Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 221
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте
И аз се присъединявам към броящите калории Hug
Може ли някой да ми каже колко калории има в домашно приготвения конфитюр и туршия  newsm78

# 571
bubeto0 - Добре си дошла!   bouquet Ама много труден въпрос си поставила....  Rolling Eyes Нека ти отговорят по-знаещите от мен! Аз принципно знам, че зависи колко и какви продукти си сложила, ама как зависииии... не е много ясно! Thinking

# 572
Този уикенд беше доста трудничко с изкушенията покрай Атанасов ден (имах си именник в къщи), но въПреки това успях да изкарам празника без +сове  newsm44
И за днес:
З. ПъЛнозърнести филийки с пастет и домати 260 ккал
За обед ще е ягоди и ябълки, а за вечеря ще постудувам малко навън да опека на грил рибка и зеленчуци.
Цел за днес: 1200 ккал

# 573
 За днес....
 з- сандвич на тостер пресата с кашкавал и 150 гр.кисело мляко
 о- пилешки шницел без нищо друго-само да го опитам, но беше някакъв не много вкусен полуфабрикат
 в- свинска пържола с гъби и около 500гр бира
 Сметнах около 1350 кал. Днес направих и 6 км крос...

Какво ви е мнението за алкохолните калории и по-специално за бирата???

# 574
bubeto0 - Добре си дошла!   bouquet Ама много труден въпрос си поставила....  Rolling Eyes Нека ти отговорят по-знаещите от мен! Аз принципно знам, че зависи колко и какви продукти си сложила, ама как зависииии... не е много ясно! Thinking

Мисля, че няма да сбъркаш ако броиш една супена лъжица конфитюр 50 калории. А за туршията е по-трудно.  Зеленчуците няма да те натоварят откъм калории, ако има олио евентуално, бих броила една малка купичка туршия 100 кал. Тук проблемът е солта, която ще предизвика задържане на вода. Така че не се препоръчва всекидневно хапване на туршия.

Аз малко нахълтах във вашата тема, но ви чета отдавна. С такова броене на калории свалих 25 кг и вече три години задържам 56 кг Party

отговарях на бубето, не на маями Simple Smile

# 575
pepa57 - Добре си нахълтала!  Peace

Partizanka - Мнението ми за бирата е, че е изключително полезна! В умерени количества, де!  Flutter Аз си я смятам по 29 ккал за 100 мл, т.е. 145 ккал за халба бира от 500 мл, въпреки че има и бири с повече калории...  Sunglasses Алкохолните калории или т.нар. "кухи" калории от по-силните питиета няма да те нахранят, въпреки че принципно са 7 ккал на 1 мл спиртно съдържание. Пак има различни стойности за различните вина, примерно.... Такива калории си ги включвам в сметката за калориите за деня, но без разбивка на Б,М,В (тук-там има такива данни), за да се мотивирам да си ограничавам количеството на "кухи" калории....  Grinning

# 576

Какво ви е мнението за алкохолните калории и по-специално за бирата???

Имам дни и с по 1000кал. само от бира...неизбежни са  Mr. Green  За бирата бих казала 200кал за 500мл - средно с по толкова са, разбира се има и с повече кал. Но вдига неосезаемо въглехидратите и в повечето случаи може да ти обърка сметките. Аз лично не се лишавам от нея, просто гледам да не превишавам повече от 1 бира на ден, а като излизаме с ММ не повече от 5.

Има една статия за бирата, която изключва теориите за "биреното" коремче и разкрива полезните и свойства . http://www.birata.net/index.php?option=com_content&task=view … d=4&Itemid=30

Последните два дена не съм броила, че правих пица, а вчера и пърленки  ooooh! Някъде 1700-1800кал поех онзи ден, за вчера се надявам малко по-малко да са  Peace

Бубето, добре дошла  Hug

# 577
  • 1st floor
Аз вчера се поизложих с един Сникърс...двоен... Embarassed Допуснах да огладнея зверски и си взех десертчето. Уж щях да хапна само едната част, но... Rolling Eyes
Както и да е, тотала ми за вчера е ...1669 ккал...
Не бил толкова много, аз мислех, че ще стигна 2000.  Laughing

# 578
Здравейте на новодошлите  Hug и успешно броене
Аз вчера отново финиширах на ръба с 1600 кал,ама нямаше как бях при мама,а тя беше направила вкуснааа баничка, стойностите са Б-18 М-27  В-55.За днес няма нищо изкушаващо за ядене така,че се надявам да е по-скромно откъм калории.Лек ден на всички!

