Вие съгласни ли сте?

• 8 023
  • 135
  •   1
Отговори
# 60
  • В заешката дупка
Да. На ключови места по пътищата, където се знае, че стават най-много произшествия. Камерите да са видими.

# 61
Аз също съм 'За'!Ние на работа имаме,но те са си за нас по -скоро отколкото за това да следим клиентите или кражбите!Когато сме имали такива инциденти наистина не се вижда добре на камерите лицето на хората!Та и в полицията искат да им дадеш готовия кадър ,а не те да си губят времето да търсят,но това  е друга тема!Та камерите си ги ползваме за това шефа  да ни наблюдава как работим!
Останала съм с впечатлението, че на повечето, да не казвам всички, работни места, камерите се ползват ИМЕННО за наблюдение на персонала.

# 62
Гледам , че темата е за камери та да попитам нещо малко в страни. Днес забелязах , че пред  вратата на входа ни има поставена видеокамера. Не мога да кажа работеща ли е или не . Питането ми е не трябва ли да се свика събрание на етажната собственост. Да се постави въпроса дали да се сложи камера или не. Да се попита дали всички живущи са съгласни. Много неприятно ми стана. Не желая да бъда снимана с кой влизам и излизам от входа. Имам ли някакви права в случая ?

# 63
  • София
Гледам , че темата е за камери та да попитам нещо малко в страни. Днес забелязах , че пред  вратата на входа ни има поставена видеокамера. Не мога да кажа работеща ли е или не . Питането ми е не трябва ли да се свика събрание на етажната собственост. Да се постави въпроса дали да се сложи камера или не. Да се попита дали всички живущи са съгласни. Много неприятно ми стана. Не желая да бъда снимана с кой влизам и излизам от входа. Имам ли някакви права в случая ?
Ние уж щяхме да слагаме камера, да гледа към паркинга, но остана за по-късно.Предполагам,че щом са сложили, имат съгласието на две трети от живущите.А може и да е само да плаши, бутафорна.

# 64
То и аз мисля , че е за камуфлаж само. Стана ми интересно , че никой не ни е питал за нищо. Ей така са си я поставили.

# 65
Изглежда като нарушение на свободата. Как така 2/3? Не е честно.

# 66
Не разбирам за какво ограничаване на правата и свободите говорят несъгласните. Когато си на публично , обществено място, тъй или иначе, с камера или без те наблюдават и виждат много случайни хора. Дали ще го има заснето или не каква е разликата ?

# 67
  • в сърцата на децата <3
А, Катюнгелче, разлика има! Мен лично хич не ме притеснява кой ме снима, стига да не се злоупотреби с незначителната ми личност, но ето, че има хора, които ги притеснява това, че след като мъжа е излязал при жената е влязал човека Х, с който след това жената е излязла. И така, ако е само на "честна дума" може да е вярно, но може и да не е. Но когато записите говорят и бабите от блока мълчат  Laughing Шегувам се с примера, разбира се, аз съм ЗА точно защото все пак се надявам, че камерите ще помогнат да се повиши процента на разкритите престъпления. Има две гледни точки - или камерите снимат качествено и се ползват по предназначение, или снимат кофти и така или иначе няма смисъл от тях.

# 68
   Гледайки едно предаване в което спореха, да има ли камери по улиците и пътищата или не, се зачудих колко хора биха се съгласили с това.Аз лично съм съгласна.Важното е после да бъде признаван записа и в съда.И малко отклонение, в Южна Корея и колите имат черни кутии и записват как карат и какво правят самите шофьори на пътя.И на това съм съгласна.А вие?

Много даже съм съгласна. Нивото на съзнание на хората у нас масово е толкова ниско, че престъпления и нарушения буквално стават зад всеки ъгъл. Не може, обаче, на всеки такъв да има контролиращ човек. Камерата е бездушен и неподкупен събирач на данни.

# 69
Камерата е бездушен и неподкупен събирач на данни.

Не може да се каже същото обаче за "задкамерното" устройство Simple Smile Все пак тези записи се следят и преглеждат от хора и може с едно действие всичко да се заличи.
Съгласна съм да се сложат камери, но не мисля, че с това ще намалее престъпността. Просто държавни пари /разбирай наши пари/, ще бъдат безсмислено похарчени /ще влязат в нечий джоб/.

# 70
Зависи от организацията.
Ако някой дообработва данните "на ръка" -смисъл няма, но принципно може човешкият фактор да се избегне.

# 71
  Съгласна съм да има камери, да.

# 72
Трябва да има регламент / друг е въпроса колко ще се спазва/ за какво ще се използва това.

# 73
В Унгария на много места по улиците има камери. Никой не ни е питал искаме или не.
На нашата улица няма камери, но двата малки панелни комплекса наблизо са опасани с камери. Четох статистиката на МВР - обирите на апартаменти и автовандализмът там са спаднали рязко. Не че са били високи, но след монтирането на камерите цифрите са съвсем идилични /конкретно в тези два комплекса/. И това при положение, че по принцип престъпността в Унгария е в пъти по-ниска от тази в БГ. Затова мисля, че за БГ камерите са идеално решение.
Най-шокираща за мен беше случката, при която заради запис от камера глобиха среднощен минувач, ритащ някакво куче с равностойността на 4000 лева. Не биеше животното, просто го ритна, защото вървеше в краката му. Сто пъти показаха този запис по телевизиите. Явно някой събираше дивиденти.
През лятото пък имаше едно отвлечено момиче в малък град  и камерите бяха от голяма полза. Благодарение на тях хванаха престъпника, въпреки, че точно на местопрестъплението  не е имало камера, но малко преди и след това, да. За съжаление не можаха да спасят момичето, но поне извършителят е прибран на топло за дълго.

# 74
То и аз съм За, но пак си е нарушение на личното пространство. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт