Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 31 **

• 60 749
  • 956
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
и ние сме си самички по цял ден.Катрин 3 пъти разболя бебето и я спрях от яслата. Та си се гледаме.....С добра организация се справяме. Моите притеснения са от към излизане на вън, последните дни като беше студено, не ги извеждах, че ме е страх малкия да не се разсополиви пак, а така лишавам каката от така любимата и разходка и контакт с деца. То и с яслата е така, на нея и харесва заради децата там, но пък много боледува и заради Влади не я пускам, но мисля още месец вкъщи и после да я пускам. Не ми остава много време за игри с нея, а тя си иска, понякога доста я навиквам, и ми е кофти, че заради малкия страда тя. Но като го беше разболяла и месец и половина се борехме с хрема и беше и на АБ, ми беше кофти, че заради каката бебето много се измъчи.........

# 181
И мен в началото да се гледаме тричките сами ми се струваше мисията невъзможна, но след 4-тия месец малката се кротна, след 8-мия- съвсем и сега с добра организация смогвам с всичко. Тати работи без почивка и до късно вечер и нямаме избор- справяме се. Иначе имам баба наблизо, която при нужда е винаги насреща, та ако се наложи да изляза до някъде, тя ги гледа.

# 182
  • в рaя
 Забелязвам, че момчето като тръгне на ясла, вечер като го приберем започва да се лигави много.МИслих, че копира нечие поведение там. Говорих с приятелка, с малко по-голямо момченце, та тя ме светна, че просто така се бунтува срещу това, че го пращаме на ясла... И като се замисля милото дете какво му се насъбра - тръгване на ясла, появата на бебе, а тъкмо стана на две. Всичко му се струпа наведнъж, но пък дано мине брзо и без последствия, че то всяко от тях си е достатъчно стресиращо събитие само по себе си...

Не съм съгласна с приятелката ти. Мария тръгна на ясла когато бебето беше вече на 6 м. Ходи с голямо желание и въпреки това вечер е някакъв ужас, много се лигави, реве за всичко. Събота и неделя не е така. Говорих с много родители на деца на нейната възраст и при 90% се наблюдава това държание след ясла. Казват, че просто в един момент им писва да се държат така и периода отминава. Много дебилност трябва от страна на родителите. Не го свързвай с бебето и не се вкарвай в излишни филми, със сигурност в главата ти се въртят най-лошите сценарии. Всичко ще мине  Hug

Моите и двамата бяха болни - каката пред бронхит, бебето с гнойна ангина. Вече си влачим само хремата, но утре каката е на ясла, че имат тържество. После яслата излиза във ваканция до 7-ми януари и тежко и горко ми. Вече се карат много за играчки, даже няколко пъти я хвашам "лееееко" като го бута... Той се мъчи да ходи, все е по белите, абе весело е. Много ми е трудно припиването му преди обяд, защото каката не иска да стои сама в хола, а той не иска да заспи на шума й. Днес отказа да спи и го направи чак като си дойде баща му и успяхме да се усамотим. Глезльото на мама ще е той. Пооочти сме се захранили, но все още се кърмим денонощно.

# 183
  • София
Пуфи, аз не бих се притеснявала да изведа малко дете/бебе на вън, дори и да е студено, Важното е да е добре облечено, пъхнато на топло в космонавтче и в кошчето на количката и завито с нещо вълненичко и сте готови за зимни разходки. С каката правихме по 3-4 разходи навън, спеше като пън! С малкия също доста излизахме, обикновено за обедния или следобедния сън и да вземем кака от градина. Миналата зима, когато беше наистина много студено, също си ходихме заедно да водим/взимаме кака от градина. Дори след като я оставяхме си играехме по малко в близката градинка. Така че, обличай децата, и давайте смело навън!

