Вие съгласни ли сте?

• 8 018
  • 135
  •   1
Отговори
# 15
  • София
И качествени да са, ползата е нулева.В България все още записите от видео наблюдение нямат тежест в съда.
Точно затова писах и да се признават в съда.

# 16
Докато в тази държава е възможно да дадеш подходяща сума, на подходящия човек, който може да направи записът да изглежда по подходящия начин, изобщо не съм съгласна да ме снимат и да използват това в съда  Naughty

# 17
  • UK/София

Аз съм много съгласна.Постоянно хората в БГ говорят как на запад са дисциплинирани, не хвърлят боклуци, залавят се бързо престъпници и т.н.Всичко това е с огромната помощ на камерите.Например там където има камери никой не смее да хвърли боклук, ще бъде глобен със солидна сума.Местата без камери да понякога ужасно трагични.
 Най-много искам да има камери в болниците - навсякъде.Чакални, кабинети, операционни, тоалетни.....Тези записи да се вадят само в краен случай, при оплакване от пациенти.Онзи ден гледах едно предаване, замесена е д-р. Ковачева от Шейново.Мръсница си е била и такава ще си остане.Но не може да се докаже.Има още такива стотици лекари за съжаление.С камерите БГ ще дръпне години напред.

# 18
  • София
   milenaka,който не прави нищо нередно, няма от какво да се притеснява.

За останалите не знам, но аз не желая да бъда наблюдавана непрекъснато. Държа личният ми живот да остане личен. Позволяваш ли ми?  Wink

# 19
  • София

За останалите не знам, но аз не желая да бъда наблюдавана непрекъснато. Държа личният ми живот да остане личен. Позволяваш ли ми?  Wink
То не зависи от мен,за да позволявам или не, но личният живот не е ли у дома? Щом е на обществено място,вече не е личен, а обществен. Аз така мисля.

# 20
  • София
Съгласен съм да има камери които да вършат работа. по-контрастни изображения да имат и да могат да разпознават лица. Централната част на градовете да са един малък "биг брадър".
И черна кутия на колата е добре да има. с автоматично изпращане на глобата. Дигаш над 50 в града и дрън с смс "Начислена ви е глоба 50лв" ... за какво да има катаджии ...
не става въпрос само за глобите,така може да се види и кой е виновен при инцидент.

# 21
  • UK/София

Ако например в някоя болница някой твой близък стане жертва на поредното безхаберие и разкарване по други болници?И всичко това завърши с фатален край?Тогава няма ли да искаш да бъдат наказани виновните?Така както много майки загубиха децата си и виновните си живеят живота спокойно защото нищо не може да бъде доказано.
 Ако си живееш нормално никой няма да преглежда записите специално заради теб. Simple Smile
 Просто коментираме, разсъждаваме и мечтаем.Гледах за електронното правителство в Естония.Камерите са им навсякъде.Отчели са страхотен напредък в икономиката, криминалистиката, разкриването на корупцията и къде ли не.

# 22
  • Варна
Не бих искала да живея в Биг Брадър.

# 23
  • София
Не бих искала да живея в Биг Брадър.
Това не е Биг брадър,  никой няма да ви гледа в къщите, но много хора ще внимават какво правят по улиците или по пътищата.Ще се замислят дали да направят някоя идиотщина, като знаят,че някой ще ги види.

# 24
  • Варна
Тайне, а какво правим при следната хипотеза?
Пътуваш с колата си, с теб е човек, който би желала да пазиш в тайна /семейна, бизнес, няма значение причината/. Паркираш неправилно, изпреварваш, движиш се с висока скорост /няма значение/, камерата те снима, праща ти снимката и фиша с глобата.
Вследствие на което срещата ти с този човек става явна. Губиш семейство, сделка, бизнес, позиция в обществото.
Кой ще те овъзмезди за претърпените вреди от частен характер?

# 25
  • София
   Затова казах,че доста хора ще се замислят дали да направят това или онова.Няма да паркираш или изпреварваш неправилно, или да се движиш с непозволена скорост и никой нищо няма да ти прати.

# 26
  • Варна
Но може да те снима. Записите се пазят.
След време може да се откупят от заинтересовано лице. Знаем как стават тези неща у нас.

# 27
Отиваш на среща с любовник и те вижда познат, когото затриваш, защото после няма кой да те овъзмезди за претърпените вреди от частен характер, ако той вземе да се разприказва? WTF?

Кой го интересува частният характер? Като си в такава ситуация, ще спазваш правилата, за да не те снимат.

Богиня, нали го знаеш лафа - дай да не се дебнем, че ше се хванем?
То и частен детектив могат да ти пратят, ако някой те заподозре.

# 28
  • София
   А ако недай си Боже се случи някакво нещастие, не би ли искала да разбереш каква е истината, кой е бил виновен в случая и т.н. Но явно само аз мисля така, защото съм лично засегната.

# 29
  • Варна
Не говорим за любивници. Както и да е.
Аз не желая да съм в Биг Брадър. Повтарям се.

Общи условия

Активация на акаунт