Вие съгласни ли сте?

• 8 025
  • 135
  •   1
Отговори
# 45
И аз съм " за ". Въпреки, че пак не е гаранция, че няма да кажат: " Няма данни за извършено престъпление ", дори да е заснето. Има такива случаи.

# 46
Съгласна съм да има камери. Не върша нищо нередно. Стоя зад думите си/действията си/постъпките си/срещите си с хора... Няма какво да крия нито в личния, нито в служебния си живот. Ако някой иска да научи нещо - проблемът му е никакъв, анонимност и скрито-покрито отдавна вече няма, камери, подслушватели, прихващачи и т.н. и т.н. със сравнително добри параметри могат да се купят за жълти стотинки от сайтовете. Средно платен детектив ще свърши същата работа. За скъпо платените да не говорим.

Нарушителите трябва да носят отговорност.

Апропо - системата с непрекъснатото видеонаблюдение работи безотказно в метрото. Няма графити, няма изпочупени пейки и столове, боклуците са си в кошчетата... Могло, значи.

А за Big Brother... неминуемо ще се случи, независимо кой иска, и кой - не. Въпрос на време и средства е.

# 47

Апропо - системата с непрекъснатото видеонаблюдение работи безотказно в метрото. Няма графити, няма изпочупени пейки и столове, боклуците са си в кошчетата... Могло, значи.

А, това е чудесно. Никога не съм ходила в метрото и не знаех. Ако това действа навсякъде - съвсем съм за.

# 48
С отнемане на свободи и права никой не е успял да наложи ред, нито пък да спре престъпленията...

Странно. Чела съм само за положителни резултати, т.е. точно това се постига, което пишеш, че не може  Rolling Eyes
Иначе за мен това не е отнемане на права, нито на свобода, никой не те следи, само при проблем се проверява записа и се проверява конкретното престъпление.

# 49
  • София
  Като гледам как живеят там,по държави с повече камери, не ми се струват изобщо ограничени откъм права и свободи.

# 50

А, това е чудесно. Никога не съм ходила в метрото и не знаех. Ако това действа навсякъде - съвсем съм за.

И аз съм за. Дори наистина да се случи да "няма данни за престъпление", на много хора именно този факт, че могат да бъдат хванати, камерите биха подействали като спирачка.

# 51
  • София
Съгласна съм да има камери, не ми пречат изобщо. Ако така ще се намалят престъпленията, нямам нищо против да живея в Биг Брадър Peace

# 52
С отнемане на свободи и права никой не е успял да наложи ред, нито пък да спре престъпленията...

Странно. Чела съм само за положителни резултати, т.е. точно това се постига, което пишеш, че не може  Rolling Eyes
Иначе за мен това не е отнемане на права, нито на свобода, никой не те следи, само при проблем се проверява записа и се проверява конкретното престъпление.

Не е странно. Просто четеш избирателно и търсиш текстове, които подкрепят позицията ти. Нормално е, всички го правим.

Ето тук в този сайт http://www.bigbrotherwatch.org.uk/ пък казват, че CCTV камерите разкриват само около 1% от престъпленията на година, т.е. вредата им вероятно е по-голяма от ползата им. Има и друга смислена информация по въпроса, само да има желание човек да прочете и да се информира.

Иначе тук никой няма точната статистика и пълната истина за наблюдението с камери. Така че субективното мнения на една или друга юзърка не може да е критерий.

Тук можем да си спорим само кой как предпочита да бъде третиран - като гражданин или като заподозрян. Явно ти допада рестриктивния подход и лошо няма. Хубаво е да се знае обаче, че на подобни инициативи винаги има граждански отпор от страна на свободните граждани.

И слава богу!

# 53
Често тези камери разрешават престъпления, разкриват извършители и са последна надежда на жертвите.

# 54
  • Варна
Не на всяка уличка има камери. Какво правим, ако именно на тях се извърши престъпление? Или ще се окамерим навсякъде?

# 55
  • София
Не на всяка уличка има камери. Какво правим, ако именно на тях се извърши престъпление? Или ще се окамерим навсякъде?
Така би трябвало да бъде.

# 56
Съгласна съм и смятам, че ще има полза.

# 57
  • Варна
Аз също съм 'За'!Ние на работа имаме,но те са си за нас по -скоро отколкото за това да следим клиентите или кражбите!Когато сме имали такива инциденти наистина не се вижда добре на камерите лицето на хората!Та и в полицията искат да им дадеш готовия кадър ,а не те да си губят времето да търсят,но това  е друга тема!Та камерите си ги ползваме за това шефа  да ни наблюдава как работим!

# 58

Нищо не правим, но пък с другите си повишаваме шанса. А и няма как да знаеш къде точно има камери.

# 59
  • Costa Rica
Твърдо за.

Общи условия

Активация на акаунт