ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 13

• 41 982
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И аз се радвам, че е има, защото Дани последните 2 седмици много беше уморен и сега му идва идеално, покрай него и сестра му я оставих вкъщи. А покрай тях и аз 4 дни ще почивам Laughing.

# 646
  • София
чудесно ни идва и на нас, хем почивка, че почна да му пуши мозъчето, хем ще си боледува на спокойствие без да изпуска материал Sad

# 647
  • някъде ... тук ...
седят сами вкъщи. вали, не става за игра навън. ще висят на компютъра или ще играят с Лего (основна дейност вкъщи). ние сме на работа и няма как нито аз, нито баща им да си останем вкъщи.
за децата може би е добре - няколко дни почивка...

# 648
  • Разпиляна във въображението
Аз не я усещам като ваканция. Станах сутринта да заведа малката на градина. Обратно вкъщи за закуската на Вики и отново навън да я водя за УСПЕХ. Wink днес, утре и в събота.

Отделно се оказа, че 9 ноември отново ще почиват, защото е празник на училището и ще ги водят на театър. Трябва да мисля кой ще я води и гледа след това Crossing Arms

чудесно ни идва и на нас, хем почивка, че почна да му пуши мозъчето, хем ще си боледува на спокойствие без да изпуска материал Sad

Ооо, милото. Дано се оправи.  Hug

# 649
  • Варна
Здравейте,
От Варна съм и имам син първокласник Simple Smile

Включвам се днес специално заради въпроса с раздаването на Библията, на деца, около 7 години, които все още не могата да четат!!! Предполагам част от тях с различно вероизповедание,  част, надявам се, без такова.
Та на въпроса.. не няма проблем с Библията, но би било добре да им раздадат и Коран, например.
Да им разяснят будизма, а защо не следващия път да им подарят "Делюзията Бог" на Докинс .

# 650
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

# 651
  • София
Мерси Мир...то уж почна да се оправя, вчера изведнъж се разкашля и дигна Т.... явно ще си го повтори....

С Библията аз проблем нямам, още преди години в една банка му подариха една детска, от у-ще не са давали и да дадът все ми е едно...бих му я прочела, ако има желание.

Ноември - в България официалната религия е една, естествено е с нея да запознаят децата, ако изобщо го правят, който има други разбирания за живота, може сам да си ги предаде на детето си.
Ако не ви харесва да им дават Библия - хвърлете я просто. Чак пък някаква драма такава. Или с прости думи обяснете на детето за различните вярвания по света, как е у нас... пък то да си решава вече...
Много ми е странно това с Библиите и  вероизповеданието защо така на нож го приемате, като съм сигурна, че никой не пропуска да празнува Коледа, Великден и т.н-, които са си чисто християнски празници все пак.

Честит празник на всички ни Simple Smile  bouquet

# 652
Училището е светско, образованието също и ако някой е решил да раздава нещо на религиозна основа е добре да уведоми родителите на родителска среща, минаха поне няколко до сега. Празниците са си празници, не е казано, че като са религиозни и вкъщи им придаваме същия смисъл.

Angel_Dust, след като има ново влошаване идете най-добре на преглед да се види дали не е усложнение.

# 653
  • Разпиляна във въображението
Честит празник и от мен.

Вчера разгърнах Буквара на Петър Берон. Невероятно усещане!

# 654
  • София
В нашето училището дори има СИП Религия. Разказват им за празниците, за светците, разни притчи... В пети клас обучението е изнесено навън. Ще разглеждат църкви, синагогата, джамията. В нашето семейство не сме вярващи, но аз нямам нищо против децата ми да са запознати с християнската религия. Щеше ми се да учат малко повече и за другите религии, но явно такава е програмата.

# 655
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

# 656
  ЧЕСТИТИ ПРАЗНИК!
 Нашата учителка малко ги е претоварила за ваканцията с домашно! Добре, че вали, та да седне да понапише нещичко! Моят хубостник все още ходи с желание на училище, пък да видим докога....

