Математически турнири - 17

• 83 320
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Във файла с класирането на НПМГ си пише: За състезатели, които изрично не са посочили резултатите им да се публикуват, в графата точки е поставен ?  (въпросителен знак)

# 241
  • София
А когато в графата с резултата пише НЕ, предполагам, че не са се явили? Питам за едно познато момче, не за мойто Simple Smile при второкласниците са много такива около 10 деца

# 242
.. изрично не са посочили резултатите им да се публикува..

Това ще рече, ако са писали "НЕ" или ако не са написали нищо? Аз изобщо не знаех за тази опция и не го бях предупредила моя, а на място квесторката им казала да не пишат нищо там и той не писал нищо... Ся ме е яд, ама де да знам, за първи път му е...

# 243
  • Варна

Това ще рече, ако са писали "НЕ" или ако не са написали нищо? Аз изобщо не знаех за тази опция и не го бях предупредила моя, а на място квесторката им казала да не пишат нищо там и той не писал нищо... Ся ме е яд, ама де да знам, за първи път му е...

Да посочиш изрично, според мен, означава да заградиш с кръгче ДА. Състезател, който е заградил с кръгче НЕ или нищо не е посочил, според мен, се приема за "състезател, който изрично не е посочил резултата му да се публикува" и спада към категорията с въпросителния знак вместо брой точки.

# 244

И при нас квесторът е казал нищо да не отбелязват. Доста тъпо...

# 245
  • София

И при нас квесторът е казал нищо да не отбелязват. Доста тъпо...
Така или иначе към този момент се публикуват предварителни резултати. После има дати за преглеждане на работите, контестации и т.н.. Предполагам, че е редно, ако се отиде и се каже, да може на място да се попълни "ДА" и децата да си участват в класирането.

# 246
Ако в СМГ изнесат резултатите преди сряда следобед, това ще бъде прецедент. Моите спомени са, че тъй като там се явяват най-много деца, резултатите излизат последни от цяла България.

# 247
За СМГ очакваме резултати понеделник следобед!

# 248
Синът ми се яви в НПМГ за първи път досега и заяви, че занапред все там ще е , защото резултатите излязоха много бързо.
 В СМГ ни се изчакваше чакалото.

# 249
Здравейте, Мамчета!!! Дали е възможно да ми намерите задачите от тазгодишния турнир Черноризец Храбър за 6-ти и 9-ти клас? Hug

# 250
Здравейте, Мамчета!!! Дали е възможно да ми намерите задачите от тазгодишния турнир Черноризец Храбър за 6-ти и 9-ти клас? Hug

Имам за 6-ти кл.  Peace

# 251
Здравейте, Мамчета!!! Дали е възможно да ми намерите задачите от тазгодишния турнир Черноризец Храбър за 6-ти  клас? Hug
Само три страници по-назад в темата:
Има ли ги някъде качени задачите (интересуват ме за 5 клас)?

Ето линк със задачите за 5-6 клас. Доста лесни за разлика от други години.
http://dox.bg/files/dw?a=d42362a56c
http://dox.bg/files/dw?a=da74802a5b
http://dox.bg/files/dw?a=3f80f1b911
http://dox.bg/files/dw?a=8a4fd96f10

# 252
А за 9-ти? Rolling Eyes

# 253
  • София
Здравейте,
Искате ли да помислим ние, като родители, как да въздействаме на организаторите на турнирите да помислят за суматохата, която се създава.
Участниците стават все повече, а училищата домакини почти не се увеличават.
Проблемите не са в организацията на ниво конкретни училища толкова, колкото на приемането на прекалено много участници на едно място. Конкретно за Черноризеца, май е време да определят поне още едно голямо училище, в което да се провежда.
Така наречената стая "2Ф", в която беше синът ми /с късмета името му да е към края на списъка по азбучен ред/ не е било нищо друго, а заградена част от фоайето /коридора/ на втория етаж. Било е некомфортно и неприятно да се изкара час и половина там. Помня, че и миналата година имаше суматоха и накрая записваха по факултети на СУ.
По мои наблюдения, участниците стават все повече, в което няма нищо лошо, но нека направят условията по-поносими за децата.
За КМС и ВМС, похвално, от миналата година включиха и 2-ро СОУ като място за провеждане.
Какво мислите вие по въпроса?

# 254
Здравейте,
Искате ли да помислим ние, като родители, как да въздействаме на организаторите на турнирите да помислят за суматохата, която се създава.
Участниците стават все повече, а училищата домакини почти не се увеличават.
Проблемите не са в организацията на ниво конкретни училища толкова, колкото на приемането на прекалено много участници на едно място. Конкретно за Черноризеца, май е време да определят поне още едно голямо училище, в което да се провежда.
Така наречената стая "2Ф", в която беше синът ми /с късмета името му да е към края на списъка по азбучен ред/ не е било нищо друго, а заградена част от фоайето /коридора/ на втория етаж. Било е некомфортно и неприятно да се изкара час и половина там. Помня, че и миналата година имаше суматоха и накрая записваха по факултети на СУ.
По мои наблюдения, участниците стават все повече, в което няма нищо лошо, но нека направят условията по-поносими за децата.
За КМС и ВМС, похвално, от миналата година включиха и 2-ро СОУ като място за провеждане.
Какво мислите вие по въпроса?

А и да качват в Интернет списъците с участниците и стаите, в които са разпределени + класирането. Реално това не изисква чак толкова сериозна организация и повече усилия, а спестява време на хиляди хора, блъсканици и нерви. Всичко е въпрос на уважение към участниците и родителите им, които не са досадници, параноици, натрапници, а уважават състезанието им.

Общи условия

Активация на акаунт