Зоната и ние - тема 11

• 56 841
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Тъй като се усъмних дали правилно си спомням за овесените ядки (говоря за инстантни, каквито са в мюслито), веднага премерих и на мен ми излиза 1 пълна с.л. 13-14гр. Няколко пъти премерих  Laughing

# 151
  • в сърцата на децата <3
Ами в моето положение - все ще качвам  Mr. Green Колкото и да съм стриктна, но поне за сега пораженията са в нормата, даже на долната граница - забременях на 57-8 кг, сега съм 64 в средата на 7 месец. Мисля, че ще мога повече да се контролирам като ми се пооправят хормоните (абе оправдания  hahaha). Имам въпрос за кълновете - накиснах си 24 часа люцерната, отцедих я и я сложих в стъклен буркан с марля отгоре. Обаче не си прецених количеството семена и сега на дъното на буркана има 2 пръста набъбнали семки. Трябва ли да ги разделя в няколко буркана или и така може? Отцедих им всичката вода и сега са само семената, дори виждам тук-там тръгнали вече да се разтварят...

# 152
Момичета в таблицата пише, че 2 чаени лъжички захар на кристали са 1ВБ. От тук останах с друго впечатление   newsm78
И още нещо да попитам. Както казах ми е най-трудно при избора на междинните закуски. Имам доста плодове, с какво е най-добре да ги съчетавам от протеините, разбрах че не става с прясно и кисело мляко, сиренето вече ми поомръзна. Извара или кашкавал добре ли е? /яйце или шунка не ми се връзва на плод/ И да попитам колко сирене и кашкавал е 28гр. на око спрямо кибритена кутийка, а изварата колко супени лъжици са 56гр. Моля кажете ми някоя марка извара, защото купих една на Хаджиев  бомбичка и е отврат кисела не става за ядене. Имам спомен едно време от село изварата сладнееше и беше вкусна.

# 153
  • в сърцата на децата <3
Само за изварата мога да ти препоръчам - купувай насипна, не "бомбички". Така хем можеш да следиш масленост, хем да си вземеш малко и да пробваш.

# 154
  • София
Колко грама готвено зеле е 1 блок? Върти ми се в главата 160 гр, но не го виждам в таблицата. Сега забелязах че в обновената таблица няма варени зеленчуци.

Днес готвих зеле и ми излезе 280гр за 1В, като съм сложила 5В зеле и 1В домати  Hug

# 155
 КераЦудка ,може и с такъв уред да получиш алкална вода (това е именно "живата вода"), но зависи с какви цели ще я ползваш . Доколкото знам тези води се използват много прецизно с цел лечение, а не като всекидневна консумация. Иначе тези води се използват с голям успех за лечение на редица заболявания ( и у дома имаше такъв случай ).
snow_angel , много е важно да се измиват хубаво кълновете да не се образува плесен. Ако забележиш нещо такова по-добре ги изхвърли веднага.
toffifee , захарта е 2 равни чл, а меда е 1 чл., но е по-добре да се използва мед , където е възможно. С плодове най-добре се съчетава извара.  Може плода да се пасира или настърже и смесен с извара и ядки се получава чудесно кремче. А също не пречи преди плода да си изядеш 1 сварено яйце или парче месо и плода да ти бъде за десерт. 28 гр сирене или кашкавал са горе-долу колкото една кибритена кутийка. Но, ако искаш да си в зоната е хубаво да имаш кантарче и поне в началото да си мериш всичко точно, а не да караш на око. Аз използвам само кашкавалена извара - или насипна , или ето тази на "Ралица". Също и има една в пластмасови кутийки на "Лудогорие" по 0,5 кг - уникално вкусна, но доколкото разбрах я няма из цяла България.

# 156
  • Пловдив
Здравейте! Опитвам се да спазвам Зоната съвсем от скоро. Дано не ви досаждам, но имам нужда от малко насоки. Лутайки се из между всички възможни диети, постоянно килограмите ми вървят ту на горе, ту надолу и през повечето време съм си гладна. От както спазвам Зоната, не съм изпитвала никакъв глад, храня се с по 9блока дневно, закуска - 2 бл., обяд 3бл., сл. закуска - 1 бл., вечеря 2бл. и късна закуска или 1ч.ч. пр. мляко или половин кисело. Въпроса ми е нормално ли е това? Знам, че точно това е част от идеята на Зоната, а именно човек да не изпитва глад и да е енергичен, но ми е странно. Страхувам се да не взема да кача кг. вместо да сваля. Не съм свикнала да се чувствам постоянно сита.
В таблицата за блоковете за мазнини е посочено 1 орех - 1 бл.м, за цял ли става въпрос?
Благодаря предварително, ще се включвам тук за на пред!
Приятна вечер!

# 157
  • София
veselusha Добре дошла сред нас  Hug Чудесно си разпределила блоковете. Не се притеснявай, че не изпитваш глад - това е идеята на зоната -  да постигнеш идеален баланс между хормона инсулин и хормона глюкагон и по този начин да не изпитваш глад в порядъка на 5часа между две хранения. Ако си стриктна, със сигурност ще отслабнеш и най-хубавото е, че това е режим за цял живот и няма как да натрупаш излишни мазнини с него.

За орехите - по мои спомени 1цял орех е 1МБ.

# 158
veselusha ,добре дошла и от мен и поздравления за липсата на глад - точно това е целта.
Искам да те успокоя,че с 9 блока няма как да качиш килограми,не се тревожи изобщо.Щом имаш за сваляне,ще видиш,че бавно ,но сигурно ще започнеш и всеки ще го види Simple Smile

Moharet ,един орех е ,да Simple Smile
Ся си правих нещо като сладкишите на Дани с тиква,уж исках мъфини,ама ми беше течно и го сложих в тавата,то и миналият път така направих и се хареса.

# 159
  • Варна
А аз да попитам - продължавате ли да пиете Омега 3?

# 160
  • София
Аз бях спряла за известно време да пия Омега3, но от скоро пак започнах. Сега съм си взела  това и засега съм доволна - няма дъх на риба, но е рано още да давам други оценки. След това мисля да пробвам това ,защото ми направи впечатление, че в темата за iherb го хвалят  Hug

# 161
Да попитам употребяващите чиа :забелязали ли сте да има отношение към ходенето до тоалетна?

# 162
  • Пловдив
Благодаря момичета, много сте мили!
Аз не съм започнала рибено масло, още се чудя какво и от къде. Наистина ли в БГ няма качествено такова? Преди време лекувах имунологични проблеми с рибено масло и пиех на Актавис, явно само съм си мислела, че пия чисто рибено масло.
И за чията да питам, по колко се взема за 1бл.
И последно да си кажа, че от утре мисля да мина на 8 бл. за деня, че обяда, който ми е от 3 бл. ми идва много.
Наистина се чувствам супер енергична, направо не е за вярване!!!
 Moharet, Ini`, благодаря за инфото за ореха, че много се чудех дали е цял или четвърт!

# 163

veselusha,една чаена лъжичка чиа е един блок мазнина.Simple Smile

# 164
Здравейте и от мен на кратко да споделя сега съм на диетата със супа от зеле и мисля 1 седмица да спазвам режима на супата и 1 седмица в зоната. Та въпроса ми е за рибеното масло,за какво го вземате и как се смятат В,Б,М

Общи условия

Активация на акаунт