# 184
  • София
Пуфи, аз не бих се притеснявала да изведа малко дете/бебе на вън, дори и да е студено, Важното е да е добре облечено, пъхнато на топло в космонавтче и в кошчето на количката и завито с нещо вълненичко и сте готови за зимни разходки. С каката правихме по 3-4 разходи навън, спеше като пън! С малкия също доста излизахме, обикновено за обедния или следобедния сън и да вземем кака от градина. Миналата зима, когато беше наистина много студено, също си ходихме заедно да водим/взимаме кака от градина. Дори след като я оставяхме си играехме по малко в близката градинка. Така че, обличай децата, и давайте смело навън!
На същото мнение съм и аз. Извеждала съм ги в студ и сняг още от бебета (ест. добре облечени), дори на -15 градуса и слънце. Като по-големи при дъжд бяхме атракцията - децата цопат по локвите, аз отстрани си стоя спокойно, беше ми дори забавно да наблюдавам реакцията на минувачите.  Laughing Вируси хващат от закрити (особено много топли и непроветриви) помещения, където са много деца.

В събота се поуплаших с малкия, падна на глава, една голяма цицина (гонеха се в Кауфланд, докато пазарувах). По принцип не се шашкаме, но ме уплаши като каза, че му се гади. Слава Богу не е имал оплаквания, добре е, не се наложи ходене на лекар, че ходихме достатъчно покрай моите кризи и операция, стига толкова!

# 185
Да се примъкна  Peace

# 186
Как сте мами? Hug Hug Hug
Я кажете някоя от вас ако знае ,някаква литература/книга за породени деца.Много ще ви бъда благодарна. Hug

# 187
Топли, усмихнати и щастливи празнични дни ви желаем!

# 188
Момичета, искам да ви пожелая весело посрещане на празниците! Много здраве, красота, топлина и усмивки ви пожелава нашия цирк Close-mas: People Santa People Santa

# 189
Празничен поздрав и от нашия цирк  Laughing! Здрави, търпеливи, наспани, спокойни - с/за нашта челяд Mr. Green Heart Eyes!

Теди, твоите разбират ли от Дядо Коледа, подаръци и тн?

# 190
  • Варна
Честита коледа! Пожелавам на всички ни здрави деца и още по-здрави нерви!

У нас "дядката" донесе поръчаните подаръци. Сега си имаме група, която свири " ави метааааал"   superuu

# 191
Честито Рождество, смели момичета! Hug
Бъдете здрави!

# 192
Теди, твоите разбират ли от Дядо Коледа, подаръци и тн?

Ми не да ти кажа. Голямата с голям ентусиазъм говореше за Дядо Коледа, ама като дойде 25ти сутринта и видя подаръците под елхата някак...де да знам стъписа ли се (не бяха много - по два за всяка), обърка ли се...нито искаше да ги отвори...седеше като втрещена и гледаше как отваряме подаръците на малката, че тя пък съвсем не е в час още  Crazy

Иначе пък остави под елхата шишето с биберон от което всяка вечер пиеше айрян, отгоре където имаше цепка беше станала огромно, огромна дупка, ама пиеше да му се невиди...та сега дано не се сети пак за него Whistling

# 193
и мойто голямото се стъписа и трябваше помощ при разопаковането.

най-гадно е, когато голямото бута малкото и то пада  Cry ужасно е! имате ли такива ситуации? как?
не е често, но... откачам! овиквам го, наказвам го, то си знае и се извинява. но понякога ми се струва, че се извинява по инерция - да си откупи свободата.

# 194
ревност му се казва на това , и при нас я има, а още по-весело е като и бебето ръмжи като тигър на кака си за територия(най-често мама е желаната територия, ех де да можех да се клонирам...........)  Crazy
А за Дядо Коледа каката се радва, гледа го по филмчета,но не го видя на живо,че са болни и двете ,а  на подаръците се зарадва, на тези на бебето повече отколкото на своите  Laughing ама то всичко е общо уж Laughing Whistling

Общи условия

Активация на акаунт