Въпроси към Класически хомеопати 23

• 38 561
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
Мече, значи хич не е лесно да се съсипе едно лекарство  Grinning Това шишенце при всички случаи е имало близки срещи с мобилния телефон, е, деляло ги е едно чекмедже все пак  Simple Smile

# 61
# 62
Отново е актуален въпросът за антодотирането на лекарствата. Simple Smile Въпросът за антидотирането стои както всеки хомеопатичен въпрос - индивидуално. За някои кафето е антидотиращо, за други не е. Така е и с ментата, и с шоколада, и съседството с телефона. За някои са антидотиращи много странни неща. Хомеопатът ви би трябвало да ви е предупредил за какво да внимавате, защото всяко лекарство има отношение към различни неща. При всички случаи преценката дали има антидотиране или не, трябва да е на хомеопата ви.
Също така преценката в каква посока се развива случаят ви, също трябва да е на хомеопата.
Защото, да, трябва да е спазен законът на Херинг, но дали  е спазен е въпрос на професионална преценка.

# 63
# 64
От доста време мисля за заглавието на темата. "Въпроси към хомеопати" за всеки четящ означава, че може да попита  всичко-дали му е правилно лекарството, дали случаят се развива правилно, какво да вземе в спешна ситуация. Изключително НЕПРАВИЛНО ми се струва да се нарича така темата. Всеки задава въпросът, който го интересува, а получава от нас "любезния" отговор:"Обади се на хомеопата си".
 Дали не са подведени потребителите? Но въпреки това ми се струва, че четящите получават много ценни знания. Simple Smile

# 65
За знанията съм абсолютно съгласна. Както и за заглавието на темата де  Rolling Eyes. Ако се прекръсти, например, на "Дискусии за хомеопатията" дали би внесла повече светлина върху това, което се пише тук?  newsm78. Или пък на "За хомеопатията... с любов"  Wink - щото всички редовно пишещи тук си я обичаме хомеопатията, няма да е лъжа я Simple Smile.

Ох, аз си пих сега ХЛ и явно от това се превъзбудих леко Rolling Eyes. Лека нощ!  Heart Eyes

# 66
Наистина за хората, които не следят темата и за пръв път попадат тук, заглавието може и да е подвеждащо. Обаче, ако се сменя заглавието, трябва добре да се помисли за новото.
Усмихнатото е дала примери  Peace. Според мен "Дискусии за хомеопатията" има вероятност да превърне темата в За и Против, което няма да е от полза за никой и ще ни върне в началото на темата. Повечето от вас помнят какви разгорещени спорове се водеха в някои от темите.  Peace

# 67
  • София - Варна - Бургас
За знанията съм абсолютно съгласна. Както и за заглавието на темата де  Rolling Eyes. Ако се прекръсти, например, на "Дискусии за хомеопатията" дали би внесла повече светлина върху това, което се пише тук?  newsm78. Или пък на "За хомеопатията... с любов"  Wink - щото всички редовно пишещи тук си я обичаме хомеопатията, няма да е лъжа я Simple Smile.

Ох, аз си пих сега ХЛ и явно от това се превъзбудих леко Rolling Eyes. Лека нощ!  Heart Eyes

Добре, давайте да обмислим предложения и следващия път да я преименуваме.

# 68
Усмихнатото внимавай как се изказваш за ХЛ, че някой страничен наблюдате може да си представи някакъв вид халюциноген  или опиат Joy

За тема и половина научих изключително много неща (като пациент), независимо от някои отговори, които в началото ми звучаха малко рязко. Сега вече разбирам - това са отговори на многократно поставяни въпроси.

И аз си мислех оня ден за заглавието на темата. Много пъти отговорите не са само от класическите хомеопати, които пишат тук, а и от някои по-опитни пациенти. Но за мен няма значение заглавието, а какъв е диалога в темата.

Чудех се дали да допълня поста си с лични наблюдения. С риск, че е малко в страни от хомеопатичното лечение ще споделя. Желанието и стремежа за самоусършенстване, осъзнаването на живота и ежедневната индивидуална работа могат да направи чудеса. А в комбинация с правилното хомеопатично лечение .... направо няма да се познае после човек.

Но много странно нещо наблюдавам сред няколко мои познати, които знам че посещаваха хомеопати. След известен брой години просто са си взели няколко книжки с препоръки за лечение (има доста такива на пазара) и действат сами. Без курсове, без обучение .... Защо се получава така?

Последна редакция: вт, 23 окт 2012, 10:46 от DarinaK

# 69
  • Варна
Това ми хрумва на "първо четене":

- Да научим повече за хомеопатията
- Искам да знам повече за хомеопатията
- Хомеопатия - споделяне на опит и знания
...

# 70
Хомеопатия - споделяне на опит и знания

Това ми хареса, но отпред да се сложи "класическа"

# 71
  • София - Варна - Бургас
Хомеопатия - споделяне на опит и знания

Това ми хареса, но отпред да се сложи "класическа"

И на мен ми харесва: "Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания"

# 72
Наистина името на темата не отговаря на това , което се пише тук . Аз като читател , който следи редовно публикациите , не стига дето нищо не научих ами взе да ми става безинтересно да чета постоянно - "Обърнете се към хомеопата си ! " Всеки влязъл в този форум има нужда от помощ , затова се обръщаме към интернет , ако всичко което ни тревожи ни го казва хомеопата , ние просто няма да четем този форум . Аз като отида в аптеката и попитам за някое лекарство получавам с по една дума , най - общо казано определение . Например : ignatia - лекарство за падане на задръжките , hyoscyamus - лекарство на страха . Какво пречи и тук да се отговаря така , никой не ви кара да ни лекувате ? Тук сме само за да получим повече ценна информация , тук сме за да се убедим, че хомеопатията е нашето лечение ! Тук в този форум има хора , които знаят  толкова много и има хора, които искат да научат толкова малко ! Все пак това е bg.mamma .

# 73
  • София
И аз съм ЗА "Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания"

kalika, пречи това че хомеопатичните лекарства не могат да се определят с по една дума. Именно това е разликата с боаронсия начин на предписание, учат, че еди кое си лекарство е за разтройсто, другото за грип, третото за хрема... но това НЕ е класическа хомеопатия. По точи начин по-скоро някой да се убеди, че хомеопатията не е неговото лечение, като си вземе например ignatia за да му паднат задръжките....
Точно за това ми харесва "Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания"  Peace

# 74
Наистина името на темата не отговаря на това , което се пише тук . Аз като читател , който следи редовно публикациите , не стига дето нищо не научих ами взе да ми става безинтересно да чета постоянно - "Обърнете се към хомеопата си ! " Всеки влязъл в този форум има нужда от помощ , затова се обръщаме към интернет , ако всичко което ни тревожи ни го казва хомеопата , ние просто няма да четем този форум . Аз като отида в аптеката и попитам за някое лекарство получавам с по една дума , най - общо казано определение . Например : ignatia - лекарство за падане на задръжките , hyoscyamus - лекарство на страха . Какво пречи и тук да се отговаря така , никой не ви кара да ни лекувате ? Тук сме само за да получим повече ценна информация , тук сме за да се убедим, че хомеопатията е нашето лечение ! Тук в този форум има хора , които знаят  толкова много и има хора, които искат да научат толкова малко ! Все пак това е bg.mamma .
Протестирам Simple Smile Казвате, че нищо не сте научили, ама казвате, че и не сте чели. Ако бяхте чели, щяхте вече да сте научили, че не е добра идея да питате в аптеката за лекарствата. Щяхте да сте научили, че нито едно лекарство не може да бъде описано по този начин.
В рубриката за страх има 680 лекарства, като това не означава, че останалите не се страхуват. Почти няма човек, който да не се страхува от нищо. И всяко лекарство се страхува от различни неща, поради своите си причини и по свой начин.
А според мен тук може да се научи най-много за класическата хомеопатия до ниво преди професионално обучение.

Общи условия

Активация на акаунт