# 657
  • София
Оказа се, че искала повече, защото имало едно детенце в класа,на което родителите не му купували купони и не му слагали храна за училище,по цял ден стояло гладно и на нея й дожаляло,та затова искала повече храна, за да има и за Дани. Стори ми се невероятно да има такива родители,но и госпожата потвърди версията й. Момченцето било с втора майка и за него все не стигали пари,но на обяд му давали и другите деца,което каквото не иска от обяда си.
Просто онемях!Що за родители са това,да не кажа и по-силни думи!?! #Cussing out
Явно така им изнася други деца/родители да изхранват тяхното!Горкото дете  Cry.Няма ли начин учителката да поговори с родителите?

Мартеа,Ноември моето дете изучава религия в училище и до този момент библии не са им раздавали.Бих казала дори,че е интересно за децата това,което изучават.При нас се изучават основно църковните празници и традициите свързани с тях,светците,църквите.
Ако нещо Ви притеснява защо не говорите с учителките?

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 10:54 от Just...a woman

# 658
Не мога да чувствам състрадание към въпросния етнос. Не слагам всички в кюпа, разбира се. Бих помогнала на всеки иначе..

Вчера имахме родителска среща, както разбрах, това ще бъде всяка последна сряда от месеца- доволна съм. Въпреки опасенията ми, дребната беше похвалена, само по английски има проблеми. През ваканцията ще се опитам да и помогна да навакса.
Калина спелува добре, но трудно прави срички ooooh! Е, скъсах си нервите вече - пляскахме, юмрук под брадичката слагах, обяснявах..
Взехме Буквара вкъщи, 100 пъти чете едно и също, като я върна от начало - все едно за първи път го вижда текста ooooh! Думите си ги чете без проблем, но ги разделя на букви - изрежда ги на ум и после казва думата.
Говорих и за заместването на Л с Р и евентуално ще направим консултация с логопед.

Нашата даскалица ни обясни на родителската среща като на олигофрени как тя си учи първолаците да четат. Тогава мислено й се присмях, но сега разбирам, че е имала право, защото моето глупаче въобще не можеше да чете, а сега са стигнали до буква ш и чете вече цели текстчета.

# 659
Честит празник!

Angel Dust, хвърляш едни крайни думи, как ще изхвърлям Библия... За съжаление, нашата, православна, църква рядко прави жест като този. На интегрирана кампания за приобщаване на децата в православната общност, за съжаление, до момента не съм била свидетел. И двете ми деца, както и ние, сме кръстени, християни сме и по традиция, и по световъзприятие, ходим на църква, учим се на християнски добродетели. Затова бих искала аз да преценя кога е моментът да купя Библия на децата и да ги въведа в съдържанието й. Обикновено такива мащабни акции с подараване на Библейски издания, както и други текстове, публикувани във всевъзможни брошури и книжки, са дело на вероизповедания, различни от православното, най-често схизматични, за да не използвам определението "секта".
Сега  погледнах, че изданието е отпечатано с разрешение на Министрество на образованието и по препоръка на Светия Синод. Разгледах и съдържанието - философските понятия са максимално обрани като въздействие, оставени са по-скоро основни библейски събития.

Ивчи, за сладкото на гладно съм абсолютно съгласна. Не само, че прави механични нарушения върху стомах, зъби и т.н., но може да допринесе и за сериозни метаболитни смущения. И аз 5 години в университета ги изкарах на по една вафла на ден. Докарах си инсулинова резистентност и хиперинсулинемия. Първата дума на ендокринолога, в обяснението му какво трябва и какво не, беше - никога сладко на гладно, сладко винаги като десерт и по възможност без да е с бяла захар. Опитвам се да въведа това като правило у дома, защото децата ми се водят генетично обременени (което е странна логика, защото пък аз не съм обременена, никой от рода ми не е страдал от диабет). Затова (като добавим и всечки Е-та, които един кроасан съдържа), изобщо не ми харесва идеята това да е основна закуска.

Общи условия

Активация на акаунт