Аранжиране на маса - тема 5

• 231 427
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • Австрия
Само аз като черна станция да кажа  Embarassed  че ако и двата прибора са от дясно, то ножа трябва да е в дясно от вилицата.

Kaжи, кажи  Sunglasses Идиотско е, но от другата страна е лъжицата  Joy Откакто се роди малкият, и двамата с баща му започнахме да си служим с лявата ръка и вече почти еднакво добре (или зле  Laughing) като с дясната.. С лявата се храня аз, а с дясната подавам на детето. Напоследък съвсем не ми прави впечатление как слагам приборите и специално за снимката не размествам  Blush

.. и се ядосвам със снимките. Naughty
DimS. какъв всъщност ти е апарата?

Вече нямам време да се ядосвам аз  Mr. Green Снимам с canon eos 400D.

Много ми харесва, че имаш огромно разнообразие на посуда, аз все се местя и докато се сдобия с каквото ми трябва го зарязвам и заминавам на следващото място и уви нямам кой знае колко неща, старая се иначе.

Аз съм си домошарче, а и вече 10 години се пълни кухнята  Rolling Eyes Определно при условията, които описваш - няма да се справям. Комплимент за теб, наистина!   bouquet

Полседната снимка е много красива, особенно кърпите за ядене(салфетките).   bouquet

Подарък са ми от приятелка - първоначално витруално-форумна  Wink

Аз снимам с най- проста сапунерка, голяма мъка. Иначе в неделя направих опит да си събера шишарки, но не много успешен, май не отидохме в правилната гора. Имах идея за маса с шишарки, но има време, предстоящите месеци тъкмо се вързват.

Олимпус са сполучливи апарати.

А за шишарките... искаш ли няколко от мен?  Laughing Страхотни са за украса, ще се задълбоча по темата, като му дойде време  Wink

# 76
  • Под сянката на разлистените кактуси
Здравейте момичета!
Аз само един път съм се включвала досега (преди около година  Embarassed) макар че ми се ще по-често. И ви следя редовно. Напоследък обаче изведнъж се оказа, че ми остава свободно време  Shocked  newsm78  Децата пораснаха и мога да отделям повече време за любими занимания (да не кажа, че на никой не му трябвам вече, че се депресирам...)
И така, преди 2 дни най-после си купих бели чинии. Не са нищо особено, но ми беше мерак и веднага се заиграх:

А супника, ах, супника... Heart Eyes Откога ми се ще да си имам!

Проблемът сега е, че имам предимно бели покривки и никакви рънъри. Само малко платнени салфетки:

Само и да снимам да се понауча  Joy

DimS, радвам се да те видя и тук. Голям фен съм на блога ти, защото и торти правя. От всичко, което правиш лъна красота и елегантност.  smile3525
pina, много елегантни маси, айде да ти идва вдъхновението!
tarlio , масата ти с паяжината ме впечатли още в Хелоуинската тема. Ти ли я прави или я купи?
Danchika, тоз твоя младеж дето сте заедно 4 години е голям късметлия!Толкова въображение имаш, че едва ли му е скучно с теб!
Matze, при теб винаги е много уютно и ми се ще да прескоча на гости!

# 77
 tunata, повече от отлично! Hug А къде да видим тортите?

# 78
  • Австрия
Здрасти, tunata и благодаря за похвалните думи   bouquet

Децата пораснаха и мога да отделям повече време за любими занимания

Ооо... блазе ти  Sunglasses Включвай се по-често тук тогава. Със здраве и удоволствие да си ползвате новите чинии! Допада ми формата им (масата ни за хранене е с подобна - квадрат със закръглени стени), та и аз съм се заглеждала.. ех, остава и в такива да се влюбя, съвсем ще изпращи кухнята  ooooh!

Симпатичен е много супникът - чак ми се прияде супичка  Grinning Лиших се от един аз без много размисъл - масата ни е на близо, а мястото от супника в шкафа веднага оползотворих  Blush

Тишльойфер  Joy или както чета рънър често шия от остатъка на някоя покривка (на 140х140см попадам предимно в Butlers, иначе.. често харесаната от мен покривка е друг размер  Wink) или ползвам 'стока на метър' от магазинчетата за ръкоделия и хоби..

пп.  Blush

п.п. DimS., моля те, надвий мързела си и ни радвай очите! имаш невероятно чувство за стил и красота!

Благодаря, Амели! Снимах днес с мисълта за твоята похвала  Hug

Ако му се дохапва на някой - снимката е линк към рецептата.

