Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 251
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Май само на вас не съм споделяла как си квася мляко  Grinning

Горещо препоръчвам, ако има шанс да си купите дом. прясно да пробвате.Супер лесно и отнемащо 5-10 мин.
За 4л. мляко.Сварявате хубаво с каймак.Оставяте да истине до толкова, че пръсчето да издържи докато броите до10.Една не пълна чаена чаша кис. мляко (с всяко по-гъсто ще стане).От прясното допълвате чаената чаша, колкото да разбъркате и връщате в тенджерата с прясно.Разбърквате хубаво.Сипвате в стъклени или пласмасови съдове и както е още топло затваряте в хладилна кутия (празна) ползва се за да задържа топлината.Някои го държат във фурната, а моя приятелка в София кваси по малко и го държи в микровълновата.Стои 4.30-5 часа.Изваждате и веднага в хладилника.Като се охлади е готово  Peace
За следващите заквасвания ползвате собственото си кис.мляко.
Пробвайте!Ако киселее много, значи или сте го заквасили много горещо, или сте го държали повечко
Ако имате въпроси насреща съм.Като свикнете ще ви е детска игра.Тук вече никоя българка почти не купува.Даже имаме американска булка, която е спец  Grinning.Квася купено и пак става.Пробвала съм 1%, 2% и пълномаслено.Стават всички.Разликата е в гъстотата.

# 556
за вчера 1371кал   
з. 2 хапки баница, кафе
о. пълнозърнеста филия, пуешка шунка, зелен боб
з. две големи ябълки
в. сарми, пълноз.филия, компот от череши

# 557
  • 1st floor
tqna, аз съм спец в квасенето, ама домашните не ядат!!!  Crossing Arms Но пък пият домашно прясно мляко като побеснели!!!  hahaha Изчислих, че ще ми е по-рентабилно, вместо да ходя на работа, да гледам 2-3 крави!!!   Mr. Green

Калорийния калкулатор от предишната страница, не знам на вас какво ви дава, но мен ме изкарва, че естетично трябва да съм 52 кг!!!  Mr. Green Което няма как да стане!!! Като бъчва съм на тия килограми. А медицинската ми норма е 63 кг - аз на почти толкова родих!!!  Mr. Green

Отчет за вчера:
Кисело мляко с трици
яйца с малко масло+ филия хляб
гъби с ориз, като повечето беше гъби...

1300 точно!!! С много В - почти 70 процента  Embarassed

# 558
ужас! ooooh! като има празник не само калориите ами и стомаха ми заминава на кино!
закуско-обяд: торта-с-крем, стара явно  Sad няколко ядки, 2-3 бонбона ... 800кал  #Cussing out

# 559
Дидка, може би тортата не е стара, а оганизмът ти реагира на силната въглехидратна бомба.При мен се случва точно това, ако се намахам със сладко.
Много е неприятно и после дълго време ми държи влага.
Приеми го като очистителен ден.Може пък да се отрази добре като цяло, но не повтаряй скоро  Grinning

# 560
  • out of space
ужас! ooooh! като има празник не само калориите ами и стомаха ми заминава на кино!
закуско-обяд: торта-с-крем, стара явно  Sad няколко ядки, 2-3 бонбона ... 800кал  #Cussing out

Не искам да те засегна, но с това меню няма как да ти се получат нещата.

# 561
  • София
Привет от мен - позагубих се последните дни, но имах различни преживявания и добри, и тревожни.
Разбрах, че мога да издържа уикенд на шведска маса и да не кача. Simple Smile После майка ми имаше здравни проблеми и знаех, че през седмицата ме чака тичане. Реших да се възползвам от намаления прием на калории и повечкото движение и добрите резултати се появиха - вчера видях -1,5 кг. Ще гледам да си ги стабилизирам.

Имах и много добро постижение с домашния хляб - ето я рецептата 222 калории за 100 грама
http://calories.bg/profile.php?view=analyze&recipe=546&mode=stf . Установих, че освен водата, калориите се намаляват и от триците. Те са по-нискокалорични от брашната. Хляб правя само в машината и това е една съвсем леко модифицирана рецепта.

