Отговори
# 180
  • в рaя
Момичета, и аз влизам със зов за помощ (съвет, споделен опит). От десетина дни Мария като спи и почва да кашля - влажна, отхрачваща кашлица. Кашля 20-тина минути и заспива пак. Сякаш има секрет на гърлото и се дави. През деня нищо и нямаше - не кашля, няма сополи, не е запушен носа. Днес понакашля и през деня. Слагам и правени от мен капки - лайка, малко сода, морска сол и клеева тинтура. Но сополи просто няма. Утре сутрин сме при педи. Дали това е задна хрема? При нея не трябва ли да се запушва поне носа? Кашля и като спи на една страна, не само по гръб. Давам допълнително и инфлуцид, цинабсин и от днес проспан сироп. Не е отпаднала, не вдига Т. Мислех си и за алергична кашица, защото имаме мухъл в къщи и то точно в спалнята, но пък четох, че алергичната кашлица е суха, лаеща.

Бубенце, бързо да се оправяте и честити сини гащи.

# 181
Момичета, и аз влизам със зов за помощ (съвет, споделен опит). От десетина дни Мария като спи и почва да кашля - влажна, отхрачваща кашлица. Кашля 20-тина минути и заспива пак. Сякаш има секрет на гърлото и се дави. През деня нищо и нямаше - не кашля, няма сополи, не е запушен носа. Днес понакашля и през деня. Слагам и правени от мен капки - лайка, малко сода, морска сол и клеева тинтура. Но сополи просто няма. Утре сутрин сме при педи. Дали това е задна хрема? При нея не трябва ли да се запушва поне носа? Кашля и като спи на една страна, не само по гръб. Давам допълнително и инфлуцид, цинабсин и от днес проспан сироп. Не е отпаднала, не вдига Т. Мислех си и за алергична кашица, защото имаме мухъл в къщи и то точно в спалнята, но пък четох, че алергичната кашлица е суха, лаеща.

Бубенце, бързо да се оправяте и честити сини гащи.

Андреа ми е правила на няколко пъти такава нощна кашлица и съм сигурна, че при нея е на алергична основа. Тя е алергична главно към дом. прах и мухъл и плесени. Започва да кашля, кашля, кашля и не може да спре ако не и дам противоалергично и вентолин. Първите пъти, като се случваше така и аз не знаех какво става, се стигаше до повръщане. То толкова каляне й обръщаше стомаха направо. После се научих и като се случи, веднага реагирам. Последния път, като се случи, вече имахме инхалатор покрай Миро и една инхалация с вентолин и физ. р-р я оправи.
И да се оплача - Миро беше здрав точно една седмица след 2 седмици боледуване и сега пак се тръшна. Оставих го третата седмица с баба му, уж да укрепне, а то - бабата се заразила с нещо(ходи по театри и пиано барове Simple Smile) и го зарази и него. Тази нощ беше с инхалации - 2 часа не можеше да спре да кашля. Сега е с пристъп, чувам го че диша затруднено Sad

# 182
  • София
От месец и нещо, малката не може да се оправи. Днес носът пак почна да хърка и следобяд сме на доктор. Поне знаем вече къде е проблема-трета сливица,но това не ме успокоява с това постоянно боледуване.Искам и работа да почна,но как да почна,сигурна й тази седмица цялата, ще се ходи на процедури.
За себе си, реших да спра да се вглеждам и да я пазя,цял месец си беше вкъщи,не я водихме по молове,магазини,да избягваме контакт с други болни и въпреки всичко,пак се започна. Sad

# 183
Desi, davaj protivoalergi4no. Zar redovno mi se davi no6tem. Az davam Klaritin po lekarsko predpisanie polovin tabletka ve4er. Posle 6te pi6 pove4e 4e sam bez net.

# 184
Ами гентамицина го дават за разстройство с цел като мине през червата да убие гадинките ако има такива,и лекарката ми каза да и дам една ампула само...а не като продължтелно лечение.Май пак има някакав чревен вирус newsm78Аман!!!Не падна един сняг да ги изтрепе тез бацили!!!

Относно кашлицата да споделя моя опит....от месец е с подобна кашлица само като спи и то не всеки път....бях споменала че обиколих 100 доктора като след месец най накрая успях да накарам педито да пуснем секрет от носа,защото сополите текат навътре навън,сменят си цвета,тъкмо решавам че е добре вече и хоп пак тръгва.Та при нас се оказа бактерия.Сега ще я морим с антибиотични капки.Аз съм се отчаяла от лекари ooooh!просто нямам думи за какво безразличие става на въпрос,дори и да си платиш!!!Показах''другата в мен'' виках мрънках..блъсках врати и най накрая ни обърнаха внимание,опитах с добро ама то българска работа,не става!То не бяха сиропи,капки,противоалергични, АБ...само  я измъчих Crossing ArmsМислех да сменя и педиатърката...ама ще и дам още един шанс!

Хубав ден на всички,и Благодаря за пожеланията  bouquet

# 185
Ние имахме много тежка нощ. 2 пътии се буди със страшен рев и буквално изпада в истерия, не знае какво иска, не мога да го успокоя по 30-40 мин. "Мама ляга, мама 'тава", да го завия, да го отвия, гушка всички мечки, после ги хвърля, бута ме, после иска да го гушкам, накрая се разбесня защото сълзите му се стичат по бузите и му влизат в ушите и всичко това в истеричен пристъп ooooh! Нямаше температура, даже отиде на ясла, но не знам какво беше това нещо  Sad

# 186
Ние имахме много тежка нощ. 2 пътии се буди със страшен рев и буквално изпада в истерия, не знае какво иска, не мога да го успокоя по 30-40 мин. "Мама ляга, мама 'тава", да го завия, да го отвия, гушка всички мечки, после ги хвърля, бута ме, после иска да го гушкам, накрая се разбесня защото сълзите му се стичат по бузите и му влизат в ушите и всичко това в истеричен пристъп ooooh! Нямаше температура, даже отиде на ясла, но не знам какво беше това нещо  Sad

И при мен често се случва нощем Веси да плаче, да се мята, да ме удря и да не дава да я пипна или завия.След това идва ляга на моята възглавница, гушваме се и заспива.И аз не знам какво  е това чудо.От няколко нощи се обръща наопаки на леглото и спи в краката ми.Отделно започна и да мига често та ще я водя на очен, но може да се окаже и нещо по-сериозно.Направо съм в шах.

# 187
И ние снощи не спахме.. Какво е това чудо със всички деца не знам!! Ивелин се събуди от дълбока кашлица със хрипове и затруднено дишане. Пред деня си е ок  - само с кашлица и зачервено гърло.

Аз съм на лекар чак другия понеделник, и то ако ме пуснат въобще от работа. Тази седмица пак ще сме вкъщи с малкия да му мине кашлицата.

# 188
Аз бях споменала за книгите на Франсоаз Долто, препоръчвам ти тази - http://colibri.bg/resultsb.php?book=667

Мама Зайка Байка, и аз заминавам да купувам книгата... Благодаря и аз!   bouquet

Бубенцето - честита "синя" новина и от мен! Всичко най най!  Heart Eyes

velma, бързо оздравяване!

Георги също уж е здрав, уж не съвсем... При положение, че не ходи и на ясла...
Миналата седмица имаше малко температура, после нищо, сега "гъгне" с нослето... Все има по нещо...
Давам само Имунокинд и пръскам Стеримар...
Иначе имаше една нощ, в която и той по същия начин... На два-три пъти се събуди от кашлица... Давеше го някакъв секрет явно...
Оттогава не е кашял повече....

Да оздравявате всички!
Честит първи сняг!   bouquet  /Поне аз не съм виждала да вали преди това  Simple Smile/

# 189

Момичета, Антония направи пневмония и аз съм абсолютно отчаяна. Мина точно един месец от последния ѝ бронхит и болничен престой. Беше напълно излекувана, уж при първата поява на кашлица я заведох на лекар веднага... Това, от което най-много се страхувах, взе, че се случи... Просто не знам нито как ще се справя с още седмица в болница, нито как ще я караме след това.
 Cry  Cry

# 190
  • София
scaramouche - много е тежко така.  Hug

# 191
Ох, scaramouche, сърцето ми се скъса, милата Антония  Sad
Наложително ли е да влизате в болница?

Край нямат тези проблеми  Tired

# 192
  • в рaя
scaramouche, много ми стана мъчно за вас Sad Дано се оправи малката без болници и бързо. Вероятно не сте открили вашия лекар, който да ви измъкне от този омагьосан кръг Sad

Tyriseta, при каката ви кашлицата суха ли беше? Интересуваме просто вида й, защото и моите съмнения са за алергия при положение, че знам, че имаме мухъл. Но кашлицата е влажна. Днес дадох ксизал, защото такова имам. Не успяхме да се вредим при личната, имаше десет човека, а в коридора е кучешки студ и предпочетох да пропуснем. От яслата не се оплакват, но и тя през деня не кашля, само като спи. Снощи над час е кашляла Sad
Мама зайка, ходихте ли в делфинариума?

Имам и въпрос за кукления театър (ако някой може и специално за Варна) - на представленията пише за деца над 3 г. Но пък чета, че вие вече сте водили вашите деца. С тях ли влизате?

Всички болнички да оздравяват  Hug

# 193
Аз не съм водила Ивелин. Планувах да е тази събота и неделя, но ме е страх да купувам билети , че може и да не е оздравял дотогава.

Иначе пише над 3 години, но разгледай представленията и според мен има и подходящи и за нашите деца. Много е важно  ( от театъра ми го казаха) , като за 1во ходене да сме на едни от първите редове. За да може детето да гледа добре и да му стане интересно.

Дядовата ръкавичка според мен ще е интересно за децата
http://www.vnpuppet.com/djadovata-rukavichka
шарено е, и има всички животни, които нашите деца познават.
Представление с по-интересен и заплетен сюжет няма да е за нашите деца:)

# 194
Ох, Скарамушче, съчувствам ти.ние като прясно минали през пневмония не знаем какво да правим, за да се опазим....имам чувството , че за часове се развива това и без някакви тежки симптоми...утре сме на контролен преглед и ще питам как да се опазваме,че и ще се ражда скоро и трябва да сме здрави всички по възможност. Йони също не ходи на ясла и не знам как се разболя като преди това хрема и кашлица му минаваха за три дни със Стеримар и Проспан .....може би и спирането на кърменето оказа влияние този път.

Иначе за кукления театър - нашия нали е театрално дете от малък си го водим и гледаме да сме все пак близо до вратата.на първият ред хич не се вижда добре принципно, в който и да е теаър,защото е много близко и може да се наложи да гледа все нагоре. Изберете някое представление ,което има повече музика и по-пластични кукли или по-големи и изразителни,които да ги впечатлят. също и времетраенето да е около 30-40 мин.... вземете си вода и СКРИШОМ нещо за гризкане  ако ситуацията стане кризисна....

Общи условия

Активация на акаунт