Намирате ли за необходимо да се дава предимство на бременни и майки с деца?

• 46 078
  • 1 230
  •   1
Отговори
# 360
Казус:
качва се бременна майка с две деца-едното на около 4, другото на около 7.
Колко седалки е редно да бъдат отстъпени?Ако не се намерят седалки една до друга, майката трябва ли да седне назад, а децата напред, сами?

Ето ти отговора

Еми не си разбрала, всички места трябва да са за бременни, а пенсиите ако може да си ходят пеша, не им е мястото в градския транспорт.
Това изказване е ужасно. Като че ли започва едно противопоставяне-бременни-"пенсии".
Това изказване е ужасно. Като,че ли пак започва едно пр
Това изказване е ужасно. Пак като че ли започва едно противопоставяне:бременни-"пенсии".

И хората ако може да стоят прави, в случай че се качи бременна жена или майка.

Извинявам се за тона, ама точно така почвате да звучите...  Tired

# 361
Като видя бременна или жена с много малко дете на огромна опашка в магазин или да плаща сметки-телефони, ток и на др. места ми става едно такова срамно заради близките и, честно.Те не намират за нужно да и спестят висене и чакане, а какво се очаква от чужди хора. И да, може и да има случаи да няма кой, но едва ли  всичките бременни нарамили торби с покупки са все бъдещи самотни майки, кръгли сирачета и без един близък човек.

Ама ти защо си мислиш, че като съм бременна и са ми отстъпили, то е било само защото съм пред припадък? Или аз съм отстъпила на някоя с деца, защото положението е много трагично?
Тва е жест, дето може да ме зарадва, да ми стане мило, дори, а не толкова, за да ме облекчи, шото се разбра, че не всички бременни са пред умирачка. Аз лично харесвам хора, които имат отношение различно от съжаление.
Да ви имам и мирогледа.

# 362
Вече отдавна е модерно да си важен само ти и да робуваш на пост социалистически махмурлук - тогава всичко трябваше, сега нищо не трябва. Вече е супер хит важно да заявяваш, че не си длъжен с нищо на никой.....Поведението към деца, родители и приятели вече е превърнато в биороботска схема за отношения.....Щом има щастливи от това -да са живи и здрави.....На мен ми липсват човешките отношения понякога.....Но не си го признавам често, че ме обявяват за динозавър..... Grinning

Прекрасно си го  казала, точно така е.

Да ви имам и мирогледа.

А, де, ти да видиш. При това става дума за хора, възпитавани в дух, който просто автоматизира поведението че на по-слаби хора се отстъпва.

Абе девойки, вие като видите бременна, майка с дете, стар човек, наистина ли почвате да разсъждавате има ли право, нахален ли е, гледа ли нагло и къде на майната си е тръгнал, като можел някой да го отмени? Разбирам в момента да ви е кофти, да сте скапани или да бързате - добре, нямате възможност никой няма да ви обвини. Обаче съвсем сериозно да се чудите от девет дерета да носите вода и да измисляте сценарии, като най-простото и обичайно поведение, в което всичките добрите родители са ни възпитали, като видиш такъв човек и си млад, здрав и прав, отстъпваш любезно, с УСМИВКА, с човещина, той ти казва благодаря, ти моля и всичко си е тип топ, а не тия простотии, дето продълават не знам вече коя страница.

И децата ли така ще си научите, сигурно, то затова малките нямат милост нито към старци нито към слаби, защото още в къщи само това слушат кой как искал да прецака техните на опашката, ама те не се дали.

Поне да имаше опашки и бутаница, а то и такива вече няма кой знае какви, просто е смешно как ви пречат всички останали.
 Овълчи се народа от мизерия и простотия.

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 17:17 от Iris04

# 363
Ето на - там, където се въвежда ясна поредност, няма скандали. Откога казвам, че ЛЛ трябва да бъдат задължени да работят изключително със записани часове и задължително да имат медицинска сестра - нашата кокона няма - всичко върши сама, а и без това е бавна.
И отново педиатрите да работят само с деца. Те сега не са с нищо по-различни от едни чиновници, попълващи бумаги, за тази работа, която вършат, спокойно могат да минат без медицинското си образование.

# 364
  • София
Да ви разкажа ли как първото ми раждане започна  със спукан мехур в 6-ти месец,  след като никой не ми направи място в автобуса и върху мен падна една баба ????

Разкажи го на онези, които отстъпват само ако ги помолиш, но видиш ли - с точно определено изражение и думи може би... иначе - йок.
Като ти се случи нещо такова, и най-добрият човек да си, няма ли да се озлобиш и да си помислиш, че ако бяха по-възпитани, това нямаше да се случи
Малко пресиленичко - падане на политнала по инерция бабка може да доведе до тежко счупване или друга тежка травма на човек, стоящ вблизост (няма значение пол и възраст). И целият рейс да е виновен, че никой не му е отстъпил място. Трудно ми е да повярвам, че толкова страници се изписват за това как трябва да привилигироваме някого, заради собствен избор. Ако е в позиция на неравнопоставеност, за която няма вина - болен, с увреждане, станало й/му е лошо по някаква причина - ОК, ама за това, че е бременна,или с малко дете, или в пенсия - ами няма как да стане, това не са нито болести, нито увреждания. Най-трудно понасям подобни претенции в метрото и при ЛЛ, като последния го посещавам веднъж на 3 години, точно, защото знам какво ще заваря, ако случайно "си позволя" да отида там.
Ох, не мога да се сдържа пред тая простотия, извинете.

Кукло, ако по "законите на джунглата" или "на по-силния" някой ти отвърти шамарите заради арогантното ти поведение и просташки изказвания, само на парченца ще ми станеш.

# 365
  • Mars Hotel
Припомних си как и двете бременности в 95% от случаите ми ставаха в ГТ мъже.

Имам точно обратните наблюдения. Почти изцяло само жени са ми отстъпвали място.

# 366
  • Точно където трябва
Веднъж помолих шофьора на автобуса да качи едно момиче /което нямаше билет за този час/ защото е бременна. Поне за мен беше  Embarassed . Като се качваше, шофьорът и каза: Айде, не бива в такова положение да ви оставям" А то се оказа, че не била. Ама тя не разбра, че аз съм я "препоръчала"  Laughing

# 367
На кабинета на педиатърката /която не е само педиатър/ с много големи букви е написано, че бебетата са с предимство пред другите пациенти. Детска консултация има само в определени дни и часове, което обаче не означава, че няма и други болни, но винаги минаваме с предимство. Е пак се чува пуфтене от опашката, но все пак жената си е написала.
За чакането по опашки... на касите на Карфур има една отделена, която е за бременни и родители с малки деца. Винаги се нареждам на нея и ако се случи да не ми се даде път, проправям си сама, все пак магазинът има 20 каси и е нормално като си се наредил на тази каса да пропуснеш майка с бебе...

# 368
 Нещо почвам да получавам дежа вю с темата, дето се питаше учите ли момчетата си да правят път  и да отварят вратата на жените.

# 369
Ох, не мога да се сдържа пред тая простотия, извинете.
Кукло, ако по "законите на джунглата" или "на по-силния" някой ти отвърти шамарите заради арогантното ти поведение и просташки изказвания, само на парченца ще ми станеш.

Айде без агресия и квалификации, става ли? Тук всеки излага своята гледна точка и е добре да го прави културно. Ако това, че аз възприемам бременни, майки и пенсионери за пълноправни и равноправни членове на обществото, с всички произтичащи от това последствия, не съвпада с твоето виждане по въпроса, ами ОК, то и не е задължително и аз не изпитвам желание да те "набия" заради това.

# 370
Какво значение има дали си мъж,или жена,за да отстъпиш място на бременна?

# 371
Iris04, е как да научиш детето си на нещо, което сам не знаеш? или се правиш на разсеян и ти е по-удобно. )

Какво и било "болното" на една бременна? Ами представете си, че може и да е болна и бременна. А и няма значение факта дали и "има" нещо друго, освен бременността. Едно културно и любезно отношение не е излишно, пък може и да ви откажат предложеното място и да не се налага да ставате и да се морите, заради някоя нахална бременна.
А за децата и как можели да стоят прави и т.н., същата работа. Вашите деца на по 3-4г. прави ли си ги държите в градския транспорт? Между задниците и торбите на останалите?

# 372
Какво значение има дали си мъж,или жена,за да отстъпиш място на бременна?

Изглежда се смята, че жените уж са по-съпричастни.
Вижда се колко са, особено от мненията в темата. )
Не бих очаквала повече жена да ми направи място където и да било.

# 373
muneca de porcelana, мадам тиква ти даде много точен пример какво й се е случило, но ти реши че историята и била малко пресилена. ooooh! Да ти изтекат водите в 6  месец, аз не мисля че е пресилено и твоето изказване беше ужасно грубо.
Мадам тиква, извинявай че отново говоря за твоя случай и много съжалявам за това което ти се е случило

# 374

Абе девойки, вие като видите бременна, майка с дете, стар човек, наистина ли почвате да разсъждавате има ли право, нахален ли е, гледа ли нагло и къде на майната си е тръгнал, като можел някой да го отмени?

Не започвам да разсъждавам, а ставам. Но не ми казвай, че ставаш с искрена усмивка за млада баба, която те е вдигнала бодро с възглас "Айде, айде, ставай, че аз съм стара".

Общи условия

Активация на акаунт