# 79
tunata  welcome отново добре дошла, дано вече по- често имаш време за нас Flowers Bouquet Супника ти е разкошен, аз да си призная нямам, нито тук, нито в Будапеща, много ми харесва, но аз супи почти не ям Laughing
Пръстените за салфетките са страхотни, от БГ ли са, искам и аз  Grinning а кърпите в цветовете на есента  Peace Относно  моя мъж (който официално все още не ми е) може и да му дотяга от мен, знам ли, ама аз често отскачам в БГ при мама и тати и няма време кога да му омръзна Mr. Green

Олимпус са сполучливи апарати.
А за шишарките... искаш ли няколко от мен?  Laughing Страхотни са за украса, ще се задълбоча по темата, като му дойде време  Wink
Аз имам Олимпус за подводно снимане и надводно ако така може да се каже Mr. Green Olympus tough TG-810  "сапунерка", ама хубави снимки прави... не всички "сапунерки" са боклуци
А за шишарките - искаммм Laughing Laughing Hug
Другата седмица заминавам на екскурзия, но като се върна започвам с коледните декорации, че вече нямам търпение Heart Eyes А вие кога смятате да започнете с украсата на домовете си? Аз май избързвам, но мисля, че към 20 Ноември не е толкова зле Joy
Това са ми новите мини шишарки.

Редактирам се, понеже с Dims  сме писали по едно и също време,  Joy Ах каква вкусотия си направила, ще погледна рецептата и ще опитам, само да не е нещо извънредно сложно Grinning
Обожавам Бътлърс Heart Eyes има такива красоти, днес получих имейл от тях с коледни предложения ай ай ай  madnoel

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 16:59 от danchika

# 80
Aх, тия свещи + шишарките са разкошни!

И аз нямам супник, но ми се ще. И за супа, но може да се ползва много умело за аранжировки с цвета - Богиня беше показвала, една продавачка в магазин за домашни потреби ме убеждаваше, че тя и руска салата за празници слагала в него, кюфтенца - такива работи. Та много се бях запалила аз, ама така и не съм си купила.

# 81
DimS., трогната съм!   bouquet и както винаги прекрасно и вкусно! Simple Smile
днес ходих до M&S home, че ми е близо до вкъщи. ох, ах, их...... прекрасно наслада за очите беше но не и за джоба. както и да е купих си класическия biscuit jar, понеже отдавна искам, а и беше страхотно декориран в унисон с наближаващия празник, въпреки неразумната цена. имам някои идеи за масата ми след 2 седмици, надявам се да успея да приложа снимка Simple Smile

# 82
  • Банкя
Ей каква красота.Наистина преди се казваше тишлайфер на сегашния -ранърс... Joy Joy JoyАз предлагам да започнем коледните идеи , защото е много приятно очакването на Коледа.После един ден и .. край
Например -българска традиция
световна традиция
новогодишни идеи
и естествено до тогава има доста именни дни.
давайте да творим.  bouquet

# 83
amelie аз често пазарувам от DEPOT в близкия Мол имат магазин, а това им е сайта www.depot-online.com  скъпо е, но по евтино от М&S
pina свещите са от IKEA а шишарките от гореспоменатия магазин Laughing и аз много си ги харесвам, ако трябва да съм честна Blush
За тези продълговатите покривки  тук научих, че им казват рънъри... Laughing
Вие какви елхи купувате за Коледа? -да ви кажа, аз всяка година купувам истинска, защото аромата ѝ ми придава Коледно настроение, а пластмасата- Не  Sad с риск да ме направите на 2 стотинки, че унищожавам дървета, но в крайна сметка има такива плантации за тази цел.

# 84
Данчика, аз няма да те направя на 2ст  Simple Smile въпроса е спорен коя елха е по- екологична - естествената или пластмасовата. Втората не гние и зарива с боклук планетата за стотици години напред и я трови, докато истинската няма този проблем.

Ех, ако имахме Икеа... Уж ще имаме, някой ден.

# 85
  • София

А може ли да споделиш откъде е пръстенът за салфетки? Много ми харесва Simple Smile Simple Smile

# 86
В букета ти май има от онези цветя, които са като зелки. Преди 1-2 седмици за първи път видях такова нещо, много странно явление. Идейно е, ама не го знаех, а явно е модерно в момента. Букет от зелки  Laughing  малко и сезонно се вързва  Laughing

Момичета, това е декоративно зеле Simple Smile Казва се брасика, има го и в саксия по принцип. Трайно е в букет, ама трябва да му се сменява често водата, че иначе замирисва......на зеле  Laughing

# 87
  • Австрия
А вие кога смятате да започнете с украсата на домовете си? Аз май избързвам, но мисля, че към 20 Ноември не е толкова зле Joy
Това са ми новите мини шишарки.

Точно с тъмнозелените, с цвета на боровите иглички свещи си пасват чудесно!  Sunglasses

За Коледната украса.. знам ли  Thinking Когато смогна - около първи декември вероятно.

Цитат
Моята пияна от бира душа е по-тъжна от всички мъртви коледни елхи по света

все тия думи на Чарлз Буковски ми изникват в главата като видя струпаните на специалните за тази цел места бивши коледни дръвчета. Е, къде по-кофти гледки съм срещала в родината: полуизгорели, валящи се в изхвърлената от печките сгур до металните казани за боклук елхови дръвчета, с посивели от пепел остатъци от гирлянди, веещи се като дрипи по тях..
Всъщност.. не изпадам в крайности. Ползвам малка (около 50см) изкуствена елха всяка година. Слагам я на видно място във всекидневната. Не събирам изпадали борови иглички и не се тормозя с украсата - съхранявам я украсена. И понеже Коледа е веднъж в годината - все забравям точно как изглежда  hahaha У свеки обаче винаги има истинско дръвче, която тя си отглежда в градината - няколко тук-там насадени и всяка година има подходящо  Grinning И винаги на Коледа се снимаме пред елхата със запалени по нея свещички.. пеят се Коледни песни, хапват се коледни сладки (правени от мен) и Christmas Pudding (приготвен от свекървата), пийва се коледен пунш (забъркан от двамата й сина) и се разказват весели семейни истории..  Stuck Out Tongue

Амели, какъв е класическия biscuit jar? От порцелан или стъкло? Тук обикновено се ползват метални кутии.. аз също ползвам такива за коледните сладки. Ще ми е интересно и очаквам снимки и от теб  Peace

И като компенсация за лирическото отклонение:

вчера доста приятно се учудих на съчетанието от червено и синьо. Ооох, това синьо - до гуша ми е дошло  Crazy

# 88
DimS. ме подтикна и мен към Коледно излияние People Santa
Комплименти за масата, а аз това синьо го обожавам, столовете като ги видя и ми се ще да са мои Laughing Hug приборите и посудата е много красива. Разказа ти за Коледа беше истинска музика за душата ми  Kissing Heart
В Бг родителите ми имат изкуствено дръвче, но като бяхме деца, баща ми винаги носеше истинско с едри иглички в повечето случаи, а аз си падах по тия с дребните. Те си имат и различни имена, но не ги знам, за това така се обяснявам Миналата година сестрата на мъжо си купи дръвче в голяма саксия с цел след КОледа да го засади на двора, засадихме го но умря...торихме го и какво ли не, но нейсе.
 От 4 години от както се преместих в Будапеща,  винаги купуваме истинска елха в нас- висока до тавана, така обичаме Heart Eyes Не ме бърка събирането на иглички Laughing В свекито също има истинска елха и явно е някаква традиция на 23 да се купи и на 24 се украсява. Винаги моя  ходи да ѝ купува дръвчето и съответно го украсява, а  тя прави сладки, но в нас съм му казала, аз украсявам hahaha щото той де що намери играчка слага без много да мисли Grinning
На 24 вечерта обикновено "свекито" кани в дома си дъщеря си с мъжа и 1 годишното детенце и нас... аз все още не съм ходила на 24 вечерта и пращам мъжо да не я обиди, а аз не ходя поради несъвместимост в характерите с нея. Но обикновено на 25 на обяд ходя от уважение да им дам подаръците и те на мен и така на бързо.  Mr. Green И междодругото в тях се слуша класическа музиака. А в Бг съм забелязал, че на Koледа  май все ТВ-то е включено в повечето домове. Както и да а е  много се отклоних. Обожавам Декември и пазаруването на подаръци за двете ни семейства(моето и неговото), опаковането, изпращането и получаването на картички, коледната музика, ходенето на църква, правенето на Линцерови сладки и не на последно място, обожавам Виенския коледен базар пред общината с горещото ароматно вино  Heart Eyes  
Коледния базар във Виена

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 15:49 от danchika

# 89
danchika, не разбрах ти къде живееш?

Общи условия

Активация на акаунт