Избор на сушилня - 3

• 111 658
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
Аз пък умишлено исках без дисплей, колкото по-малко неща, толкова по-малко за чупене  Simple Smile

# 361
Записвам се и се връщам да чета.
 Hug  bouquet

# 362
Първата ни сушилня беше Gorenje, нова. Поне веднъж годишно трябваше да се ремонтира и отиваха по стотина лева. От около година и половина сме с Miele, втора употреба, поне 20 годишна - по-добра е от предишната, по-бързо суши и не се налагало да търсим майстори. И двете са на принципа на конденза.

# 363
  • София
Здравейте!
Интересувам се от монтаж на сушилня.Какво трябва за монтажа? Помещението задължително ли трябва да има вентилация /прозорец или отвор в стената/ и със сигурност да е близо до канал и мивка. Става дума за сушилня с термопомпа.

# 364
  • Sofiq
Аз да добавя мога ли да си я сложа в шкаф. Все едно е вградена но просто обикновена слижена в шкаф с вратичка отпред.

# 365
  • София
Записвам се да ви следя, чече като горд собственик на сушилня Miele. За резултатите ще докладвам след началото на октомври, че тогава по план ще се местим в новя си дом, за където сме я купили.

И преди всичко да  ви благодаря за темата   bouquet, изчетових ви много подробно, преди да се реша пак да си купя сушилня (предната ни е 14 годишен Whirlpool, който сериозно мачкаше дрехите, та ми беше трудно пак да се престраша...) и да избера марката.

# 366
  • Пловдив
Зависи дали е кондензационна или изпарителна, термопомпата обикновено значи, че е кондензационна (или поне аз не съм разбрала за изпарителна с термопомпа). За кондензационните има нужда само от контакт. Добре е все пак ако сте ги натъпкали в шкаф да го държите отворен когато уреда работи. Ако все пак е близо до канал за мръсна вода - можете да свържете маркуча за кондензирана вода с канала и да не ви се налага да изпразвате резервоара.

За сушилните на изпарителен принцип трябва въздухоотвод.

# 367
  • София
Здравейте,
Пералнята ми е 1000 оборота това достатъчно ли е, за да ползвам сушилня?

# 368
tedydeyan, разбира се, че можещ да ползуваш сушилня, разликата ще се отрази само на сметката ти за ток, защото времето на сушене зависи от влажността на дрехите след центрофугиране. По-ниските обороти на центрофуга оставят дрехите по-влажни и одължават времето на сушене, съответно на електрическата консумация.

# 369
  • София
Благодаря за отговорите на  mumbas Янтра.

# 370
  • София
         Спряла съм се на 3 модела и марки сушилни.

1.Еlectrolux EDH 3284 PDW
-конд. с термопомпа, 8 кг., енергиен клас - А-30%,  инверторен супер тих мотор, ел. управление;

2. Blomberg TKF 7459 A
-конд. с термопомпа, 7 кг., енергиен клас -А-30%, ел. управление;

3. BEKO DPU 8360 X
-конд. с термопомпа, 8 кг., енергиен клас - А-30%, ел. управление
Моля за мнения, ако някой ползва и има впечатления за някоя от тези три.
Благодаря предварително

# 371
  • Пловдив
Само едно нещо ще ви кажа - новите сушилни колкото и да са тихи, основния най-дразнещ шум при сушене идва от копчета и катарами. Особено металните копчета ме побъркват. Единствен вариант за да намалите шума е да перете в индивидуална торба украсените с копчета дрехи. Обаче не може всяка дреха, защото половината пране става в торби.

# 372
  • София
Здравейте,
Пералнята ми е 1000 оборота това достатъчно ли е, за да ползвам сушилня?

Моята пералня е с 800 оборота центрафуга.Ползвам си сушилнята и съм доволна.Вярно,все около два часа и трябват ,но пък какво толкова...,зимата е голяма удобство!
Сметката ми за ток не е скочила кой знае с колко.

# 373
  • София
Само едно нещо ще ви кажа - новите сушилни колкото и да са тихи, основния най-дразнещ шум при сушене идва от копчета и катарами. Особено металните копчета ме побъркват. Единствен вариант за да намалите шума е да перете в индивидуална торба украсените с копчета дрехи. Обаче не може всяка дреха, защото половината пране става в торби.
Аз имам 2-3 мрежести торби с ципове, не знам как са се появили у нас, може би като екстри към прахове/глеове за пране, аз досега си мислех, че са за чорапи, но след горния коментар мисля да ги пренасоча към сушилнята...

# 374
[
Скрит текст:
quote author=tedydeyan link=topic=684608.msg26191201#msg26191201 date=1379664283]
         Спряла съм се на 3 модела и марки сушилни.

1.Еlectrolux EDH 3284 PDW
-конд. с термопомпа, 8 кг., енергиен клас - А-30%,  инверторен супер тих мотор, ел. управление;

2. Blomberg TKF 7459 A
-конд. с термопомпа, 7 кг., енергиен клас -А-30%, ел. управление;

3. BEKO DPU 8360 X
-конд. с термопомпа, 8 кг., енергиен клас - А-30%, ел. управление
Моля за мнения, ако някой ползва и има впечатления за някоя от тези три.
Благодаря предварително
[/quote]

Имаме първата и съм много доволна!  Определено е тиха (имам наблюдение и от друга). Плюс е отложения старт(включвам я само на нощна и съвсем не харчи ток  Mr. Green ). Има си и програма против намачкване и най-много уважавам тази за завивки (суша си пухенките и всякакви якета).Питай по-конкретно какво те интересува

Общи условия

Активация на акаунт