Американски колеж прием 2013-трета тема

• 92 980
  • 800
  •   1
Отговори
# 480
  • Рая на земята
Благодаря, bib.bib! Не искам да се оплаквам от детето си, но признавам, че не учи старателно (така, както аз го разбирам), освен ако някой чужд авторитет не й виси на главата, в къщи нищо не пипва (слушала внимателно в час), и резултатът е шестици с 2-3 петици (засега). Няма навици за учене, имам предвид да седне и да не мърда час-два, иначе чете много, но все някакви интересни само за нея, иначе безполезни неща, до които не ме и допуска. Но досега беше лесно. Въобще не знам, ако сама не свикне да се организира и концентрира върху домашни и задания, как ще продължим напред. Дано да бъркам, прилагайки някакви мои стари критерии за учене и самоподготовка!

# 481
Бих искала да попитам мами на деца в колежа: в 8 клас какви предмети, освен английски учат и на какъв език?  И освен това, в случай че се запишат кой им дава списък за четене с препоръчителна литература?

# 482
  • София
Ина Митова, значи не съм се объркала. Точно за подобна ситуация в мъжки вариант писах.
Детето ти ще се чувства и справя екстра  Simple Smile

# 483
  • София
Дисциплина има, но не е от типа немска. Следи се да няма побой между учениците, рушене на училищна собственост, безпричино отсъствие от часове. Освен това е забранено използването на тел. в час. Преписването или подсказването е най-тежкото провинение и се наказва строго. За мен това са нормални изисквания. А относно учебния процес - 8-ми клас е точно за това. Децата да свикнат с правилата.Успяват да си изградят организация и система за учене. Още в началото ги задължават да си купят тефтери, в които да си водят график за задачите през седмицата. В началото проверяват дали ги попълват ежедневно. А после учениците сами свикват и разбират колко им е от полза.
А освен това при проблеми се уведомяват своевременно родителите и има възможност да се вземат мерки.
Правилникът наистина звучи стряскащо, когато се чете за първи път. после ще видите, че дисциплината не е желязна, а е нормална - като по наше време. Не се позволява разхаитеност и своеволия.
Естествено, че не всички учители са идеални, но има много, които са на високо ниво.
Списъкът с литературата за четене през лятото, ви го дават при подписване на договора.

# 484
  • В най - голямото село
Благодаря, bib.bib! Не искам да се оплаквам от детето си, но признавам, че не учи старателно (така, както аз го разбирам), освен ако някой чужд авторитет не й виси на главата, в къщи нищо не пипва (слушала внимателно в час), и резултатът е шестици с 2-3 петици (засега). Няма навици за учене, имам предвид да седне и да не мърда час-два, иначе чете много, но все някакви интересни само за нея, иначе безполезни неща, до които не ме и допуска. Но досега беше лесно. Въобще не знам, ако сама не свикне да се организира и концентрира върху домашни и задания, как ще продължим напред. Дано да бъркам, прилагайки някакви мои стари критерии за учене и самоподготовка!

Дъщеря ми е същата, не се притеснявай сега сме в 8ми клас. Там дисциплината е част оценката им и всеки път има минусчета, ама какво да се прави. Да са ни живи и здрави. Никога не е сядала да учи повече от 1/2 час, казва че помни в час, а оценките са и само 5 и 6.

# 485
Много ценни са последните постове! Мерси!

Аз влизам, за да пожелая на Рос и на дъщеричката й прекрасни емоции днес на дипломирането. И успех и занапред!
Рос, мерси за всичко споделено през всичките тези години! Страхотен екип сте!

# 486
  • София
Присъединявам се към пожеланията на Данибон.
Успешен старт!
И много хубави вълнения и сбъднати мечти!

# 487
  • София
Желая щастлие и много успехи на младите хора, които се дипломират днес!

Специални благодарности и от мен за Рос   bouquet
Страхотно беше, че сподели толкова информация и емоции с нас през годините.

# 488
  • В най - голямото село
Присъединявам се към прекрасните пожелания към Рос и дъщеричката и.
Много късмет на младата дама!

Рос newsm51

# 489
Благодаря Ви newsm51 newsm51

Събитието по дипломирането беше наистина невероятно със сериозна организация и силни емоции.

