Аранжиране на маса - тема 5

• 231 421
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
danchika, не разбрах ти къде живееш?
то вече и аз не знам Mr. Green Жилището ни е в Будапеща, от там е мъжо. Унгарец е и съответно там съм живяла и там ми е дома и всичко. В Будапеща живеят и родителите му (в отделен апартамент). Ходим си на 2-3 месеца, но постоянно живеем в Цюрих, заради работата,  това е от 3 месеца, преди това бяхме в Германия, преди това в Австралия, Словения и прочее... иначе гледам и в Бг да ходя на всеки 3 месеца.

# 91
  • Под сянката на разлистените кактуси
Здтавейте пак и от мен! Благодаря за милото посрещане!   Hug Сега по ред:
ТЯ, нямам си блог или страница за торти, където можеш да ги видиш, но уверявам те, не изпускаш много  Laughing Още сме в процес на сработване с фондана. Пускам в Тортената като направя нещо, виж ми профила ако искаш в предишните публикации. Твоята торта за Архангеловден веднага я забелязах, рецептата изглежда много вкусно. Чувствам се и аз почерпена, защото бях именничка, но бях на работа.
DimS, тя кухнята си пращи и затова се преместих и в гаража  Embarassed Мъжката Туна ми направи метални стелажи на тавана и там в големи пластмасови кутии си държа украсата за Великден, есенните украси и Коледните, както и резервни посуди и покривки и дори някои по-рядко използвани "сезонни" домакински уреди като машинка за сладолед. А колкото до шиенето...не мога да ушия и носна кърпичка, даже живота ми да зависи от това...
danchika, Precious, живея в Щатите и пръстените за салфетки са ми оттук, а повечето покривки ми е пращала мама от България, тя си ми е маниачка на тема маси и посуди. И аз си нямах нищичко като дойдохме тук, но в тази къща сме от 12 години и то се понасъбра.
pina, и аз съм виждала супник със цветя и е много ефектно. Дано скоро отворят ИКЕА при вас, аз оттам си купувам свещи в индустриални количества и много евтини.
Коледната украса слагам в началото на декември и свалям след Ивановден - синът ми е именник и винаги има голям купон вкъщи, така че искам да е празнично. Елхата е изкуствена, защото са ни много високи таваните и една истинска толкова голяма е много скъпа и трудна за довличане до вкъщи, а по-малките седят смешни. Сега при нас чакаме Тенксгивинг (тази година е на 22.11) и ще почвам да вадя пуйките  Laughing
Много ми харесаха Коледните ви истории. Ние си нямаме семейство тук и празнуваме с приятели, с които се познаваме отдавна, проверени и изпитани в радост и мъка, здраве и болест, по-близки от кръвни роднини. Имаме си наши традиции вече - на Бъдни вечер след тържествената вечеря излизаме на двора и палим огън и всеки изгаря листче с някаква неприятна случка или проблем през изминалата година за да измие горчилката, забрави и отмине напред с усмивка. След това играехме игри с децата (Монопол и подобни), но откакто пораснаха те си се занимават сами по тинеийджърски, а ние играем покер. Слушаме коледни песни и посръбваме греяно винце.
А сега една ежедневна маса, нищо особено, ама пробвах да правя колаж:

Ама то един ферман се получи...Приятен уикенд от мен!

# 92
Момичета,радвам се,че макар и далече от България,сърцето ви е тук! Много красоти показвате! И аз не стигам лесно до снимки, но се надявам за празниците да имам време...

# 93
Момичета, много красиви маси!

Ето и от мен една неделна есенна маса:

# 94
  • Русе
Добре дошли на новите момичета - Дими, Пина, Туната,   bouquet То за вас може би аз изглеждам нова, понеже напоследък май само по празници пускам по маса, но нямам хубав фотоапарат, снимам със "сапунерка", а масите за снимане обикновено са вечер и на светлината в стаята нищо не става, само се ядосвам. Специално за вас обаче снимах някои неща и през деня, за да се виждат по-добре. Имах рожден ден и се постарах за гостите си. Нямам скъпи неща, но мисля, че и с тези, които имам се получи добре. Поне гостите бяха доволни.