За млечните харесвам био и няколко по-малки мандри. Харесвам и Добрев. Видях от сайта на Добрев, че Качотата я обясняват като неузряло Проволоне. Аз от незрелите сирена имам малко дисконфорт и това обяснява лекият при това сирене. За запичане върху разни храни много ми харесва.

Сети, мерси за рецептите, ще пробвам някои

Дидка, и моят стомах ще протестира от това меню. Може проблемите да са от въглехидратите на гладно или от кремовете с консерванти. Помага ми диета и запарка от ленено семе.

Приятен уикенд. При мен няма да е много нискокалоричен, но ще се боря Simple Smile

# 562
На мен пък ми харесват тия италианските неузрели сирена и кашкавали (които по тяхната терминология пак са сирена): Mozzarella, Caciotta, Scamorza.... Лепнах се за последните две след успешната подсказка от Mikkey.... За което й благодаря!   bouquet Hug Че преди това "карах" само на Mozzarella - мн, ми харесва и у трите това, че НЯМАТ много сол.... Явно иде от това, че са неузрели....  Rolling Eyes Но е ОК!  Peace Но пък имат по-малко калций за 100 гр. от другите познати ни сирена и кашкавали... Един от лидерите по съдържание на калций е пармезана, с повече от двойно калций от моцарелата и качотата... ама пармезана не става за директна консумация необработен... Поне според мен, де! Аз си ги хапвам ония трите без други обработки (термични и др.), само с добавка червен и/или черен пипер!  Twisted Evil

# 563
И аз много ги харесвам тези сирена, мога по много да ям. Качотата обаче я предпочитам запечена, но и директно става. Пармезана също никак не ми пречи да си го ям така, но е по-калоричен май. Много ми харесва на италианска салата (има някакви салати и рукола) с чери домати.

# 564
Ох, говорете ми за сиренца  Heart Eyes
И аз обичам по-безсолни.Бухтичка и Маями опитайте леко задушени броколи с малко черен пипер и пармезан запечени после.Вкусотия!Някои правят същото и с карфиол, но аз карфиола го ям само пресен и на трушийка.Готвен не обичам.

# 565
З: КАФЕ С МЛЯКО
О: 200 ГР свинска пържола с 1 люта чушка и не издържах - купих 1 тарелка, едни сладки от бутер тесто , уж ги разделихме с колегите , но поне 300 кал слагам от тях.
следобяд:чай с мляко
в: кебапче! и зелена салата, парче кашкавал, 2 мандарини

# 566
  • 1st floor
Мерих с метъра и кантара. От втори  - трети януари имам минус три см на паласковата област, и един кг свален, а след започване на всекидневните тренировки - отново качен  Laughing

# 567
Мерих с метъра и кантара. От втори  - трети януари имам минус три см на паласковата област, и един кг свален, а след започване на всекидневните тренировки - отново качен  Laughing

Непокорна - Е, сега "Браво" ли да ти кажа или "НЕ-Браво"!?  ooooh!
Все пак ще се ориентирам към първото - Браво!  Hug Peace

# 568
Здравейте и от мен вчера финиширах почти на границата,с препоръчителните калории да не напълнея 1700кал.За днес до тук съм 880,за вечеря нещо леко,че да финиширам на 1200,но изпих голямо количество чай и вода да се пречистя от вчерашното плюскане.Моите килограми много ме дразнят един ден съм 69 кила,на другия 71.100 направо ме хващат нервите.Ама си взех мерките,обаче ме е срам да напиша какви са,когато са по-приемливи тогава Simple Smile хайде лека нощ

# 569
На мен и съботата и неделята ми дойдоха рибни дни...  Sunglasses Вчера бях на филе от треска от Аляска, днес - хоки... Аз първо слагам рибката в уред за готвене с пара.... Основната обратботка така става много бързо. После - пека рибката на грилче   chef Хокито стана така днес мн.добре! С варени картофки за гарнитура и съпътствано от Елзаско бяло вино (нищо, че сме сред зима и е сезона на червените вина!)... Десерт - варена тиква с мед! Калориите не съм ги броил много-много... Flutter Peace

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 19:15 от Miami_beach

Общи условия

Активация на акаунт