Зоната и ние - тема 11

• 56 695
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, може да се наложи bg-zonata.com да излезе офлайн заради лоши метеорологични условия, тъй като центъра за данни, където се помещават сървърите, е наводнен и генераторите ще издържат само още няколко часа. Минавам да съобщя да не се чудите ако се случи сайтът да го няма утре. Загуба на данни няма да има, само временно сайтът няма да работи.

Последна редакция: ср, 31 окт 2012, 03:54 от Carmen

# 76
Мoharet Таблицата, която показва 2 кашу според мен е необновена. Ето една, в която кашуто е дадено 3 - тя е от сайта на Сиърс. Сигурно има и други разлики, не съм сравнявала сега.
Във форума му съм питала веднъж, и мен ме пратиха към някаква таблица, която не букмаркнах, защото имаше разлики с тази в блога, може да беше тази, която имаш и ти. Иначе има консултанти, на които може да се пращат емейли, има и такива, които пишат във форума и веднага отговарят, но съм толкова заета, че дори нямам време да влизам тук по друго време, освен по нощите  ooooh! Ако искаш, питай във форума. Според мен е недопустимо да дават различни таблици онлайн, разваля ми доверието в Сиърс  Laughing

Последна редакция: ср, 31 окт 2012, 03:56 от Carmen

# 77
Здравейте пак,

Carmen, ще го имам предвид. Мерси! Аз тук си намирам страхотно котидж сирене и рикота(днес като се загледах в етикетите, определено е по-добра алтернатива от фета-та,както споменаdani1712) , а ако се сещаш за нещо друго, което си купуваш тук в Англия и е Ок за режима, слушам... Simple Smile
Лека вечер на всички!:)

Simple Smile Да, котидж чийза и рикотата са прекрасни. Рикотата има високо съдържание на мазнини, и затова по-рядко я употребявам. Идейка - виж котидж чийз с ананас от M&S, също котидж чийз с див лук (в него има малко майонеза, но ако се гледа етикета, може да се хапва нужното количество). Киселото мляко е Total, има го в Waitrose 0%, 2% и повече, но мисля, че и в Tesco го има. Редовно купувам деликатесни месца и шунки от M&S и Waitrose - всъщност само от тези места пазарувам, че са ми наблизо. Виж вариантите на пилешко с къри на деликатесния щанд в Маркс. Онзи ден намерих невероятен телешки шол в Waitrose, розов и пресен, сготвих го в йенската тенджера, стана трепач. Отделно от това, сьомгата е много достъпна риба тук (живее в северните морета), хапвай честичко от нея, най-добре от дивата. От плодовете - египетското грозде на мен много ми харесва. Пилешките мини-филенца са прекрасни, също и пуешката кайма от Waitrose. Пак там виж и готовите пакетирани салати, много удобно пасват на изчисленията. Също ти препоръчвам да се възползваш от всякаквите видове берита, особено от боровинките. И... от тиквите, в това тиквено време. Ако имаш въпроси, питай Simple Smile

# 78
# 79
Mnogo me zaintriguva temata , mislq i az da zapo4na da spazvam osnovnite principi na zonata dano svalq nqkoe kilce (sega sa mi  Sad )

# 80
  • Chicago/Varna
Мoharet,  относно таблицата, всички продукти са актуални, и са ми дадени от зоновите ни инструктори.
И сега да кажа едно голямо ИЗВИНЕТЕ ЗА ГРЕШКАТА в таблицата относно киселото мляко. По време на телефонен разговор  с инструктора направихме кратно разследване на разменените имейли,и  разбрахме от къде се е получило недоразумението, което много ме глозгаше. Аз съм ги питала колко грама е един блок, а те са ми отговорили за грамаж на една чаша кисело мляко. А един блок е половин чаша. Още веднъж се извинявам, защото по тази таблица се водят много хора, и там нямам право на грешки. Все пак успокоителното е, че грешката е в млякото, което е балансиран продукт. И така, киселото мляко 1 блок е половин чаша , т.е 110г.
И от цялата работа, Дани може би най-много ще ме псува Simple Smile) тъй като това може да се отрази на страхотните й Зонови рецепти  Hug
Съжалявам момичета и момчета( ако има такива), но понякога се случват недоразумения Embarassed

# 81
  • София
Carmen, Emigrantка изобщо не съм се съмнявала в таблицата в блога, даже си я спазвам стриктно без дори да се замислям Hug Просто открих тази таблица, която е публикувана на сайта zonediet.com и има претенции да бъде актуална и много се изумих от разликите. Страшно много продукти се различават и това ме убеди, че е старата версия, което е много некоректно от тяхна стана, защото този сайт има претенции да бъде официален или нещо такова. Както и да е...

Emigrantка за киселото мляко, специално за това, което се продава в България, ти обсъди ли с тях какво съдържание пише на етикетите. Питам, защото за последната година посетих доста европейски държави и наистина има огромна разлика в съдържанието на етикетите на киселите млека. Да не говорим, че и на вкус няма като нашето. Аз съм сигурна, че те са ти дали верен отговор, но те нямат идея какво съдържа българското мляко, а по всички етикети излиза около 220гр за 1блок.

# 82
  • София
Аз също да попитам за тофуто, че нещо не съм разбрала.... Как разбираме кое тофу е  твърдо и кое меко newsm78
Аз съм си купила едно, на което пише "Прясно тофу"
Хранителна информация за 100гр:
Белтъчини - 8,3 гр.
Въглехидрати - 5 гр.
Фибри - 2,8 гр
С тези показатели не мога да го причисля нито към твърдото, което е 28гр и се брои за П, нито към мекото, което е 85гр и се брои за П+В  newsm78

# 83
Мохарет по консистенцията. Това което аз купувам за твърдо тук е твърдо почти колкото нашенско си сирене. Мекото е с консистенция на крем карамел  Peace

# 84
  • София
Мохарет по консистенцията. Това което аз купувам за твърдо тук е твърдо почти колкото нашенско си сирене. Мекото е с консистенция на крем карамел  Peace

Мерси много за информацията  Hug А по колко хапваш твърдото, по 28гр ли?? Ако имаш и някакви идеи за рецепти, ще ти бъда много благодарна  Hug
Моето е твърдо по консистенция (съвсем малко по-меко е от саламурено сирене) и да ви кажа е много вкусно. Аз съм яла преди много години и изобщо не ми хареса, но тъй като не ям месо реших, че трябва да се престраша за разнообразие  Laughing То пък взе че ми хареса този път  Laughing

# 85
По 28 гр. го хапвам да. Много го обичам на сандвичи с авокадо, домати и шарена сол.
Запечено с домати и гъби във фурна...или просто наръсено с шарена сол и домати Simple Smile
Добавям и на салати с кълнове всякакви  Peace

# 86
Edira ,това звучи много апетитно Simple Smile
Аз тофу съм си правила леко запържено  или в супа Simple Smile Има рецепти доста за супи Simple Smile
Друго не съм пробвала

# 87
Здравейте пак,

Carmen, ще го имам предвид. Мерси! Аз тук си намирам страхотно котидж сирене и рикота(днес като се загледах в етикетите, определено е по-добра алтернатива от фета-та,както споменаdani1712) , а ако се сещаш за нещо друго, което си купуваш тук в Англия и е Ок за режима, слушам... Simple Smile
Лека вечер на всички!:)

Simple Smile Да, котидж чийза и рикотата са прекрасни. Рикотата има високо съдържание на мазнини, и затова по-рядко я употребявам. Идейка - виж котидж чийз с ананас от M&S, също котидж чийз с див лук (в него има малко майонеза, но ако се гледа етикета, може да се хапва нужното количество). Киселото мляко е Total, има го в Waitrose 0%, 2% и повече, но мисля, че и в Tesco го има. Редовно купувам деликатесни месца и шунки от M&S и Waitrose - всъщност само от тези места пазарувам, че са ми наблизо. Виж вариантите на пилешко с къри на деликатесния щанд в Маркс. Онзи ден намерих невероятен телешки шол в Waitrose, розов и пресен, сготвих го в йенската тенджера, стана трепач. Отделно от това, сьомгата е много достъпна риба тук (живее в северните морета), хапвай честичко от нея, най-добре от дивата. От плодовете - египетското грозде на мен много ми харесва. Пилешките мини-филенца са прекрасни, също и пуешката кайма от Waitrose. Пак там виж и готовите пакетирани салати, много удобно пасват на изчисленията. Също ти препоръчвам да се възползваш от всякаквите видове берита, особено от боровинките. И... от тиквите, в това тиквено време. Ако имаш въпроси, питай Simple Smile
Ами да, определено сега пазарувам по-прецизно, имайки предвид цялата информация, която получих тук във форума. Намерих обезмаслена алтернатива на Онкен, но ще пробвам и това кисело мляко, за което ти сподели. А колкото до месцата - тук наистина разнообразието е страхотно и има много качествени продукти.
Напоследък се учудвам на всички българи, които плюят "гадната" храна в UK, защото аз пък определено смятам, че ако знаеш какво търсиш, има много здравословни, вкусни и сносни продукти.
Благодаря ти, Carmen!:)
А относно годжи бери-то - прясно изчислено количество по информацията на опаковката - 1 БВ излиза 12,5 гр.
Лека вечер, момичета! Simple Smile

# 88
Emigrantка Hug , дори и не ми минава мисълта да те псувам  Heart Eyes. Ти направи толкова много за нас и продължаваш да се грижиш за своите пчелички .
 Но все пак аз за себе си ще продължа да смятам млякото по 220 гр, защото всяко българско кисело  мляко има В 4 и нещо и протеини 3 и нещо, което си излиза винаги около 200 гр (дори и погледнато тук, а съм изучавала в магазина доста марки кисели млека). Според мен разликата идва от това, че при вас не се използва тази българска закваска и добавят разни нишестета за сгъстители и се качват В или използват допълнително П и се качват неговите стойности. Освен да отбележа на всички рецепти , в които има кисело мляко " За използващи българско мляко"  Rolling Eyes
Тофу съм яла само един път и ми беше много безвкусно. Чувала съм, че приема вкуса на храната към която се добавя. Затова пък си купих соево брашно и сега умувам къде и как да го вложа, че и В са доста, и П , но все пак преобладава малко повече П. Ако някой е използвал и има идея моля да сподели.

# 89
  • София
Edira, много благодаря за идеите  Hug Определено ще влезнат в употреба  Peace

Ей, не купувам продуктите на Данон, но приятно ме изненада количеството на протеини в киселото мляко от таблицата, която Дани е постнала  Peace Май пак стигаме до извода, че в България производителите си издевателстват над нас колкото си искат и никой не може да ги спре все още.

Тофуто, което купих, е на ето тази марка. Скъпичко ми се стори (10лв килото), но аз не знам колко е нормално да струва. Пише, че няма ГМО, на което не вярвам. Има приятен вкус, като на някое от безвкусните сирена, даже на моменти ми напомня моцарела, а с малко повече въображение и вино може и на бри да напомня  Laughing

Дани, като гледам в нета, излиза соевото брашно да е протеин, около 15гр за 1П. Обаче нямам никаква идея как може да се употреби и дали според зоната се смята за П или за В. В тази връзка съм решила да си купя книгата "Соева Зона", даже още утре ще я поръчам и ако има информация по въпроса, ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт