Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 151
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • out of space

Какво ви е мнението за алкохолните калории и по-специално за бирата???

Изобщо не ги броя, никога не съм ги броила. Моето мнение, че от алкохол не се дебелее при две условия: 1. Да няма захар в него 2. Да не се консумира с мезе.

Пия огромни количества бира, почти всеки ден. Броя си калориите от храната, съвсем грубо- да не надвишават 1300 и си свиркам!  Whistling Simple Smile

# 586
Ще съм ви много благодарна ако споделите някоя ниско калорична рецепта за сладкиш,курабийки или нещо подобно  Heart Eyes

# 587

Пия огромни количества бира, почти всеки ден. Броя си калориите от храната, съвсем грубо- да не надвишават 1300 и си свиркам!  Whistling Simple Smile

Много ме зарадва.

За днес:
З- ябълка
О-малко земелче(пълнозърнесто) с шунка, кашкавал и домат-130гр.
В-100гр.пил.филе с корнфлейкс, малко салата от домат, краставица и печена чушка и 1 бира

6км.крос..  Изчислх , че съм поела приблизиелно 1100ккал. с бирата...

# 588
Днес съм с +0.300 кг , но съм преди МЦ затова съм спокойна, нямала съм много прегрешения тия дни.

За днес:
З. Мюсли с обезмаслено мляко/вода
О. Пилешки гърди на скара с печени аспержи
В. TBA

След 20 дни съм на море и трябва да сваля още 3 кг до тогава, стискайте палци моля!!! Simple Smile

# 589
За днес съм на 1500 кал.До след вечеря беше добре,когато обаче изплюсках две вафли с общо 500калории.Направо съм си маниак на сладкото,как да го откажа или поне да се въздържам.
Б-23 М-33 В-55 Пак добре.
Баничка системата ти много  ми харесва,дано имаш успех.

# 590
  • 1st floor
Добро утро!  Grinning

Тук май сме се събрали доста почитатели на сладките неща.  Mr. Green Аз лично не мога да се откажа, пробвала съм, по-зле става!!!  Mr. Green

Калориите за вчера : 1733... Embarassed
МЦ е виновен за всичко!!!  Crossing Arms

# 591
Ще съм ви много благодарна ако споделите някоя ниско калорична рецепта за сладкиш,курабийки или нещо подобно  Heart Eyes

Нискокалорична рецепта съществува,  ако сами  си я направим такава. Поне така правя аз от много отдавна. Като прочета в рецепта "200 грама захар, 300 грама захар, 200 грама масло"... косата ми се изправя. Ние сме сама двама с мъжа ми и  във всяка  рецепта намалявам съставките наполовина. Захар и масло още наполовина. Получава се. Ако има нужда добавям мляко. Отвикнала съм от много сладък вкус. Напоследък правя един малък кекс само с две суп. лъжици захар Embarassed Слагам вътре малко стафиди, малки парченца чер шоколад и се получава нещо много вкусно, максимално олекотено откъм захар и масло. Кремове също с малко захар, въобще от теб зависи. Ако се сетя за нещо лесно ще пиша.

# 592
MissBluIz, Баничка, setoni - Браво за хубавите резултати! Отличнички сте!  Hug

MissBluIz - Давай със същото постоянство и ще успееш!  Peace

# 593
отчитам за вчера 1405кал   Б 21%   М 23%   В 56%
з-о. 2 ябълки, 1 портокал, 2 мандарини, 50гр. об.бисквити
з. кафе с мляко, 10 бадема
в. 200гр патешко, чаша вино, сладолед  Blush
надушвам минусче в мерки и теглилки, обаче ще си трая до края на месеца  Wink

# 594
  • In transit

http://www.mycookingcreations.com/2010/02/torta-di-mele-light.html може да замениш захарта с подсладител или да я намалиш още, особено ако ябълките ти са сладки. По памет идва под 200ккал за парче от тортата.  Peace

# 595
Благодаря ви за отговорите Hug
Сега да ви кажа какво сътворих като взаимствах от ябълковата торта Grinning
брашно-150гр
захар-100гр
кисело мляко 2%-200гр
ябълки-200гр
имам едни пакетченца-бакпулвер с ванилия и лимон,сложих една чаена лъжичка и съвсем малко сода
Всичко го обърках с миксера като оставих 100гр от ябълките,намазах тавичката с малко масълце,изсипах сместа отгоре наредих ябълките и пак малко масълце,поръсих и с малко канела.
Сега е във фурната и чакам резултата Laughing
Чудя се дали да си ги смятам по 200 калории за 100гр...  newsm78
Уж си написах рецептата в calories.bg и разделих на 10 порции и ми показва по 120 калории за порция.
Малко се затруднявам с тия рецепти и калории ако ми кажете колко според вас калории идват на 100гр ще съм ви много благодарна Hug

# 596
  • In transit
Благодаря ви за отговорите Hug
Сега да ви кажа какво сътворих като взаимствах от ябълковата торта Grinning
брашно-150гр
захар-100гр
кисело мляко 2%-200гр
ябълки-200гр
имам едни пакетченца-бакпулвер с ванилия и лимон,сложих една чаена лъжичка и съвсем малко сода
Всичко го обърках с миксера като оставих 100гр от ябълките,намазах тавичката с малко масълце,изсипах сместа отгоре наредих ябълките и пак малко масълце,поръсих и с малко канела.
Сега е във фурната и чакам резултата Laughing
Чудя се дали да си ги смятам по 200 калории за 100гр...  newsm78
Уж си написах рецептата в calories.bg и разделих на 10 порции и ми показва по 120 калории за порция.
Малко се затруднявам с тия рецепти и калории ако ми кажете колко според вас калории идват на 100гр ще съм ви много благодарна Hug

на 100г ще е по трудно, трябва да изтеглиш целия готов сладкиш. Виж какво намерих в моята таблица, явно съм смятала на тази торта калориите  newsm78
Лека ябълкова торта ( 6 порции )                           

https://docs.google.com/file/d/0B1amrpjjaXmsZWQxSEpTTTNldzg/edit

# 597
Благодаря отново Hug Много добре ми се получи Simple Smile
Сега се сетих за едни бисквитки които майка ми прави с овесени ядки,трябва да се поразровя да видя как стоят калориите при тях Laughing

# 598
Аз път да ви питам: какво закусвате?  newsm78 Щото при мен все над 350 ккал стават, а не се засищам. Някакви идеи за по-нискокалорични, но засищащи закуски?

# 599
аз ако закусвам е:
1 препечена филия с малко кашкавал - тип сандвич (200кал)
50гр обикновени бисквити с кафето (250кал)
плод някакъв или просто кафе с мляко/чай (~100кал)
по отчетите може да видиш какво закусваме  Heart Eyes

п.п. обикновено при мен се получава закуско-обяд, защото огладнявам към 11ч  Blush

Общи условия

Активация на акаунт