Стълбището на Сандърс беше направено на своеобразна сцена, украсена стилно и с много цветя. Най-отпред бяха подредени дипломите им. следваха столчетата за випуск 2013, от едната им страна столчета за учителите, от другата за важни гости и завършили колежани и зад завършващите бяха местата за родителите.
Бяхме седнали и ги очаквахме, когато тържествено те тръгнаха от Острандър към Сандърс. Всички облечени в тоги, учители и ученици. Най-отпред вървеше Президента на Колежа с представители на училищното настоятелство, специалните гости,  учителите и випуск 2013. След химна на България, Америка и Колежа, тържеството започна с реч на президента. Всичките речи бяха впечатляващи, няма да навлизам в подробности, само някой неща ще спомена. Оказва се, че сме най-големия завършващ випуск в историята на колежа. Не назоваха бройка, но май са около 130 деца.
И още нещо, което силно съдържа духа на колежа -сплотеността на децата, се съдържаше в част от речта на възпитаничка на колежа от първия випуск. Тя разказа как баща й е чакал , за да провери на таблото резултатите й дали е приета в колежа, колко много хора е имало струпани пред таблото и друг човек му е казал "Да, там е дъщеря ти ,приета. Има я в списъка най-накрая. Накрая, ама вътре". После баща й загинал в катастрофа. Били са годините на кризата, когато долара скачаше до 3500лв. Майка й е отишла при тогавашния президент, за да каже, че я отписва, защото не може да си позволи училището, а той е казал, че ако трябва ще поеме с лични средства обучението на детето. Родители на нейни съученици са й помогнали да дава уроци по английски. Съучениците й са събрали пари за бала й. Последната диплома на дамата е от Харвард. Вицепрезидент е на голяма фирма. Много хора се разплакахме от тази история, но тя наистина силно подчертава взаимоотношенията на децата в колежа, които за щастие са се запазили в годините.
После се връчиха специалните награди. После връчването на дипломите по азбучен ред. Всяко дете излизаше на подиума, получаваше си дипломата от президента на колежа, получаваше поздравления и от председателя на училищното настоятелство. Бяха го направили много тържествено. Изправяше се първия ред с деца, изреждаха се, след което едновременно първи ред сяда, а втори ред се изправя. Беше красиво и тържествено. Бяха много сладки в тези тоги всичките. Като си получиха дипломите , Президентът ги призова да си преместят пискюлчетата от дясната страна /знак, че вече са дипломирани/,минаха покрай нас  по двама и слязоха на поляната, където се започна броене до 12 и хвърляне на шапките, снимки с учители, роднини, приятели. После имаше коктейл даден от президента на колежа. Тя проведе много полезни разговори с хора от училищното настоятелство. Разбираше се с учители кой къде отива, кога ще се виждат. Личеше си, че никой не иска да се прекъсва връзката.
Майка ми, която е бивша учителка я попита "Ама много са ви фамилиарни отношенията с учителите", а тя "Бабо, това са съвременните взаимоотношения. Ученето си е учене, но ние взаимно се уважаваме и обичаме!"

Още сме в еуфория.

Дани, ще ти пратя снимки.  bouquet  bouquet

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 09:07 от rosss

# 490
rosss здраве и още много успехи на детенце Simple Smile

# 491
  • София
Да се присъединя към благодарностите към rosss - с всичко, което споделяше, ни помогна много в един от най-важните избори (да не кажа най-важния досега) за моя Дивак.   bouquet А при нас дилемата беше много голяма и близо година и половина и той, и родителите му не бяхме сигурни дали или... След близо година всички сме убедени, че Колежът е неговото училище  Peace

Да се присъединя и към постовете на родители с не особено ученолюбиви хлапета (според тях, де  Wink ). Под всички се подписвам - не учеше повече от половин час на ден, хитрее и покрива само минимума (според него), умиргЪ си от мързел, даже лъготи често, че няма за учене с идеята, че помеждудругото ще научи/напише в обедната почивка  ooooh! - за мен това си е пълен ужас и преди година имах същите притеснения като ina.mitova. И сега ги имам, че ни чака тежкият девети клас  Confused, но ... при все големия мързел и тарикатлъците знае, че не може да мине само с маркиране (както преди) на знания и научено, спря да е вечният бъбривец в клас (нещо, с което нито аз, нито учителите в СМГ успяхме да се преборим, а воювахме постоянно), покрай проектите, които правят, взе да проумява каква сила е ентусиазмът и старанието, дори, когато се отнасят за нещо, свързано с училище... - аве, все ценни неща, за които съм убедена, че се дължат на Колежа. И, когато ме хване страхът, че може и да не изкласи деветия клас, винаги се успокоявам, че дори само осмият беше много ценен и съзидателен и си е заслужавало. Така че, ina.mitova, спри да се тревожиш! На мен много ми помага и успокоението, че (поне според мен) синът ми е в единствената гимназия, която в най-голяма степен има от онези предишни ценности, организация и учители, които бяха по време на нашите гимназиални години и които после изчезнаха или се съсипаха.

# 492
  • България
 rosss Честито! Hug Вие вече изкласихте! Пожелавам на теб и твоята госпожица късмет, много успехи и верни приятели! Благодаря за всичко, което сподели с нас. Безценно е!

# 493
  • София
rosss,
На добър час на дъщеря ти!
Сигурна съм, че ще има още много поводи да се гордееш с нея!
Благодаря, че споделяше с нас! Разказът за дипломирането е много вълнуващ.  Hug
 П.П. Вчера разлиствах годишника - прекрасни, умни деца! Успех им желая!

# 494
  • София
Бих искала да попитам мами на деца в колежа: в 8 клас какви предмети, освен английски учат и на какъв език?  И освен това, в случай че се запишат кой им дава списък за четене с препоръчителна литература?
В 8. клас на английски са ИТ, музика, art и science. Наскоро по математика им дадоха няколко листа с математически термини на АЕ. Физическо се води на български, като за самите упражнения ползват английските наименования.
Въщност само БЕЛ е на български  Grinning.
За препоръчителната литература вече са ти отговори - при записване.

Общи условия

Активация на акаунт