Намирате ли за необходимо да се дава предимство на бременни и майки с деца?

• 46 078
  • 1 230
  •   1
Отговори
# 45
Не се чувствам длъжна.В ГТ отстъпвам на бременни.Понякога и на майки с малки деца.Пред лекарски кабинет ред не отстъпвам-обикновено ходя преди работа и нямам време да изчаквам допълнително хора.А и там обикновено са все от тези групи-пуснеш ли един,другите ще писнат.Има моменти (като днес) в които ми е толкова зле,направо съм пред припадък,че няма сила,която да ме вдигне да отстъпя място.

# 46
Трещерица, ами могат да си носят храна и от в къщи. )))) А дали ще отстъпят ред, ами зависи. Ако бебето реве, бих отстъпила. Ако не, да си чакат реда. Всяка ситуация си има нюанси и няма универсална реакция за мен.

В градския транспорт е такава смрад, а застудее ли малко пускат и парно. Не мога да стоя права дълго време, пада ми кръвното и ми става ужасно зле. Когато слизам към града нямам проблем, качвам се от първа спирка. Когато се прибирам обаче, положението е по-различно. )))

# 47
  Намирам за редно,  отстъпвам. И на опашка, и в градски транспорт. Все още съм сравнително млад, здрав човек, като грохна на мен ще ми отстъпват. Винаги се намират по-възпитани субекти, така че не е проблем, че някои изключително заинтригувано гледат през прозореца, когато до тях се изправи бременна булка, или майка полюляваща се в такт с движението с дете на ръце.

Пред лекарския кабинет децата са винаги с предимство, то си и пише.

# 48
  • Пловдив
Е какво да си пише? Пред педиатъра има основно деца. Кое дете е по-дете?

# 49
Аз се радвам,че при моята ЛЛ всеки си спазва реда.Там 80 процента от чакащите са родители с деца.Ако имаше такова правило децата да са с предимство,би било много несправедливо.Не може хора,които сме отишли в 8.00 да чакаме до обяд,само защото децата са с предимство.Другите,без децата също не са там от скука,за да си разнообразяват живота,и сигурно бързат за някъде.

# 50
Mirama , предполагам още не ти личи бремеността, как да разберат хората. Може да помолиш някого.

# 51
  • Сопот, Пловдив
Да, намирам за необходимо да се отстъпва ред на бременни и майки с много малки деца до около примерно 2-3 години. Въпрос на разбиране явно, моите може да са старомодни в това отношение, но си ги харесвам. Зависи, разбира се, от ситуацията също, но в повечето случаи ще дам предимство на бременна, а после на жена с дете по-малко от моето. Ако става въпрос за отстъпване на място за сядане в автобус или чакалня, отново бих станала и за бременна, и за жена с по-малко дете от моето, и за възрастен човек. Никога не съм претендирала да ме пропускат по-напред на опашки заради сина ми, но да речем, когато чакаме пред лекарския кабинет, самия лекар извиква по-малките деца да влязат преди другите. Тогава си ползвам предимството, въпреки вълната от мрънкане на другите чакащи около мен. Като бременна също не съм търсила предимство, освен, когато някой не ми го е дал доброволно. Веднъж пък бременна в седмия месец и при температура от -10 градуса решиха да ме пререждат на една опашка. Аз нямах нерви да се разправям, но служителката на гишето вдигна луд скандал на пререждащата се, тогава, признавам, се зарадвах, че все пак има хора, които не остават безучастни.

# 52

Е какъв е тогава проблема? Спазват си реда, или излиза докторката и казва - "вие с новороденото, влезте". Или "Кой за какво е - Я, Иванчо, ти дето се гърчиш, влизай, пък Пенка ще изчака за бележка".
 Какво сте седнали да мислите очевидни неща.
 Нашето джи пи например е общ лекар - турила е една бележка - "Деца и бременни се обслужват с предимство" И така и трябва. Тия дето не сме бременни, като сме без децата си чакаме до обяд, ако ще да си дошъл призори.

# 53
На бременни и майки с деца давам предимство винаги, на възрастни хора само когато са с придружител. Майка съм на зимно бебе и много се страхувах на опашката пред кабинета на лекаря за контролните прегледи. Все ходехме по двама и единият стои на улицата в студа с бебето защото всички пенсионери вътре не отстъпват ред.

Като цяло тенденциите са, че жените сме по-толерантни от мъжете. Много крехки, мързеливи или болнави са дори в метрото.  Tired

# 54

Нашата педиатърка не е само педиатър. Има всякакви пациенти и баби и т.н.

# 55
Не намирам за редно да отстъпвам на майки с деца, бременни и възрастни хора в градски транспорт, на опашки и в здравни заведения. Намирам за редно и го правя понякога за хора в неравностойно положение, правя го и винаги, когато виждам, че някой видимо се чувства зле без значение дали и е майка, бременна, младо момче, или дядо. Примерно, ако  отишла в Пирогов с порязана ръка за залепване със сигурност ще отстъпя, ако докарат човек препърпял тежка катастрофа с много наранявания, но ако съм си записала час при АГ-то и съм се явила в опрделения час няма да пусна пред мен бременна за прослушване на тонове, само щото е бременна.

# 56
  • Сопот, Пловдив

Нашата педиатърка не е само педиатър. Има всякакви пациенти и баби и т.н.

И нашия педиатър е така.

# 57
Mirama , предполагам още не ти личи бремеността, как да разберат хората. Може да помолиш някого.

Ами те може да се чудят дали съм бременна, или дебела. )))) По-скоро си личи второто за сега. )))
В случая с опашката нямаше как да помоля, защото на хората вече им маркираха продуктите. А и се бях подпряла отстрани, колкото да не падна. )
Но жената след мен веднага ме попита да не ми е лошо, защото обикновено ставам бяла като платно.

# 58
Бебетата чакащи за консултация според мен въобще не подлежат на коментар-трябва да влизат веднага.

# 59
Много ми е смешно това с градския транспорт. Има си бременни, които до 8мия месец си ходят на работа. И се возят в градския транспорт. Те сигурно не с изморени след 8часов работен ден???

Общи условия

Активация на акаунт