Данчика, много ми хареса масата ти със зелените свещи и мъничките шишарки. Просто се влюбих в нея. Май ще копирам идеята  Simple Smile
Дими, имаш великолепни неща! Видях, че скоро детенцето ти е имало рожден ден - да ви е жив и здрав и много да ви радва. Тортата както винаги е прекрасна, страхотна си! Ще чакам с нетърпение новите ти коледни сладки  Simple Smile

Историите ви за Коледа така ме размечтаха. Много ми беше интересно да разбера как си прекарвате празниците. Данчика, тоя коледен базар е като приказка, благодаря, че пусна снимки да си помечтая малко Simple Smile

Ягодка, панделката вързана на вазата е много идейна. Нали знаеш, че съм фен на твоите салфетки, разглеждах ги пак най-подробно преди празника ми, за да черпя идеи.

Туната, много е красив пръстена за салфетки, дори помислих, че листото е истинско.  Цялата маса е прекрасна, в моите любими цветове  Simple Smile

Ето и моята украса. Понеже така и не се научих да правя колажи, ще пусна линк към албума, ако някой иска да гледа храна  Simple Smile

това са цветята "Подарък", които правих за рождения ден на майка ми

Цялата маса е снимана вътре на вечерна светлина, затова няма да ви мъча да я гледате, ако искате вижте я в албума.
http://dimana.snimka.bg/cooking/rd-11-11-2012.712968.28983538

# 95
Кафето от мен тази сутрин.  Grinning:

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 12:18 от yagodka

# 96
  • Австрия
Eхеее... благодаря на свой ред, Дани, за Коледното настроение  Hug Живот и здраве тази година трима ще се разходим до базара пред кметството  Stuck Out Tongue

Има цветове, които определям като вкусни  Crazy - такава е и покривката върху масата ти, tunata! Много уютно и 'вкусно'  Sunglasses

Забелязвам, че хубаво ти се получават снимките, Ягодке  Grinning т.е. ъгълът, от който снимаш, разположението на масата ти.. всичко е някак много естествено, не 'криви' снимката  Peace Аз направо се чудя откъде и как да щракна, та да е що-годе нормално и снимката да стане прилична.. Браво!

Добре заварила, mama1+2   Hug Много, много благодаря за честитката, благопожеланията и похвалите!  Blush
Не знам аз с моя помощник как ще правя сладки за Коледа, обаче си харесах от твоя албум едни интересни чашки от яйца и скоро ще ги приготвя! Комплимент за сръчността ти: вкусни и апетитни, богати и с толкова обич, желание и старание подредени ястия и трапези!   bouquet

Сутрин - кафенце, сега пък да се запиша аз с фото преди вечеря (затова е и леко тъмна снимката):

До скоро  Simple Smile

# 97
DimS., много красива синя маса! Помощникът е голям сладур! 

Колено ми е  Close-mas:... вече. Даже от преди месец ми е коледно и не знам как ще устискам до декември!  Rolling Eyes Вече имам четири вида принтирани салфетки...  Laughing

Сетих се да припомня няколко идеи за сгъване на салфетки от миналата тема, може на някой да му свършат работа:

Ето и няколко клипчета за сгъване на коледни салфетки:

Шапката на Дядо Коледа: http://www.youtube.com/watch?v=vB689Uk1iyk

Коледна звезда: http://www.youtube.com/watch?v=WDKvgvYh3mc

Елха: http://www.youtube.com/watch?v=PWHfOEVbCfA&feature=endscreen&NR=1

Свещ: http://www.youtube.com/watch?v=rGnTVgUQneE&playnext=1&li … ure=results_video

Ето и линк към миналата тема, който се нуждае от Коледно вдъхновение  Grinning: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=606461.180

# 98
Здравейте мили аранжорки!  Simple Smile
Големи красоти сте сътворили отново!  Flutter
Всички сте страхотни!   bouquet  Heart Eyes   bouquet

Дими  Hug Да ти е живо и здраво прекрасното момченце!  Heart Eyes

Записвам се в новата тема с една маса и аз  Simple Smile не помня дали съм я показвала ..... Rolling Eyes

