ще се справя по-лесно...

# 353
  • София
tanya.d, в Питагор ли учи сега?

Моя малкия син досега беше в Меридиан 22, наесен от 5 клас го местим в Българско школо...БНД му е програмист, аз се занимавам с приложно програмиране от 20 години, каката има втори мейджър по математика в АУБГ...та уж му е "наследствена" математиката, обаче нещо не забелязвам проблясъци в него...то и каката ми до 15-16 годишна не даваше индикации за математичка...

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 08:36 от Sharky*

# 354
Намерих начин да кача файла с данните.
Ето го - ако някой иска да си го дръпне: http://tranzit.dir.bg/load.php?id=q9dXEC0HTqLvkkF71528575

# 355
tanya.d, поздравления! Simple Smile Младежът как прие новината?
А аз пък да ти изклюкам, че на концерта тази вечер в АК наблизо до мен бяха седнали две момчета от Колежа, които изглежда бяха възпитаници на нашето у-ще. Дискутираха си кои са приетите 7-класници и определено се вълнуваха. Чух името и на твоя син.  Grinning

# 356
В "Св. София".
А аз пък да ти изклюкам, че на концерта тази вечер в АК наблизо до мен бяха седнали две момчета от Колежа, които изглежда бяха възпитаници на нашето у-ще. Дискутираха си кои са приетите 7-класници и определено се вълнуваха. Чух името и на твоя син.  Grinning
Очевидно тръпката е голяма. А как го прие....ами, доволен е, разбира се, и то най-вече от това, че доказа какво може.

# 357
В "Св. София".
Очевидно тръпката е голяма. А как го прие....ами, доволен е, разбира се, и то най-вече от това, че доказа какво може.

Браво! Наистина много добре се е представил Simple Smile

Днес определено това е било и тема номер 1 в у-ще и за по-малките.

Жасмин, мерси за линка.

Zuri, невероятни виртуози имаше, а за някои обявиха, че свирят от няколко месеца.

# 358
  • България
 Според мен изпитът не е точно математика, а по-скоро логика и съобразителност. Да решиш задачите, които можеш и да не губиш време с тези, които те затрудняват. Масовите оценки на теста са между 40% и 50% при максимум 80%. Трябва да решиш правилно малко повече от половината. Освен това в тази оценка влиза и разделът за извличане информация от текст. Друг е въпросът, че математиката развива логиката и от там се стига до добрите резултати на математиците Simple Smile.
 Ако едно дете обича да решава логически задачи, би могло да се насочва в тази област. Имаше някакви подобни книжки, но ще поровя за да пусна линк към тях.

# 359
Според мен изпитът не е точно математика, а по-скоро логика и съобразителност.

Моля ви, ако си спомнят децата ви нещо от този изпит и са го споделили, да дадете примери!
Изобщо нямам идея върху какво да се готвим.
Логика - нещо като тестовете за интелигентност на Менса ли?
Разбрах, че е имало и част с отворени въпроси, те чисто математически ли са били, или пак логика?

Общи условия

Активация на акаунт