Вие съгласни ли сте?

• 7 868
  • 135
  •   1
Отговори
# 105
Oставете ги самите камери - като апаратура.Онези,които седят "зад" тях и трябва да работят по разпознаването на престъпниците, дали те ще си вършат работата като хората.Щом полицаите не могат да хванат крадец,чийто данни са на лице,какво ще стане,ако трябва да се хване някой с маска на лицето?Защото, ако хората са некадърни и нямат желание да работят, поставянето на камери е абсолютно безсмислено.

# 106
Мисълта ми беше , че малко или много камерите помагат по един или друг начин . Лично за мен имат ефект и плюсовете са повече от минусите и примерите , които имам от лични наблюдения ме навеждат в тази насока . Друг е въпросът дали полицаите си вършат работата както трябва  Peace

# 107
Щом в целия град има камери навсякъде, значи все пак има вратички камерите да бъдат поставени. (законно).Едва ли кмета на съответния град ще си позволи да харчи толкова пари за нещо толкова очевидно и незаконно.Кой нормален човек ще си сложи главата в торбата по този начин?
В случая става дума за Слънчев бряг, а той не е град, а е курортен комплекс и инфраструктурата му се управлява от Слънчев бряг АД, т.е. тя на практика е частна собственост и могат да слагат каквото си искат. Така че това е частен случай и не може да се сравнява с другите градове.

# 108
Да,права си, пък аз къде съм бляла, та съм го обявила за град не знам  ooooh!
И въпреки всичко - ако бякой реши да слага камери навсякъде, много бързо ще го обявят за законно.Все ще се намери начин,сигурна съм.

# 109
Не е фатално, не си обърнала внимание, случва се Hug
И аз съм сигурна, че ако решат, ще го направят и даже няма да питат искаме ли или не.
За определени места съм "за" да сложат - примерно знам, че за София има идея да сложат в Борисовата градина. За там мисля, че ще има полза, въпреки че много зависи от качеството на камерите, задапаратното устройство и дали ще ги следят в реално време или просто ще пазят записите. И въпреки всичко това, смятам, че дори само мисълта, че има камери там, ще помогне за намаляване на инцидентите от всякакъв род в парка. За конкретното място съм "за", но за навсякъде - по-скоро "не". Самата идея, че където и да отида постоянно отнякъде ме следят камери, не ми допада.

# 110
От тук следва въпроса: - Посещавате ли места, където има камери?

# 111
От тук следва въпроса: - Посещавате ли места, където има камери?

Дори не ги забелязвам /камерите/. Лично на мен не ми пречат, стига да не са ми в къщата.  Simple Smile Когато са на публични места изобщо не ги виждам.

# 112
  • Sofia
Подобни записи могат да се използват в съда само, ако някой е заснет без разрешението му, това е подсъдимо и човека може да съди тези, които са го заснели. Като доказателство за обвинение не могат да служат, няма как да получи човек наказание въз основа на видеоматериал, дори в магазините е обявено, че има камери, именно защото не може да се снима без разрешение. Та ако някой си е получил заслуженото заради камери - или е бил голям тъпак или някой е нарушил закона.
Това не е вярно.

# 113
  • В Космоса
Само на определени места - да, но навсякъде... не би ми било приятно и комфортно. Naughty

# 114
Ай, стига вече...Не искам да живея в Оруелски свят. Изобщо не вярвам, че постоянно наблюдение и следене ще ми гарантират сигурност, но имам съмнения, че много хора могат да бъдат изнудвани и то не защото са нарушили закона, а във връзка с личния им живот

# 115
  • София
Ай, стига вече...Не искам да живея в Оруелски свят. Изобщо не вярвам, че постоянно наблюдение и следене ще ми гарантират сигурност, но имам съмнения, че много хора могат да бъдат изнудвани и то не защото са нарушили закона, а във връзка с личния им живот
То и сега има, нито знаете къде са, нито сте ги усетили, но ви пречат.

# 116
  • 221B Baker Street
Аз съм за камерите,особено по пътищата. PeaceИма коренна разлика в шофирането,откакто поставиха камери. Peace
Освен това не е вярно,че видозаписите нямат никаква тежест в съда и не могат да се ползват като доказателство... PeaceМогат,стига да са направени по реда на НПК... Peace

# 117

Един обикновен човечец,който не дължи никому нищо едва ли трябва да се притеснява,че ще бъде изнудван.Аз не се притеснявам.За какво ще ме изнудват?Живея в оникновено семейство,не крада, не изневерявам. Тези дето се страхуват от нещо подобно,явно работата не им е чиста Simple Smile

# 118
Изобщо не ме е страх от камерите, страх ме е от информацията, която събира лицето зад тях и какво може да я прави. Стига ми това, някой да ме набележи и да ми изучи навиците и после в подходящия момент да ме думне бухалка по главата. И кражбите са дребните престъпления, по-страшни неща може да станат. Не, мерси. Против съм.

# 119
Ако някой реши да ти разучи навиците, може да го направи и без камери.Примери много  Wink

Общи условия

Активация на акаунт