Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 253
  • 738
  •   1
Отговори
# 540

и аз от известно време съм на 4.5% Верея и заслабвам...забелязах, че има по малко въглени от 2% Фрезко например.  Party
На мен само Герма ми прилича на кисело мляко. Вереята страшно ми харесва, но не намирам киселия вкус...Май и Елби би трябвало да е истинско, в някакъв процент поне... Mr. Green

И аз търся в някакъв %, по-възможност повечко, истинско кис. мляко по магазините, амаааа.... не е лесна задача това!  Shocked Последно съм се спрял на едно мляко от LIDL --> Latti, маскирано цялата кофичка и капачката с петна като на крава, ама тъмно сини, а не черни....  Mr. Green То е 2%, де!  Peace

# 541
и аз от известно време съм на 4.5% Верея и заслабвам...забелязах, че има по малко въглени от 2% Фрезко например.  Party
На мен само Герма ми прилича на кисело мляко. Вереята страшно ми харесва, но не намирам киселия вкус...Май и Елби би трябвало да е истинско, в някакъв процент поне... Mr. Green
И аз търся в някакъв %, по-възможност повечко, истинско кис. мляко по магазините, амаааа.... не е лесна задача това!  Shocked Последно съм се спрял на едно мляко от LIDL --> Latti, маскирано цялата кофичка и капачката с петна като на крава, ама тъмно сини, а не черни....  Mr. Green То е 2%, де!  Peace
Препоръчвам на Добрев.Много са хубави всички продукти, млякото е 3,5% и си има киселия вкус на кисело мляко, като домашно заквасено е.
И се извинявам , че така нахълтах в темата Simple Smile С някои от вас се познавам от темата за домашните тренировки, освен това ви чета редовно.Започнах и аз да броя калории и скоро мисля да се включа активно в темата ви. Hug

# 542
  • In transit

и аз от известно време съм на 4.5% Верея и заслабвам...забелязах, че има по малко въглени от 2% Фрезко например.  Party
аз силно се съмнявам, че изобщо има истинско кисело мляко вече, пробвала съм сигурно почти всички марки, странно ми е само от какво зависи % въглехидрати в млякото  Thinking.... но пък и не обичам да ми киселее млякото. Общо взето гледам да не ми нагарча като го ям, щото и такива съм случвала в последно време.  Сега като се замисля, майка ми по едно време беше фен на кис. мляко Елена след няколко дни престой започваше да киселее и вкисва.

Маями това и аз го харесвам, но съвсем не съм убедена, че е "истинско"  Mr. Green Вереята ми харесва, че е мазничко а и има едни промо опаковки по 3 броя и излиза и доста прилично като цена  Peace

# 543
  • 1st floor
Може би , като се вдига процента на маслеността, тоест мазнините, пада процента на въглехидратите. А белтъчините еднакви ли са?

Елена също ми харесваше, но в близкия магазин няма. Едно време педиатърката ми го препоръча за децата. Сега вече не знам как е. Герма също вкисва. Лятото даже ми се е случвало след обяд на работата, без хладилник, вече и да понамирисва на кисело. А Елби са наследници на едновремешната Млечна промишленост, и произвеждат закваска за останалите фирми. Вереята ми е супер сладка, харесва ми, но ми е като кремче, не като кисело мляко. На Баба е дъщерна на Данон, не купувам. Това си е лично мое мнение, не ангажирам никого с него. Мляко на Добрев не съм срещала...

MALVINA , ще се радвам да те виждам и тук!!!  Hug

# 544
 Simple Smile в момента съм на Пършевица 3,6% (щото си купих половин касетка по 0,40лв  Mr. Green) но иначе предпочитам Боженците 2% или Български Йогурт 3,6%. Преди години родителите ми купуваха само Елена, ама то нямаще и такъв избор  Wink
и така, за протокола - 1435кал   Б 21%   М 28%   В 51%, щото и аз ковнах от мезето  Whistling , барабар с едно кроасанче с масло  Outta Joint

# 545
Около нас има доста магазинчета на различни мандри и оттам се зареждаме с кис. мляко, ако има около вас такива, възползвайте се  Peace Последното, което купих е Наси, продават го в Домлян, страхотно е  Grinning
Иначе подкрепям MALVIDA, млеката на Добрев са страшно вкусни.

Аз гледам да поддържам < 1500кал. за деня, но не винаги ми се получава  ooooh! Ето, вчера реших да спретна един чийз кейк и докато се усетя бях изяла две парчета   Crazy Така, че има дни в които си надвишавам поставената норма  Embarassed

Пак да попитам, дали знаете сайт, където мога да си напиша продуктите на дадена рецепта и  да ми  изчислява, колко калории има в 100гр?

# 546
За млякото на "Добрев" да кажа: не се продава навсякъде, а само на определени места. Едното са млекарниците на "Добрев". Има например на "Петър Берон", вижда се като се минава по "Фритьоф Нансен" срещу НДК. Има и на ъгъла на "Оборище" и "Кракра" - там, където беше центърът на МТел много години. Има и на други места, доколкото знам.

А млеката и изобщо млечните на фирмата се продават и в "Хляб и сирене за приятели" на "Парчевич", и в "Сирене и вино за приятели" на ъгъла на "Цар Иван Асен ІІ" и "Ракитин".

Сайт: http://dobrev-cheese.com/bg/home/

Продуктите им са доста добри. Аз лично от месеци купувам биволското кисело мляко, но и кравето им сирене е хубаво, и моцарелата, и пушеното сирене, и кашкавалът, и изварата...

# 547
besyto , в http://www.1001recepti.com може да си направиш калкулация за ястие и да ти сметне калории и грамаж за 1 порция , после делиш и получаваш за 100гр.
аз ползвам exсel - нанасям всички продукти и накрая деля общите калории на общото тегло на продуктите и после умножавам по 100 - така получавам за 100гр. Но при термична обработка винаги има загуби  Naughty За това като приготвя и изчисля ястието деля на броя порции и вземама калориите за 1 порция. А ако не ти се игрее толкова, ето тук http://www.zdravoslovno.com/calculators/, както и в горепосочения сайт има доста видове ястия, така че просто взимаш цифрите на някое ястие сходно с твоето.
Убедих се, че никога не може да се изчисли съвсем точно, така че някоя калория в повече или по-малко ...  Peace

# 548
  • In transit
Като споменахте мандри се сетих, че в Чепеларе ядох страхотно кисело мляко - гъсто, мазно и вкусно. Казваше се Родопея. Намерих им сайта: http://www.rodopeya-belev.com/ След това видях, че и във Варна се среща, но с доста по-високи цени. На въпроса ми защо има такава разлика, в едно магазинче ми казаха, че пътя до Чепеларе бил дълъг а горивото скъпо.  Grinning
Имаше и още едно вкусно мляко, то беше местно чепеларско.

# 549
За днес съм на 1400 кал.В-70 Б-15 М-15 Ужас съм с въглехидратите но не се сдържах на грис-халвата,а иначе днес на 3 хранения добавих и кисело мляко.Аз хапвам само Боженци,по-меко е на вкус,а Елена ми е много кисела.Иначе по нашите магазини и много видове,но гледам да са от региона.Успях и да потренирам,всяка сутрин забравям да си взема мерките...

# 550
did_ka, благодаря   bouquet

Днес да се надяваме, че ще завърша с 1400кал , ако не реша да пийна биричка  Mr. Green  Лошото е, че последните дни не тренирам много  Whistling Горе долу 3 тренировки по 30мин на седмица  ooooh!

# 551
3: парченце кашкавал и парченце луканка, нес с мляко
о: 100 гр свинска пържола кафенце с милк
следобяд : чай с мляко и десетина фъстъка
в: 150 гр риба на фурна, 2 червени чушки със сирене (като салатка с чесън)
не знам как си ги преценявате калориите

# 552
Както винаги дискутирате интересни теми, аз за киселото мляко...купувам Елена с пробиотици, най-вече, защото е киселичко и ми харесва на вкус. Пършевица също купувах, но вече не ми киселее, а не обичам сладникаво "кисело" мляко.
3: парченце кашкавал и парченце луканка, нес с мляко
о: 100 гр свинска пържола кафенце с милк
следобяд : чай с мляко и десетина фъстъка
в: 150 гр риба на фурна, 2 червени чушки със сирене (като салатка с чесън)
не знам как си ги преценявате калориите
Виж в началото на темичката линковете или пусни в гугълчо да търси калориен калкулатор.
На мен лично много ми допада менюто ти  thumbsup !

# 553
с един случайно избран калкулатор сметнах , че са 980 кал

http://bgsep.org/kkal.php/calculator.php - интересни данни дава Simple Smile естетичната ми норма беша такава в доброто старо моминско време  Laughing

# 554
Еееееееееей, този калкулатор наистина дава някакви много мечтателно естетични норми, нямам нищо против да ги постигна де, мотивиращо-пожелателен калкулатор е това  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт