Математически турнири - 17

• 83 438
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
  • София
svetlaem и Yana_a_n, благодаря за инфото Simple Smile А последната задача, винаги ли е изцяло различна, от всичко, което се е падало до момента? (т.е. тъй като носи най-много точки, се счита, че не трябва да е типова).

Досега само по темите, давани на предишните турнири, я подготвях, чакам да пристигнат и два сборника, препоръчани тук в темата, за да се упражнява повече с типовете задачи.
Не знам доколко ще успея да я подготвя за СМТ на 17, но все пак ще е за първи път и е ясно, че тепърва ще трупа опит. Само ме е яд, че в училището ни, дори не се споменават тези турнири...

# 286
Да са ви попадали задачи в интернет от Софийски математически турнир след 2003 г.?

Да, наистина- някой да има задачи (4кл) от  СМТ от по-близките години? Не знам защо, но са публикувани 1999- 2003 само.

# 287
СМТ-5клас от миналата година:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=256956231023582&set=a … ype=1&theater
Там има и за 2 клас.

# 288
Не знам защо, но са публикувани 1999- 2003 само.
Попаднах на това - http://izkustva.net/mat-more-turniri.html. Вероятно обяснява липсата на задачи в интернет пространството.

# 289
Не знам защо, но са публикувани 1999- 2003 само.
Попаднах на това - http://izkustva.net/mat-more-turniri.html. Вероятно обяснява липсата на задачи в интернет пространството.

Да, наистина обяснява. Но защо въобще публикуват задачи от не-актуален формат? От предговора на книжката се вижда че формата е променен: " До 2004 г. темите съдържат по 15 задачи, от които 14 са с избираем отговор и 1 задача за аргументирано решение. От 2005 г. до 2010 г. (включително) в темите са включени три вида тестови задачи. Промененият формат съответства на новите формати на ДЗИ и националното външно оценяване по математика.. "

Аз лично не виждам смисъл да давам на детето да решава задачи от преди 10 години, нито ще хукна да купувам книжката. Ще си се явяваме така.

# 290

Мерси, ако мернеш някъде за 4 клас- прати го насам!

# 291
# 292
Дидева, има ли нещо и за Пловдив? Rolling Eyes

# 293
Дидева, има ли нещо и за Пловдив? Rolling Eyes
Е, не знаеш ли, че ако бях намерила нещо за Пловдив, то вече щеше да е изтипосано тук?  Grinning
До каквото се добера, веднага го пускам. Тази година се позабавиха резултатите. Да се надяваме, че утре-вдругиден организаторите по места ще се активизират.

# 294
Въпросът беше тъп, сори. Просто Пловдив винаги са бавни, ама сега твърде много... И въпрос, къде ги намираш тия класирания?

# 295
Въпросът беше тъп, сори. Просто Пловдив винаги са бавни, ама сега твърде много... И въпрос, къде ги намираш тия класирания?
В Интернет.  Mr. Green
С годините разбрах кой къде качва, а и други съфорумки помагат. Това й е хубаво на темата, кой каквото намери ( класиране, задачи, интересно решение) го споделя с останалите. Peace

# 296
Никой нищо не обяснява,детето само трябва да се сети какво да решава  Peace
Желателно е да не драска,даже и да не поправя вече отговор-на детето ми не бяха признали поправен отговор...В смисъл,че му беше останало време и си проверил задачите и си открил грешка и я поправил-ами не му бяха зачели поправеното...

A за първи и втори клас с какво се пише на състезанията - химикал или молив?

# 297
Навсякъде се пише с химикал.

# 298
Мамчета, вие сте ми последната надежда! Трябват ми задачите от Черноризец Храбър - 2005 година - 9 клас. Ако някой може да ги преснима от книжката. Cry Cry Cry

# 299
  • Варна
Тук, във Варна, първото математически състезание за първокласници е коледното. Питах в нашето училище дали ще има информация за него - дата, място и т.н но ми казаха - не, вие сами си се информирате.
Засега разбрах, че ще е на 8ми декември, мястото най-вероятно ще е П.Р.Славейков.
И въпросът ми - и 1ви клас ли ограждат ДА или НЕ за публикуване на резултатите?
Моят син не може още да чете.

Общи условия

Активация на акаунт