# 99
Здравейте, аз се завърнах от пътешествието и съм заредена с много коледно настроение от  Лондон... навсякъде витае настроение за предстоящите празници. Тези дни ще украся и в нас, вече не ми се чака  Laughing
Това цвете ми го подари моя любим преди да заминем и като се прибрахме ме изненада как хубаво е цъфнало и реших да му обърна по специално внимание и една обикновена масичка сътворих Heart Eyes

заснех тази маса в един Мол, в който продаваха чудни неща People Santa

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 13:52 от danchika

# 100
  • Австрия
Благодаря, Ягодка, за линковете и идеите! Наистина завладяващо е коледното настроение  Grinning Но... натискам спирачки до 1. декември  Wink

И друго.. улисана покрай новороденото тогава, пропуснала съм точно миналогодишната коледно-новогодишна тръпка - интересно ми бе разглеждането, даже из цялата тема отново надникнах! Хм... съвсем друга атмосфера.. и колко повече участници е имало в темата, липсата на някои е направо болезнена  Rolling Eyes Затова пък още повече ме впечатлява с постояннството си Ягодка и възхищава с неизчерпаемите си идеи и реализации  coolcool

Сабина,  Hug А колко слънчеви са съчетанията, които си направила: много топло, есенно, уютно и едновременно с това някак зареждащо, ободряващо, сладко  Grinning

Страхотен цвят има амарилиса, Дани, завършващ акцент за атмосферата на масата -  зад спокойствието и уюта на вечерното ежедневие, закачливо намигва влюбеността   Heart Eyes

При мен.. нищо ново и особено. Всичко си е по старому синьо  Flushed

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 21:13 от DimS.

# 101
DimS.,ненадмината си в изискаността!  bouquet  bouquet  bouquet

# 102
DimS. Heart Eyes много е красиво! Е как да не е ново, аз тези зелените чинии сега ги виждам и приборите, много ми харесва съчетанието на цветовете които си направила, голяма идилия си създала  bouquet
Aз какво да кажа с един сет от чинии Mr. Green айде да не се оплаквам, че пак по добре от хотелската стая дето седях 2 месеца Joy
yagodka Помня салфетката с дядо Коледа, помня, че беше казала, че е от книжка на Малката Ягодка, още миналата година си свалих снимката и тази задължително ще пробвам Peace
Последната маса  с българските мотиви, ме подсети, че и Маце има подобни Бг аксесоари, ама хич не се мярка насам Rolling Eyes менчето ми е любимо с тези красиви цветя Heart Eyes
bliznacite2004 много свежа есенна маса, аз вече май попреминах към зимните Laughing
mama1+2 Много добре са ти се получили нещата, личи си колко старание и въображение си вложила, страхотен избор на цвят си направила, обожавам това зелено. Вземи да пишеш по- честичко, че те забравихме  bouquet
tunata подсети ме, че и аз имам монополи, за Коледа ще го намеря, така да обичам да играя игри, в нас е пълно и със пъзли, мъжо  обожава да се занимава с разни креативни неща.
Тази година подраних с Коледните проблясъци, но днеска така ми дойде отвътре и реших да подредя тази маса.

https://picasaweb.google.com/106747088626244467840/1stChristmasT … sRgCMKWlYD3lOLDRw

# 103
Данчика, виждам, че даваш тон за Коледна песен!  Grinning
DimS., много красива маса! Наистина, миналата година имаше повече участници в темата. Дано и тази година има поне по Коледа!

Бях видяла в една друга тема снимка на маса с висящи книги над нея и страници от книги, вместо покривка. Да ви я покажа, сега пак попаднах на нея. Най-долната снимка. Не ми дава да я копирам.

# 104
здравейте!
много красота сте показали, хайде вече да открием сезона:

от мен една скромна маса /бях ви споменала преди, че очаквам гости/. мина доста добре. имах повече идеи за декорация, но уви, не успях да ги осъществя. много липсват свещите и шишарките тук, но.... друго път.

П.С. в случай, че не се отварят снимките ето линк: http://yourlittlemiracle.blogspot.com/
/извинявам се за неудобството/  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт