Великобритания - тема 44 Зимно-Коледна

• 44 048
  • 729
  •   1
Отговори
# 30
П.С. АВЕ, месри за темичката Simple Smile   bouquet

# 31
Юфка взимаме готова, от българския магазин, има два вида
(извинения, ако повтарям, дискусията за юфката съм я пропуснала)
http://www.bulgarianfood.co.uk/shop/Home_made_broken_pastry_ETAR___200g.html

# 32
  • UK/София

Ell, на Golden писах за юфката в Asda.Преди няколко дни я разглеждах обстойно и ми прилича на точените нашенски кори.И аз не знам каква е, съжалявам.Най-сигурна е препоръката на Мишолина.

# 33
В миналата тема имаше търсещ на плейгрупи за детето си,искам и аз да намеря някъде в нашия квартал.Из детските градини ли да търся обяви .Става въпрос за Streatham. newsm12

# 34
Днес съм отговорник по пускане на линкове  Laughing

Може да се регистрирате тук; информацията е по райони, има детските клубчета и подобни
http://www.netmums.com/

Нашия Local Council е много организиран, всичко са качили на страницата си (погледнете подобна секция във вашето кметство)
http://fsd.merton.gov.uk/Activities.aspx?ST=Categories&Value=164,169,175

# 35
мишолина newsm74

# 36
Miss Fine , честито на патерици на Мишел!Кога се вайкаше, че ще си все бременна, кога 2 р.ден празнува.Интересно ми е как се чувстваш с толкова баби и дядовци изсипали са на куп във вас?Имаме свободно легло, ако решиш да емигрираш Laughing

Хвърчи си времето, лошото е, че ние остаряваме...А за бабите, ние нашите малко насила ги каним, не горят от желание да идват, за първи път идват дядовците, а бабата по спешност е идвала един път, нали бях мн зле след раждането иначе и тогава не искаше много. Та сега им се радвам много, аз имам огромен праг на дебилност  Mr. Green та не се вживявам изобщо, пък и то си е хубаво някой да помогне. Само където мъжа ми много се вживява и ми къса нервите откакто имаме гости, към него прага ми на търпимост е минимален, та се дрънкаме яко  Laughing

# 37
Това Пипи имаме. Лесно и забавно се чете, и илюстрациите, поне според мен, са страхотни. 11 глави са. Не знам защо си мисля, че бяха 13.  Thinking

За четящите на български деца, давам на заем Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада. Друга любима книжка.  Heart Eyes

# 38
  • Лондон
Привет от България Laughing много слънце в тази държава... каквито и други кусури да има, само заради това слънце си струва да идва човек по-често (ако може, разбира се)... днес се стоплих за пръв път от много време. И гледката от балкона ми на есенна Витоша много ме зарадва, бях забравила колко е хубаво Simple Smile

Ave, мерси за темата, както винаги си се постарала  Hug И три изписани страници за ден  Sunglasses

Мерси на всички, които коментираха на въпроса ми за гражданството, от прочетеното не мисля, че ми трябва за нещо английски паспорт, аз така си и мислех всъщност и затова не съм правила нищо по въпроса

За английската книжка и аз да кажа пак, няма нужда българската да се сменя, освен, ако искате с това да доказвате адрес. Няма разлика и във застраховките, така че който няма нужда от доказателство за адрес, може да си спести упражнението Peace

Ell, мерси за линка, ще погледна какво се предлага, за съжаление ние сме твърдо по учебния календар, така че вариант за измъкване няма, търся нещо само за февруарската ваканция. Идеята за великденската не е лоша, но аз като високо организирана още юни взех билети за БГ за Великден Simple Smile Нещо в последния момент ще търся, ако не - ще прескочим тази година

Sonnia, моите футболни мисли са много близки до твоите, възрастния господин много ме дразни последната година и дори взех да не гледам редовно Confused
Тенисът го поощряваме, доколкото можем, опитваме се Аннабел да играе 3 пъти в седмицата, обаче много трудно с това време, повечето места около нас са с открити кортове, децата играят на дъжд, голяма драма... От утре обаче сме 2 седмици при Малееви, чакам с нетърпение да видя какви са условията и треньорите Heart Eyes

# 39
Sonnia, моите футболни мисли са много близки до твоите, възрастния господин много ме дразни последната година и дори взех да не гледам редовно Confused
Тенисът го поощряваме, доколкото можем, опитваме се Аннабел да играе 3 пъти в седмицата, обаче много трудно с това време, повечето места около нас са с открити кортове, децата играят на дъжд, голяма драма... От утре обаче сме 2 седмици при Малееви, чакам с нетърпение да видя какви са условията и треньорите Heart Eyes
И аз това не мога да разбера, в Англия с този дъжд, пък и само влажно да е..пълно е с открити кортове.. Аз намерих много хубаво място в Манчестър, закрити кортове, и вече година все там ходя.. веднъж се излъгах да играя на тукашния така наречен "клей"... няма да повторя  Laughing
Днес обаче времето беше страхотно, много хубаво се разходих из наше село и нацъках малко есенни снимки Simple Smile

Romiley Canal by Чебypaшка, on Flickr

# 40
Благодарности за новата тема!   bouquet

Влизам набързичко да ви споделя тази информация - Фестивал на българската култура в Лондон през целия месец ноември, има страхотни неща в програмата. Аз сега ще разгледам добре и ще почна преговори с половинката на кое ще ходим и на кое не.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=477521242278913&set=a … 418303&type=1

Ето и календара на Българския Културен Институт в Лондон с конкретните дати на събитията. http://bcilondon.co.uk/bg/calendar/nov12.htm Дано преминат в голям интерес от публика и коментатори.

Много хубава тема сте подхванали с книгите за деца. Гледам ви, чета и събирам идеи. Искам да питам някой съчетава ли английско училище със съботно-неделно българско училище, което е на повече от 1 час път от врата до врата? Гледам, че се е отворило още едно - "Боян Магъ", хубави извънкласни форми има към него, хората изглеждат всеотдайни, но както и да смятам си е към час и половина от вратата ни и не знам как ще реагира Али на 4 часа българско училище, плюс 3 часа път в съботния ден. Някой да преминава през подобна ситуация и да има съвети?

Да похваля английското ни училище. Аз може още да мрънкам, че нямаме учебници ( и още си мисля, че с право мрънкам, но не искам да отварям тема сега), обаче много готина библиотека имат - книги, ама и математически игри също, много готино като идея и за децата е хем интересно, хем привикваш към сметките. Много ми харесва.

Сега да ви се похваля и как съм подбрала майките-чужденки да освежим малко миризливия коледен базар в училището. Задава се и той на хоризонта, разбира се, планиран, с все глупости и боклуци. Обаче аз съм поставила задача за мислене на ЮАР, Нова Зеландия, 2 полякини, едно руско/немско семейство и една французойка (това сме всичките чужди) да направим щанд "Коледа по света". Аз, разбира се, като една хитра сврака, съм си примъкнала от България и фотоси, и книги с рецепти и всичко и дето се вика съм готова за фронта. Ама да видим дали ще ми угодят или сама ще правя щанд. Ами не искам да взимам пак по 2 лири на децата да гледат дядо Коледа в тъмното. Все едно жена с брада в цирка! Свещена нелепост! Дано да откликнат другите...  Praynig

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 23:35 от Маpи

# 41
  • Bristol
Sonnia, прекрасна есенна снимка!
И темата се е успокоила и е пълна с полезна информация, което много ме радва!
Новодошлите, не се притеснявайте да пишете и питате! Просто дайте пълен игнор на булитата Wink може да ми се смеете, но каква е българската дума за bully?!

Маншон, полуобувка и мъхеста брада, Пипи, Карлсон, Чибурашка, Робинзон Крузо, Гъливер, Тошко Африкански, Лукчо и какво ли не още нямаме в къщи! Което съм намерила на английски и него съм го взела. Няколко от изброените са хитове за моите деца, но повечето не им допадат Sad Синът много обичаше Малкия Принц, на 7 години сам я прочете, щерката я отсвири. Каза, че много нереални неща имало в нея. Затова пък днес по математика като упражняваше естимейшън и раундинг ни събра очите! Толкова точно определяше бройката в сравнение с мен и баща си, брат й въобще извън класацията остана!

При нас пак беше хубав ден. Децата обиколиха приятелчета, а аз поошетах в къщи и градината. Заекът прегризал дупка в оградата към цветята и изхрупал няколко, затворих дупката Simple Smile Аз май излъгах за Коледните покупки, в същност за зайчето купихме преди седмица адвент календар! Simple Smile

Лека седмица и добро настроение в новата тема пожелавам!

# 42
Имам един логистичен въпрос - ако хипотетично си представя, че например решим да се върнем в БГ другата година напр. през Май/Юни/Юли (обаче не знаем точно кога), как се оправяме с многото едногодишни договори? Имам в предвид, че напр. интернета е за една година договор, къщата е година за година (изтича март и ясно е, че пак трябва да подновим договора, иначе няма къде да живеем) и доста други са такива договори.
Накрая ще се окаже, че ако решим да се върнем по някое време другата година -  ОТ БГ трябва да плащаме ужасно много разходи за неща, които не ползваме, и то в паунди-така ли е?

Просто нямам идея как да си направим сметката, така че да не се получи невъобразим разход от БГ, който няма да имаме възможност да обслужваме newsm78.

# 43
  • Лондон
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/10/21/1929963_socialnoto_min … _vurne_emigranti/

малко БГ новини с лондонски привкус Wink Демагогията е пълна, но се сетих, че идват избори Sunglasses А девойките на първия ред на снимката изглеждат точно като да са дошли в Лондон да учат старателно и после да се върнат и да се реализират в  БГ ooooh!

future, точно така е, едно връщане трябва много внимателно да се планира, иначе излиза скъпо. Прегледайте си основните договори - наем, кола, телефони, какви са клаузите за прекратяване и се съобразете с тях. Аз за едната година, през която си бях в БГ, продължих да плащам мобилен телефон и моята част от лизинга на колата, въпреки, че не ползвах нито едното, нито другото...

# 44
Мерси tzvetak за бързият отговор Grinning. Да си призная и аз така си мислех, но все пак да питам, може да пропускам нещо. Ами да, ще разгледаме всичко и ще се ориентираме (ако се наложи да се върнем де). Хич не ми се иска да се връщаме, да си призная честно, но липсата на работа за мен, явно ще си изиграе ролята Embarassed.

Общи условия

Активация на акаунт