Зоната и ние - тема 11

• 56 777
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
  • София
_belladonna_, чудесни резултати си постигнала, поздравления  Hug

lenybeibi , тъй като зоната е режим за цял живот, а не просто за няколко килограма, аз мисля че човек трябва да нагоди начина на приготвяне на храна спрямо ритъма си на живот. В крайна сметка не може всички да се опитваме да живеем по един и същи начин, защото това би изтормозило и отказало много хора. Щом ти си намерила как да съвместиш зоната със своя ритъм на живот и своето семейство, най-добре се придържай към това, защото така ще си най-оптимално зонова и  няма да се разочароваш, и в крайна сметка ще постигнеш желания резултат Hug
А Емигрантка е възможно най-зоновия човек тук и когато дава съвет, той е за да ни покаже какво трябва да правим, за да бъдем плътно в зоната, защото съм повече от убедена, че тя има повече познания по въпроса от Огнянов или Папазова дори - все пак черпи информация от първоизточника Simple Smile Пък вече всеки сам си преценява до каква степен ще спазва тези съвети  Hug

# 436
Хора, имам питанка. Не много по Зоната, но ей така ми щракна Grinning
Някой беше казал, че сметнал колко калории приема с дадените блокове, които са му за деня, там е интересуваше колко бяха те и за колко блока се отнасяше? Долу горе колко калории се падат на ден?  Simple Smile

# 437
  • Варна
Благодаря Мoharet! Чудесно е наистина и затова исках да кажа долу горе това, което и ти си отбелязала, че всеки трябва да нагоди режима според своето ежедневие. Така, че да не му е бреме и да мисли само какво и как да сготви. Зоната е най либералния метод който аз познавам, а аз съм минала през доста. Ядеш и слабееш. Аз където ме похвалят че съм отслабнала, защото доста си личи, не спирам да хваля режима. И някои даже не ми вярват, че ям и хляб и сладко и отслабвам. Има и такива, които казват-това не е за мен, но повечето се впечатляват.
В едно съм сигурна- Зоната е режим за интелигентни и мислещи хора. И точно като такива нагодете режима така, че да е приятен и ефективен-за цял живот!

# 438
Емигрантка, благодаря за изчерпателния и полезен отговор /възхищавам ти се как умело боравиш с терминологията newsm20/. Ще взема мерки относно орехите, минавам на бадеми, а маслините така или иначе и сега ги ползвам. Но освен орехите Сиърс споменава и изрично лененото семе, дамите, които го ползват нека го имат предвид.

# 439
MeRiTo`,мисля,че с това лесно може да се пресметне колкло приемаме.Мисля,че един блок се пада по 100 ккал,ама ако е зелен  Mr. Green
1гр. въглехидрати = 4 калории
1гр. протеин = 4 калории
1гр. мазнини = 9 калории

Аз искам да споделя с вас днешното си откритие.Много бързах и нямах време да приготвям дори салата и за обяд си направих -
 ябълка и круша 100 гр + 1/2 с.л мед + 1с.л тахан + 112 извара + канела и няколко зрънца нес кафе,а и съвсем мъничко прясно мляко,за да мога да си объркам по-лесно всичко.
Е,беше по моя вкус Simple Smile

# 440
  • София
MeRiTo`,мисля,че с това лесно може да се пресметне колкло приемаме.Мисля,че един блок се пада по 100 ккал,ама ако е зелен  Mr. Green
1гр. въглехидрати = 4 калории
1гр. протеин = 4 калории
1гр. мазнини = 9 калории

Ini`, не съм съгласна с това, защото ние в зоната категоризираме храните спрямо преобладаващото им съдържание на П,В и М, но реално в природата, като изключим зехтина и някои други храни (за които не се сещам в момента), няма храна, която да е с чист състав само на П,В или М. Например, има растителни продукти с високо съдържание на протеини, ядките са пълни с въглехидрати, а месото с мазнини. Има някакво съдържание на П,В и М в почти всички продукти, което автоматично им вдига калоричността и въпреки, че това, което си написала е вярно, не може да бъде приложено за изчисляване на калориите за даден продукт, защото не дава пълна информация за цялостния състав на продукта.
Извинявай, изобщо не пиша този пост, за да споря с теб или нещо такова, просто съм правила проучване по въпроса и ми се искаше да го споделя Hug