# 579
 I az naposledak cheta priqtni fakti za zdravoslovnite polzi ot umerenata konsumaciq na bira.... I se uspokoqvam...hahah pristrastena sam nqkak. Nadqvam se da ne mi poprechi v otslabvaneto.

# 580
  • In transit
Привет и от мен Hug Нещо се излагам напоследък, правя нещастни опити да броя, които не знам защо все се увенчават с провал на края на вечерта, я някой колега почерпил, я хапвам нещо дето не трябва. Смятам тази седмица да вляза в релсите вече много сериозно.
Да ви дам нещо много интересно и полезно за нас броящите и страдащите от кантара и сантиметъра душици. Mr. Green http://lubomirivanov.com/6243/
Хубава седмица на всички   bouquet

# 581
здравей дружина  Hug
привет и на новодошлите   bouquet

аз се отчитам с 1653кал за петък (к'во да пра'иш като шефа има имен ден Blush - ядеш торта и пиеш уиски!)
за събота са по-сериозни нещата, защото правих патица дивак с кисело зеле ooooh!, а тя върви и с вино, нали знаете ...  1914кал
неделя компенсирах и направо съм горда със себе си , въпреки изпапканото - 1549кал и три-часов горско-морски поход  bowuu

# 582
Привет!   bouquet
Не пиша много, но редовно ви чета и реших само да споделя, че почвам да връткам калории  Mr. Green Затова ще се отчета така: (закръгляла съм)
събота: 2000 ккал
неделя: 900 ккал
понеделник: дотук 1500, планирам да са 1800
вторник: към 1200 ще бъдат
И така нататък. По-лесно ми е така, защото има дни, в които просто... ми се яде. Обикновено след един по-калоричен ден, на следващия ми е много лесно да си резна калориите. Ще пробвам тая техника с въртенето, да не вземе да ми свикне организмът с 1500 и да спре да отслабва. Направо си давам и отчет как вървя с килограмите:
07.01.2013 - 52.4
19.01.2013 - 51.4
21.01.2013 - 51.3
Тези дни започнах да се тегля по-редовно, защото това ме мотивира. Имам малко за сваляне, може би 3-4 килограма. Ще видим колко време ще ми отнеме, тъй като става доста бавно.
Приятна седмица на всички!  Hug

# 583
bubeto0 - Добре си дошла!   bouquet Ама много труден въпрос си поставила....  Rolling Eyes Нека ти отговорят по-знаещите от мен! Аз принципно знам, че зависи колко и какви продукти си сложила, ама как зависииии... не е много ясно! Thinking

Мисля, че няма да сбъркаш ако броиш една супена лъжица конфитюр 50 калории. А за туршията е по-трудно.  Зеленчуците няма да те натоварят откъм калории, ако има олио евентуално, бих броила една малка купичка туршия 100 кал. Тук проблемът е солта, която ще предизвика задържане на вода. Така че не се препоръчва всекидневно хапване на туршия.

Аз малко нахълтах във вашата тема, но ви чета отдавна. С такова броене на калории свалих 25 кг и вече три години задържам 56 кг Party

отговарях на бубето, не на маями Simple Smile

Благодаря за отговорите  Hug

# 584
Аз най-сетне видях 54 на кантара, но още са много нестабилни. Днес се опитвам да ги сатбилизирам с три яйца и кисело мляко за обяд и за вечеря ще са пилеши пържолки. Трябва да съм много внимателна следващите дни   tiptoe .

Общи условия

Активация на акаунт