Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 7

• 65 190
  • 710
  •   1
Отговори
# 120
  • в морето до колене
Много ме е яд, че за Ана са избрали Кийра. Даже не ми се гледа филма. На светлинни години е от образа - излъчване и физика.

Джо Райт си я има вече за "негова" актриса.
Нищо не може да се направи по въпроса - той си я вижда в ролята и толкоз  Mr. Green

# 121
Актрисата, която би трябвало да играе Ана Каренина, трябва да има дълбочина, самото й излъчване да "говори". Ясно е,че образът на Кийра ще е доста еднопластов и кух. Не че имам лично отношение към нея, но първо една героиня с типично руска душевност не може да бъде истински разбрана от американка, англичанка, германка и т.н., съответно не може да бъде изграден задълбочен образ. Второ - както повечето съвременни екранизации, вероятно ще се наблегне на интригата, на външните събития, а не на вътрешното развитие на характера.
Но какво да се направи!

# 122
  • София
Свалям "Краят на парада" с Бенедикт Heart Eyes

Някой гледал ли го е вече- да сподели впечатления.

# 123
Гледах 1-ви епизод, но нещо не се впечатлих особено. А Бенедикт след "Шерлок" не ме грабна изобщо.

# 124
  • София

Не мога да направя сравнение с книгите, но версията с Одри Хепбърн (нали тя беше) привлече вниманието ми и ме провокира да прочета книгата. Като изплувам из пясъците (това вече ще стане по - трудно, защото имам нова работа, в която трябва да навляза и наваксам...) ми е наред точно Война и мир.

Не разбрах защо се е получило така. Гледала си тази версия и тя те е провокирала? Щото ако е така - много съм смутена  Rolling Eyes
Аз не можах да я изгледам цялата наведнъж, затова ще пиша друг път за нея.
И за британския сериал също...

ми като филм не е лош мисля.
та ми е интересно колко и как са го смачкали.
А и Одри е прекрасна в моите очи навсякъде.

Пфу забравих да сложа този филм с Бенедикт в първи пост!

# 125
  • Варна
Актрисата, която би трябвало да играе Ана Каренина, трябва да има дълбочина, самото й излъчване да "говори". Ясно е,че образът на Кийра ще е доста еднопластов и кух. Не че имам лично отношение към нея, но първо една героиня с типично руска душевност не може да бъде истински разбрана от американка, англичанка, германка и т.н., съответно не може да бъде изграден задълбочен образ. Второ - както повечето съвременни екранизации, вероятно ще се наблегне на интригата, на външните събития, а не на вътрешното развитие на характера.
Но какво да се направи!

Съгласна съм напълно. Руският бит и душевност са много далечни и непонятни на изброените от теб. Това е и основната причина да не се получават филмите. Кийра е отделен въпрос. Наистина е предсказуема като стил на игра и възможности. Тя е подходяща за еднотипни роли и то далечни на Каренина.

# 126
  • София
Момичета, гледали ли сте екранизация на "Любовникът на лейди Чатърли"?  Rolling Eyes

# 127
  • в сърцето на един мъж...
Момичета, гледали ли сте екранизация на "Любовникът на лейди Чатърли"?  Rolling Eyes

Аз го имам свален от доста време, стария вариант, но не съм го гледала Embarassed

# 128
  • София

Аз го имам свален от доста време, стария вариант, но не съм го гледала Embarassed
Като стигнеш до него, ще се радвам да дадеш мнение Hug
Аз не го намирам никъде Thinking
Ако може линк и на "Края на парада" Embarassed

# 129
Хм, не помня от къде го свалих Embarassed Ето от тук май, обаче има две версии, та не знам коя от двете съм сваляла Embarassed

Parades End

# 130
  • София
Хм, не помня от къде го свалих Embarassed Ето от тук май, обаче има две версии, та не знам коя от двете съм сваляла Embarassed

Parades End
Много благодаря! Спрях се на втората версия заради субовете, но и те пропаднаха... Confused

# 131
Ами аз мисля, че първата е  двд версия, така че има субтитри вътре.

# 132
  • София
Нещо ново, но не знам на какъв език е:

http://filmykostiumowe.blogspot.ca/

# 133
  • София
Ако на някой му е мъчно за мистър Колинс от Г&П, акторът се появява в новата серия на Рай...остарял е, но не можеш да го сбъркаш  Crazy

# 134
По повод на критиките към Кийра-ще гледаме,ще видим.Иначе съм съгласна,че руската култура и бит за съвсем различни и е ясно,че една руска екранизация на Ана Каренина би била много по-добра от една американска.Това е нормално и няма какво да се обсъжда толкова.
Аз дори самата книга не я харесвам,нито пък образа на Каренина,камо ли пък на Вронски  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт