Вие съгласни ли сте?

• 7 874
  • 135
  •   1
Отговори
# 90
  • София
 wackamotto, възможно е, в магазините и банките, питат ли дали искаш да те снимат? Не, но си снимат, нали.А ако се направи от държавата ще е и законно.

# 91
Магазините и банките са частни оргранизации. Никой не те кара да влизаш в тях, правиш го доброволно като знаеш правилата им. Примерът е неуместен  Peace

# 92
  • Kопенхаген
Същото е по улиците и тротоарите, никой не те кара на сила да вървиш по тях, ако не те устройва да те снимат избягваш охранителните зони, все пак е въпрос на избор.

Добре е и парковете да се охраняват.

# 93

Ами то и който иска да извършва престъпление на улицата може да си сложи маска. Снимай го и после ходи да го търсиш и да доказваш, че е точно той...

Ако ще и две маски да си сложи, те криманалистите по друго ще го хванат.

А на тези, които си мислят, че им се ограничава личната свобода и т.н. да си стоят по домовете за да не ги снимат.
Аз лично не се притеснявам, та дори и с любовник да ме документират.

Съгласна съм.Но,не смятам,че това се отнася за криминалистите в България.Тук едва ли има такива професионалисти и едва ли имат техника, с която да разпознават престъпниците с маски.
Полицията при дадени име, адрес и телефон на престъпника не могат да го хванат, какво остава, ако има маска на лицето без никакви други данни за него.Случвало ми се е - крадат ми телефона, знам кой е, от къде е, дори рег номер на колата му знам, отивам в полицията и след 6 месеца ми казват,че нищо не могат да направят, поради липса на информация за престъпника
Е,какво повече да им дам от име, адрес, телефон и рег номер на колата?

Иначе, аз съм съгласна да има камери.Не ми пука.Нищо нередно не правя, нямам намерение да правя каквото и да е извън реда на нещата.Стига да има резултат от тия камери.А то,според мен, няма да има.

# 94
Същото е по улиците и тротоарите, никой не те кара на сила да вървиш по тях, ако не те устройва да те снимат избягваш охранителните зони, все пак е въпрос на избор.

Добре е и парковете да се охраняват.

Правото ти да се придвижваш свободно е гарантирано и от закони, и от редица организации по света. Престъпление е по-скоро да няма рампи и улеснения за хората в инвалидни колички, а да има камери. Доколкото знам задържане от полицията означава точно това - лишават те временно от правото ти на свободно придвижване (сигурно значи и други неща, но това е основното).

# 95
Не съм съгласна, щом е разрешено да се движа по улицата, нямат право де ме снимат без мое разрешение Crossing Arms

# 96
  • София
Хич не ми допада идеята навсякъде да бъде опасано с камери Confused Не знам защо.... Обаче нещо в мен се бунтувасрещу това....
А пък да се "пробутва"  с обяснението, че така ще намалеят престъпленията, още по-не ми харесва.

Веднага се сещам за следващата "блестяща" идея - да се забрани размотаването по улиците след залез слънце. Къде се мотат тия хора по нощите по улиците? Явно не им е чиста работата. Ако се  въведе вечерен час, бас държа, че престъпленията още повече ще намалеят.
И въобще това постоянно ходене напред-назад без работа трябва да се забрани изцяло за да секнат съвсем престъпленията. Излизането трябва да става само с уважителна причина и надлежно подпечатан документ от съответно длъжностно лице. Трябва да има ред - от къщи на работа, от там до магазина, ама ясно посочено кой точно магазин, за да няма нерагламентирани разходки, после в клуб по интереси (примерно) и след това бегом дома. И всичко под стриктния поглед на камерите!

# 97
...и камери вътре в нас самите, че човек си е най-големия враг... Mr. Green

# 98
Аз съм абсолютно съгласна . Аз живея в Слънчев бряг , където на всяка крачка има камери , това не ми пречи , не ме притеснява , не ги забелязвам и мислех , че няма смисъл от тях , когато преди време на светофар колело одраска леко кола и шофьора слиза и удря велосипедиста . При удара човека пада и умира на място и нападателя бяга - няма свидетели или никой не иска да рискува и само камерите разкриха нападателя и той си понесе последствията . Ако човек няма какво да крие не мисля ,че има какво да го притеснява и откакто в морската градина в Бургас сложиха камери спряха разрушението и .

# 99
  • София
    Чарита, въпросът беше само за камерите, никой не е споменавал други ограничения.

# 100
  • София
    Чарита, въпросът беше само за камерите, никой не е споменавал други ограничения.

То винаги така се почва Wink

# 101
Аз съм абсолютно съгласна . Аз живея в Слънчев бряг , където на всяка крачка има камери , това не ми пречи , не ме притеснява , не ги забелязвам и мислех , че няма смисъл от тях , когато преди време на светофар колело одраска леко кола и шофьора слиза и удря велосипедиста . При удара човека пада и умира на място и нападателя бяга - няма свидетели или никой не иска да рискува и само камерите разкриха нападателя и той си понесе последствията . Ако човек няма какво да крие не мисля ,че има какво да го притеснява и откакто в морската градина в Бургас сложиха камери спряха разрушението и .

newsm10
Съгласна съм.Обаче се учудвам - хем разпознали убиеца,хем го хванали,хем си понесъл последствията... Да не би говориш за някой дуг град,в някоя друга държава (шегичка  Wink )

Ако наистина помагат - ок съм.
Честно казано съм и за по-строги мерки - пълнолетието да се вдигне на 21г и непълнолетните да имат вечерен час.Ползите за обществото ще са огромни  Wink

# 102
Подобни записи могат да се използват в съда само, ако някой е заснет без разрешението му, това е подсъдимо и човека може да съди тези, които са го заснели. Като доказателство за обвинение не могат да служат, няма как да получи човек наказание въз основа на видеоматериал, дори в магазините е обявено, че има камери, именно защото не може да се снима без разрешение. Та ако някой си е получил заслуженото заради камери - или е бил голям тъпак или някой е нарушил закона.

# 103
Щом в целия град има камери навсякъде, значи все пак има вратички камерите да бъдат поставени. (законно).Едва ли кмета на съответния град ще си позволи да харчи толкова пари за нещо толкова очевидно и незаконно.Кой нормален човек ще си сложи главата в торбата по този начин?

# 104
Произволно интервю на Цветанов : „Ще се ръководим от върховенството на закона и ще направим всичко възможно, да се чувствате по-сигурни. Монтираните камери в невралгичните точки на населеното място и информацията, която получаваме, ще помогнат за разпознаване на извършителите, за да се предприемат необходимите полицейски действия. Системата за видеонаблюдение ще допринесе полицейските сили да реагират в реална ситуация и в реално време“, подчерта той.

От тук : http://www.dnes.bg/stranata/2012/04/19/osiguriavat-denonoshtna-o … s-mechka.156863,4

Ако камерите нямаха никаква тежест , слагането им щеше да е безсмислено .

Общи условия

Активация на акаунт