Избор на сушилня - 3

• 111 590
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Е, честно трябва много да ми е нагрял реотана, за да изгладя всичко, а после да го сгъна и прибера и преди ползване, пак, защото винаги са се образували ръбчета... Не се вкарвам в такива филми. Имаше един следобед дето изгладих всички ризи на мъжа ми, а те са доста, ами след прибиране на закачалка, пак трябваше да се гладят, така че повече такива експерименти, хем да гладя като луда, хем после още веднъж (по мои критерии трябва пак), тц. Е, вярно вторият път е по-лесно, ама е двойна работа.

# 481
Здравейте,
много ми помогна темата. До сега четях и търсех моя уред. Сега вече край на висенето на гащи в хола в следващите 6 месеца. Голямо търсене падна и много ядове, свързани с неопитни консултанти, които като ги питаш - Защо в сайта ви вратичката е на тази страна и може ли да се обърне отговора беше - "че от къде да знам"Simple Smile. Търсех - клас А, да се отваря в дясно, а контейнера да е в ляво, да е поне 8 кг. барабан, да е все пак позната марка с добри отзиви и в крайна сметка да не е безбожно скъпа. От няколко дена суша и не мога да повярвам що мъх излиза от тия дрехи.
Та с 2 думи - благодаря на всички, които са публикували тук, наистина ми се отвориха очите, не знам къде съм спала до сега:)

Честито Simple Smile И каква марка и модел купи накрая?

Благодаря!  Simple Smile Whirpool - AZA 999. Влюбена съм в нея. Дано се окаже здрава.  Котарака спи отгоре, явно шума не му пречи. Simple Smile

# 482
  • София
Предстои ми купуване на нова сушилня, старата сдава багажа.
Ще бъда благодарна за насока относно машина, която не мачка дрехите и глади или поне помага ризите да са почти изгладени.
Ползвам сушилни от много години, знам, че дрехите излизат по-меки и ненамачкани отколкото на простора. Въпросът ми е за машина, която отива по-далеч  Simple Smile. Четох Стела Мария, че предишния модел на Електролукс не се предлага вече, а той беше точно такъв.
Нямам претенции към ценовия клас, всичко налично на пазара ме устройва, ако имам отзиви от първа ръка. Само Миеле не е вариант, който бих обмислила.

# 483
bib.bib имаш нещо против Миеле ли? Аз на там съм се ориентирала.

# 484
  • Пловдив
Цената.... Mr. Green Money

# 485
Цената.... Mr. Green Money
Цената съм склонна да я преглътна, въпроса е другото да е наред и да ми върши работа, на да стои по сервизи.

# 486
  • София
Нямам нищо против Миеле, напротив, щом го е направил германец - добро е.
Но съм изключително консервативна в домашните финанси и не купувам нищо, за което би ми било жал или ще трябва да пазя. За да си купя Миеле трябва да имам професия и местоживеене, които се обаждат на 40-годишна кариера с по мин. 10 000 евро на месец, съответно друг би мислил за гладенето ми... Нещо като Мерцедес пред панел  Embarassed И не ми обяснявайте, че ще се изплати, защото няма да се изплати  Wink Това е прекрасна стока от клас, който не ми е по джоба.
Толкова за Миеле, вие кажете коя сушилня ще ми помата с гладенето  Hug

# 487
Следя темата отдавна,защото ми предстои закупуване на сушилня.И понеже до сега не стоеше въпросът да не е кондензационна,а изпарителна  /или как точно и е наименованието/ не съм обръщала внимание на подробности по въпроса.Та сега се налага да почна отначало... Mr. Green Моля,който има некондензационна,нека сподели или ми даде линк. Нужен ли е канал ,освен комин/отдушник?
И моля специалистите по въпроса/и не само те,разбира се/ да кажат кой тип е за предпочитане? Имам възможност и за двата.

# 488
  • София
Нямам нищо против Миеле, напротив, щом го е направил германец - добро е.
Но съм изключително консервативна в домашните финанси и не купувам нищо, за което би ми било жал или ще трябва да пазя. За да си купя Миеле трябва да имам професия и местоживеене, които се обаждат на 40-годишна кариера с по мин. 10 000 евро на месец, съответно друг би мислил за гладенето ми... Нещо като Мерцедес пред панел  Embarassed И не ми обяснявайте, че ще се изплати, защото няма да се изплати  Wink Това е прекрасна стока от клас, който не ми е по джоба.
Толкова за Миеле, вие кажете коя сушилня ще ми помата с гладенето  Hug
bib.bib, a кое те кара да мислиш, че няма такива в темата Laughing?

# 489
Абе отдавна не съм в панел, но...по темата, преди месец и аз почетох, почетох из темите и без да досаждам с въпроси си взех решение и купих Miele сушилня втора употреба от фирма, препоръчана тук.
Без да познавам Не се сърди човече, нейните мнения (стари и нови) ми помогнаха да  взема решение.
Тъй като и аз не обичам да слугувам на вещи и съм правила грешката да купувам техника, над която да треперя, си взех и миялна Miele втора употреба (на цената на нова по-нисък клас) и даже получих добра отстъпка, но няма да им мисля. 2 години гаранция и следгаранционен сервиз ако се наложи.

# 490
Да си повторя въпроса.Има ли някой сушилня на вентилаторен принцип-с отвеждане на парата и доволен ли е? Плюсове и минуси,освен мястото на монтиране?

# 491
  • Пловдив
Тези са по-редки, трудно. Аз исках, но не успях да намеря да видя нова в големите магазини за техника. И накрая имам кондензационна.

# 492
  • София
Да си повторя въпроса.Има ли някой сушилня на вентилаторен принцип-с отвеждане на парата и доволен ли е? Плюсове и минуси,освен мястото на монтиране?
Мисля, че са по-типични за Северна Америка, нямам идея защо, четох тук из темите, преди 4-5 години, когато обзавеждах/ремонтирах.

bib.bib, a кое те кара да мислиш, че няма такива в темата Laughing?
Sharky, имах въпрос по темата и ще бъда благодарна, ако някой сподели опит относно машини, които помагат с гладенето и дори срещу гладенето.
Не знам какво имаш предвид да го няма в темата, не те разбрах, но е по-добре да спреш дотук  Wink , че наистина сме разни-разнообразни  Simple Smile и не ми помагаш с избора на сушилня, а аз съм тук САМО за това.

# 493
Здравейте! И ние си търсим сушилня. Моля по-опитните да ни ориентират.
http://www.tehnomix.bg/bosch-wtc-84102-by
http://www.tehnomix.bg/bosch-wtv-84200-by
http://www.tehnomix.bg/bosch-wte-84306-by.html
Прочетох някои неща... Тези кондензационните - много топлина ли отделят? Крайната цел е минимално намачкано пране и ефективност. Благодаря предварително!

# 494
  • София
Севтосах Миелето днес (онова скъпото, намалено наполовина, което не се монтирало на остъклена тераса) с бяло памучно пране, без да пускам есктри като лесно гладене, на стадратна програма за памучно пране, е, изсуши бързо (половин пералня, толкова бях изпрала), за около час, резултатът не е изобщо омачкан, като вид прилича като свалено от простора без да е пресъхнало. С предната ми сушилня Whirlpool (10 годишна, като не съм я ползвала поне 6 от тях, издадох я на каката и баткото когато се отделиха в отделно жилище) никога не съм постигала толкова неомачкан резултат.

Кондензационна е. Не ми направи впечатление да се е затоплила банята кой знае колко, така че не бих отчела сериозно топлоотделяне.

Общи условия

Активация на акаунт