Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 270
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Дидка споко бе  Laughing аз дадох тон, ама при мен беше вечер и едни препечени ребърца ми бяха пред погледа докато пишех  Blush За какво друго да си мисли човек ...

От днес съм сериозна отново  bowuu Никакво ояждане повече  Stop Обявявам рибен ден!

Хубав ден на всички   bouquet

# 526
  • In transit
От днес съм сериозна отново  bowuu Никакво ояждане повече  Stop Обявявам рибен ден!

Outta Joint уффф забравих да си извадя рибата от фризера.  Whistling

# 527
споко, в хладка вода ще я размразиш за час  chef

аз днес съм на вълна баница ...  Embarassed - закуска: парче баница, кафе; обяд: парче баница , кофичка кис.мляко; вечеря: ще компенсирам със салати и ... вино естествено   Mr. Green очертават се 1350кал

# 528
За днес сериозно и отговорно отново. Simple Smile
з:кисело мляко с мюсли
о:2 препечени филийики извара и сланинка
сл.з. портокал
2сл. закуска сушени плодове
До тук 850 кал.Ще видя вечерята дали супа или грах,но няма да прекалявам обещавам (на себе си)
Успях и да потренирам малко.
А до колкото пиенето,аз си пийвах пелин,обаче и аз имам гастрит така,чееее без алкохол Simple Smile

# 529
  • 1st floor
Аз имам гастрит, който обаче не се провокира нито от храни, нито от алкохол!  Mr. Green Интересно, че се проявява когато съм под напрежение и стрес. Тъй че гледам да го карам по-лежерно... Flutter

и какво сега, аз ли съм пияндето   Laughing

hahaha Не само ти!!! ...

Отчета за днес:
З -  кисело мляко, филия със салам и кашкавал
О - свинско с прясно зеле
З- едни-сладки-работи-173 калории-че-имахме-гости  Mr. Green Като си тръгнаха гостите, мерих стриктно на везната по бройки  Joy
В - задушени гъбки с масло

Тотал:1318 . Зелето и гъбите ме спасиха!  bowuu
Протеини - 29, въглехидрати - 42, мазнини - 29.

# 530
Днес става една седмица откакто започнах да броя и не съм превишила 1200 в никой ден  dance
Резултатът: -3 кг!!!Искам също да отбележа, че откак започнах да следя какво слагам в устата си и да ограничавам количеството виждам страхотно подобрение в кожата на лицето си. НяКой от вас да има подобни наблюдения?

И за днес започнах деня с две палачинки с пълнозърнесто брашно и лъжица сладко от кайсии 240 kcal

# 531
Скоро не съм ви следила, но то е, защото няма с какво да се похваля. Ето няколко рецепти, крекерите ги откраднах, вече не помня откъде, много са вкусни. Останалите са си мои...
Скрит текст:
1.Гофрети
Необходими продукти:
1 яйце
3/4 чаша прясно мляко /обезмаслено/
30гр.моцарела /леко разтопена/
1 ч.ч.овесени трици
щипка сол
1/2 пак.бакпулвер

От сместта стават три гофрети /зависи от гофретника, разбира се Simple Smile /

2.Ветрилца от пълнени филенца

Необходими продукти - няколко филийки филе!

За пълнежа използвам сос-майонеза направен по следващата рецепта:
Майонеза
Необходими продукти:

1 яйчен жълтък
1 кисело мляко
1 с.л.царевично нишесте
20 гр. моцарела
подправки на вкус

Включвам котлона на едно и слагам тефлоновия съд. Докато леко се затопли, изсипвам в блендера един жълтък, една кофичка обезмаслено кис. мляко, една супена лъжица царевично нишесте /доста е, ама…/ и подправки на вкус. Разбивам цялата смес, отдръпвам съда, изсипвам в него и връщам на котлона. Разбърквайки, увеличавам котлона на 2-3-4-5-6 /според котлона/, като се посгъсти – обратно, намалявам котлона 6-5-4 и т. н., разбърквайки.

Сместта се сгъстява постепенно, не се иска нечовешко бъркане, а лекичко само. Преди пълна готовност се нарязва 20 гр. моцарела...за разкош Simple Smile .Вкусът наподобява този на майонезата, но е по-киселичко.Става супер лесно и вкусно, а приготвянето отнема само няколко минутки.

Сместа може да приготвите вечерта и да остане в хладилника, така само слагате сутрин, загъвате филенцето и имате закуска за секунди:)

3.Кюфтенца на канапенца
Две предварително приготвени овесени хлебчета /с добавка 40-50 гр.спанак/ се нарязват на кръгчета, върху които се настанява кюфтенце, заобиколено от картофени стърготини /от 1 картоф/.Стърготините могат да се добавят 10 мин.преди пълна готовност, за да не изгорят.С две ов.хлебчета, стават 14 бр.Пече се в предварително загрята до 150*С фурна, в горната половина на фурната, върху хартия за печене, като след поставянето градусите се увеличават на 200*С, времето за приготвяне е около 25-30 мин.

4.Хлебче с овесени трици

Продукти:
1 яйце
2 пълни супени лъжици овесени трици
1 щипка бакпулвер
2 суп.лъжици кисело мляко

Начин на приготвяне:
Продуктите се размесват в съд подходящ за микровълнова /моят е с форма на чаша/ и се пускат за 3 мин.на пълна мощност, след това хлебчето се обръща върху чиния и се връща за още 2 мин.
Страхотно хлебче се получава!

5.Спаначени крекери

Продукти за 10 бр.
100 гр.овесени трици
100гр.извара
100гр.сирене
100гр.спанак
2 с.л.кисело мляко с щипка сода
1 яйце

Начин на приготвяне:
От продуктите се забърква смес, от която се взима със супена лъжица и се слага върху хартия за печене.1лъжица = 1 крекер.Пече се на предварително загрята до 150 * С фурна.След слагането на тавата с крекери, градусите се повишават до 180*С и се пекат по 15 мин.от страна.

# 532
  • 1st floor
setony, отивам да правя хлебчето!!!   chef
Стискайте палци да ми се получи!  Grinning

Добавих малко сол към рецептата, правя хлебчето в голяяяма чаша за чай.

ПП: Получи ми се хлебчето!!!  newsm44 Разделихме си го с децата, на три малки кръгли филийки. И те го харесаха!!!  newsm10
Сетони, мерси за рецептите, ще пробвам и останалите!!!

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 20:09 от НеПоКоРнА

# 533
пия 3в1 със захар и мляко на баба ама 3 процента! голям проблем ли е или не толкова Simple Smile

# 534
  • 1st floor
пия 3в1 със захар и мляко на баба ама 3 процента! голям проблем ли е или не толкова Simple Smile
За три процентово мляко съм с две ръце За!!!  Peace Peace Аз ям от 3,6 . И отслабнах!!!
За другото...ако само това ти е прегрешението - цена нямаш!!!  Mr. Green

MissBluIz , браво за резултатите!!!  Peace Само не намалявай толкова драстично калориите, че организма ще привикне и после хем ще стоиш гладна, хем няма да сваляш...

# 535
Missbluiz не знам дали го написах точно,дано го разбереш и аз като започнах първия път първата седмица бях смъкнала 3кг.Продължавай в същия дух.
Днес тотално се довърших с вечерята 2 кюфтета на скара малко грах и няколко медени сладки.
Та тотал 1550 кал.

# 536
НеПоКоРнА, много се радвам, че ви е харесало Hug

# 537
  • In transit
За три процентово мляко съм с две ръце За!!!  Peace Peace Аз ям от 3,6 . И отслабнах!!!

и аз от известно време съм на 4.5% Верея и заслабвам...забелязах, че има по малко въглени от 2% Фрезко например.  Party

# 538
  • 1st floor

и аз от известно време съм на 4.5% Верея и заслабвам...забелязах, че има по малко въглени от 2% Фрезко например.  Party
На мен само Герма ми прилича на кисело мляко. Вереята страшно ми харесва, но не намирам киселия вкус...Май и Елби би трябвало да е истинско, в някакъв процент поне... Mr. Green

# 539

MissBluIz , браво за резултатите!!!  Peace Само не намалявай толкова драстично калориите, че организма ще привикне и после хем ще стоиш гладна, хем няма да сваляш...
млякото на баба е прясно, кисело не обичам  Sick

днес съм консумирала : з: едно млечно кремче с някакви (под микроском се гледаха) шоколадови стърготини, 3в1
о: 10 печени фъстъка
следобяд 1 плодов чай с мляко (3%) и захар
в: малко зелена салата и малко салата цвекло с морков, и малка бучка сирене. Няколко парченца от на мъжо мезето на бирата - суджук  , половин ябълка  и не се сдържах 4 мини вафлички мура!

Общи условия

Активация на акаунт