Зоната и ние - тема 11

• 56 795
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Колко грама готвено зеле е 1 блок? Върти ми се в главата 160 гр, но не го виждам в таблицата. Сега забелязах че в обновената таблица няма варени зеленчуци.

# 136
mis val, чудесна идея за сбирка на бургаските зонки, ако можеш ти направи организация, на мен въобще не ми се отдава такава дейност. Но  ще бъда първа кипра.

# 137
  • Бургас
mis val, чудесна идея за сбирка на бургаските зонки, ако можеш ти направи организация, на мен въобще не ми се отдава такава дейност. Но  ще бъда първа кипра.
dori74,няма проблем само на лични,който е "за" среща да ми пише кога му е удобно ще нагласим нещо.Лично аз съм свободна през седмицата след 18:00,събота и неделя през целия ден

# 138
Здравеите на вси4ки ве4е сьм в редиците на трудищите се  Grinning и ми е трудно да сьм зонова през цялото време но пьк се старая Вие как се справяте? Аз не искам да свалям а да подьржьм кг. На обяд днес например хапнах 100 гр пилешки флеики на скара с 150 гр мле4на салата в 16 4аса 1 ябьлка в 18.30 около 250 спанак с ориз и 1 яице отгоре как ви се вижда Пак казвам не искам да свалям но не твьрда 4е храната ми е зонова просто се опитвам Това е от мене 

# 139
Мога да ти дам съвет как аз карам - за обяд си правя салата с някакво месце или сирене,каквото имам и добавям примерно ябълка ,за да ми станат 2 блока.За следобед пак можеш да си приготвиш нещо - кисело мляко или извара с плод, но самостоятелно изядена ябълка води до скок и докато дойде време на вечеря ,ще си доста поогладняла.
Аз лично от ориза се отказах ,защото не ми се вписва - 1 -2 лъжици ли колко се пада,дори не съм си правила труда да меря. Ти можеш да си прецениш как ти реагира организма на храната,но трябва да се внимава.Дори да не мериш,ако можеш на око да преценяш,пак е добре.
Да работиш и ядеш правилно са съвместими неща,стига да го искаш Simple Smile

# 140
plama4e , честито ти влизане в редиците на трудещите се  Simple Smile
Ако желаеш да си продължиш със Зоната трябва да си планираш предварително менюто и да си подготвяш нещата от предния ден. После разпределяш в кутийки и така  Wink . А друг вариант е щом желаеш само да поддържаш килограми да караш по принципа на дланта от 1-ва страница като не допускаш да имаш в едно хранене само продукти от една група, а да присъстват и от трите. Може в чантата си да си сложиш една кесийка с ядки и винаги при нужда да съчетаеш кисело мляко с ядки - това е най-лесния и безобиден вариант особено за междинните закуски. Важно е да не се върнеш пак към по-въглехидратно хранене и да започнеш да се храниш с бързи готови храни. Просто отдели малко от свободното си време за предварително планиране и приготвяне . Успех!

# 141
Моми4ета супер сте веднага ми дадахте да разбера 4е не трябва да се отказвам.Мисля 4е 6те се справя и сьс сигурност не искам да се вращам кьм лошите навици  EmbarassedДо офиса ми има готвени храни и от там гледам да си вземам нешо на скара с малко салатка но зауската ми е трудна защото сутрен трибва да приготвям малката за градина да я карам и да бьрзам за работа а какво мога да хапна на крак както се казва даите идея

# 142
НО И ДА Е МНОГО ХРАНИТЕЛНО 4Е ДА МЕ ИЗКАРА ДО 13 закусвам кьм 8.30

# 143
  • в сърцата на децата <3
Пламъче, толкова голям интервал изобщо не е зонов. Да ти кажа аз как започнах да закусвам и ми е много добре, като се върна на работа също ще мога да го спазвам - от вечерта си приготвям кофичка кисело мляко с мюсли, сутринта докато приготвям сандвичите на мъжа си го хапвам. Ти можеш да си направиш 2 кофички и да си вземеш втората за две междинни закуски по половин кофичка. Аз не добавям друго, защото моето мюсли е овесени ядки с малко плодове и няколко ядки каквито се паднат - има и бадеми, и лешници, и слънчоглед, и сусам... Слагам 2 с.л. от готовото мюсли вечерта в млякото и сутринта е супер - закуската е 2 блока. Аз сега ям и други неща, защото дневния ми прием би трябвало да е 14 блока, но на своя глава хапвам по 11, просто 14 са ми твърде много. Ако се чудиш как да си пренесеш млякото - една приятелка преди време ми показа как става - пластмасова капачка от малките опаковки течен шоколад пасва перфектно на кофичка от кисело мляко. Вкъщи има, защото мъжа е луд за течен шоколад  Mr. Green Другия вариант е да го запечаташ със стреч фолио и гумено ластиче.

# 144
  • София
snow_angel , кофичка кисело мляко с мюсли не е никак зоново, защото въглехидратите са ти в повече. Или добави още протеин, или махни мюслито, за да ти е зонова закуската  Hug

# 145
  • в сърцата на децата <3
Мюслито ми е овесени ядки с разни други семки и е 2 лъжици, а един блок е 1/2 ч.ч., така че горе-долу се вписва. Представи си колко от обема на тези 2 лъжици се заема от 1 бадем, 1 лешник, 2-3 слънчогледови семки и няколко сусамени... Сигурно не е точно по конец изчислено, но ми засища за дълго време и се чувствам добре  Peace

# 146
  • София
Мюслито ми е овесени ядки с разни други семки и е 2 лъжици, а един блок е 1/2 ч.ч., така че горе-долу се вписва. Представи си колко от обема на тези 2 лъжици се заема от 1 бадем, 1 лешник, 2-3 слънчогледови семки и няколко сусамени... Сигурно не е точно по конец изчислено, но ми засища за дълго време и се чувствам добре  Peace

Не мисля, че 1/2 ч.ч. мюсли е 1блок  newsm78 Ако смяташ само овесените ядки, то 14гр са 1БВ, а 14гр. са 1с.л. Тоест 2с.л. овесени ядки са 2БВ, ако в тях има малко ядки,  то тогава 2с.л. мюсли са приблизително 1,7 БВ, което е много далеч от зоната. Ти както искаш си ги хапвай  Hug

# 147
  • в сърцата на децата <3
Явно аз нещо не съм разгадала правилно таблицата  newsm78  Благодаря за поправката, ще пробвам да намаля мюслито и ще добавя още малко протеин...  Hug

# 148
Здравейте момичета, бих искала да ви попитам дали това е уред за алкална вода http://www.jivavoda.net/  , в сайта описват водата "жива" или "мъртва"  newsm78

Бих искала да си набавя такъв уред, но цените са внушителни за съжаление, така ли вървят цените над 1600 лева?

# 149
Не знам още нищо за алкална вода  Rolling Eyes
snow_angel ,виж на етикета какво пише за въглехидратите и си го сметни.Не е нужно да махаш от мюслито,щом те засища - добави си към половин кофичка 56 гр извара ,с 2с.л (поне на мен овесените ядки толкова ми излизат горе -долу) и ще имаш 2 блока
Да се похваля,че вчера си купих сьомга и си филетирах няколко парченца,посолих си ги със сол и тая сутрин - сурова сьомга  Mr. Green
plama4e и ти можеш да закусваш кисело мляко щом бързаш сутрин.Аз преди време сутрин 1 кисело мляко с една лъжица ленено семе - държеше ме достатъчно дълго Simple Smile
За междинни закуски можеш и айрян да си взимаш Simple Smile Много харесвам на данон айряна,че не е солен.

Общи условия

Активация на акаунт