# 441
Хора, имам питанка. Не много по Зоната, но ей така ми щракна Grinning
Някой беше казал, че сметнал колко калории приема с дадените блокове, които са му за деня, там е интересуваше колко бяха те и за колко блока се отнасяше? Долу горе колко калории се падат на ден?  Simple Smile

MeRiTo` , аз съм смятала  Laughing (поради излишно свободно време ) и се получава по груби сметки около 100-120 ккал за 1 Б, ако се придържаш към зелените храни и около 150 ккал за 1Б, ако присъстват и червени. Аз съм на 10 Б за деня и се получават около 1200 - 1500 ккал общо за целия ден. Може да погледнеш в моите рецепти - част от тях съм изчислявала и съм записала под тях колко ккал са общо и за 1 Б или за една порция от 3 блока, за да се ориентираш .

ПП : Аз ви пожелавам шумно и весело изпращане на старата година. А Новата да ви донесе любов, хармония, здраве и прекрасни емоции. Да забравим за проблемите и неприятностите! Наздраве    bouquet

Последна редакция: нд, 30 дек 2012, 10:45 от dani1712

# 442
От мен пожелание за здраве и също като Дани - Наздраве!

# 443
Весела  и здрава 2013.

# 444
Честита Нова година!  Hug
Бъдете живи и здрави,нека дните са изпълнени с прекрасни емоции,много упехи и задружно зоново започване  на 2013 година !   bouquet
Може би скоро да помислим взаимно да се стимулираме за влизане и оставане там  Simple Smile

# 445
Честита Нова година!  Hug
Бъдете живи и здрави,нека дните са изпълнени с прекрасни емоции,много упехи и задружно зоново започване  на 2013 година !   bouquet
Може би скоро да помислим взаимно да се стимулираме за влизане и оставане там  Simple Smile

Мисля, че дружно можем да влезнем в зоната от 2-ри януари, а от 7-ми да си спретнем едно състезание, ама някак си без да ангажираме толкова емигрантка, напр. ще си пишем менютата като предходните ви състезания и ще се оценяваме взаимно...нещо такова Rolling Eyes

# 446
Честита нова година на всички,нека да бъде изпълнена с много здраве и късмет,нека да бъде зонова година,догодина до амина!
За състезанието съм съгласна,на мен и без това ми трябва стимул,а ми е достатъчно само да ви чета Hug
Имам един въпрос:
Как смятахме чаша кафе newsm78

# 447
Честита нова година на всички. Нека е успешна във всяко начинание. Hug

Признавам, че не съм чела темата много отдавна. В какво се изразява състезанието? Всяка допълнителна мотивация ми е добре дошла.

Кафето, ако е без захар и мляко би трябвало да не се брои.

# 448
Мили момичета, да ви е Честита Новата Година! Да си пожелаем повече здраве, щастие и късмет!

# 449
Да ви споделя как от дефекта стана ефект - от няколко месеца взимаме от един човек до София прясно домашно мляко /просто е невероятно/ и го подквасваме. Така хем съм спокойна, че децата ми не ядат боклуци, хем и аз си хапвам зонално, въпреки, че е доста пълномаслено. След празниците отново взехме, но се оказа, че е попреседяло и се пресече. Та 5 литра мляко трябваше да хвърля...Сетих се обаче, че мога да направя извара - е, не можете да си представите каква е вкуснотия - като сирене и сметана в едно. Бажествено! Но като се има предвид, че от цялото мляко стана 600-700 гр. извара се замислих от какво ли се прави купешката и колко остатъци от саламура всъщност има в нея, а не чисто мляко. Та така - аз вкъщи съм най-доволна от пресеченото мляко. Ако някога ви се случи - не го изхвърляйте, ами си направете т.нар. рикота  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт