Зоната и ние - тема 11

• 56 683
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
Момичета,много ви благодаря за отговорите,но ще се само цитирам,че и другите ми въпроси са ми също толкова важни 
имам въпрос за нещо,което милион пъти е коментирано,но така и не се ориентирах,пилешкото месо сварено и печено,бяло и червено,по колко грама го смятаме?
за морковите също не ми е ясно,вчера премерих сварени моркови нарязани 1 чаша от 250 мл,както пише в сайта на Емигрантка като го изтеглих излезе около 150 грама
Предния път ,когато спазвах Зоната първо си изчислявах пилешкото месо по 42 гр, и се чувствах чудесно,после някой каза,че трябва да смятам месото по 28 грама и от тогава или бях все гладна,или ми все ми се спеше

# 706
Емигрантка, благодаря за разяснението с яйцата, явно все пак трябва да се внимава с тях. Ще пийна винце с вечерята и ще се въздържа от мангото да потвърждаване на цвета му.

# 707
ДЕН 4-ти
1. Състезателка- poliville, 26.01., 10 блока
2. Хранения на ден- 6-  7.30, 10:00, 12:00. 15:00, 19:00, 22:00 заслужих си стриктна пчеличка.
3. Днес без изкушения - заслужих инатеста пчеличка  
4. Цял ден зеленясах и май си заслужих зелена пчеличка  
5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче- заслужих си мерителна пчеличка.
6. Изпита вода- над 3 литра, искам си водната пчеличка7.
7. Споделено и прилежно написано меню за целия ден-  пчеличката-поет  

закуска1 - 1 Б кисело мляко 1 Б ленено семе 1 Б
закуска2 смути от 20 гр авокадо, 220 кисело мляко и 9 гр протеин  и половин портокал  2 Б

обяд -  риба със зеленчуци2 Б
Наготвих 10 блока, извадих рибата, разделих зеленчиците на 10 части и после си прибавих с 2 ПБ  риба
420 гр скумрия - 10 ПБ
240 гр лук - 2 ВБ
115 мл бяло вино - 1 ВБ
189 гр домтено пюре - 3ВБ
1 лимон - 2ВБ
3 1/3 с.л зехтин
магданоз, сол, черен пипер
Всичко това в гювеча и днес цялото семейство бяхме зонови Simple Smile))) прибавих само 2 блока В : винце и половин ябълка
следобедна закуска - 100 гр ябълка, 1 ч.л тахан, 56 гр извара 1 Б
вечеря -3 Б пилешко,1 БВ от чушка, лук тиквичка,3 БМ зехтин,115 мл вино, половин ябълка 3 Б
късна вечеря в 22.30 220 гр кисело мляко с  1 БМ ленено семе 1 Б

8. Днес не тренирах няма спортна пчеличка
9. Успях да уловя цели 6 пчелички за този ден и не се сблъсках с нито един търтей юхуууууууу

10. Според мен днес улових 6 пчелички, и  0 търтея...

П.С  
мангото и аз го смятах 60 гр, толкова да го обичам, но като гледам че ананаса и папаята са червени и мангото ще спада към тях...
Днес устоях на ето това изкушение, изтекоха ми лигите момичета, нали ви споменах че малкия ми син направи половин годинка та това му беше тортата

хайде след ей това изкушение лека вечер ви желая Simple Smile newsm45 newsm65 smile3554 smile3554

# 708
poliville, опит за са саботаж ли надушвам Laughing тортата е прекрасна, да ти е жив и здрав малкият, много да те радва   bouquet

а ето го и моя отчет
1.  Състезателка - ribka.bananka -26.01  10 блока
2. Стриктна пчеличка: Хранения на ден - 5 - сутрин 09:00ч, обед 13:00ч, следобед 16.30ч, вечер 19.30ч, късна закуска 22.
3. Устоях на изкушенията и си имам и инатеста пчеличка
4. И  зелена също
5. Мерителна пчеличка
6. Водна пчеличка
7. Пчеличка поет
Закуска (3) - помео, киви -3ВБ; извара и яйце- 3 ПБ, 9 бадема
Обяд (3)- тиквички, патладжани, домати- 3ВБ; печено пиле- 3 ПБ; 9 маслинки
Сл. закуска(1) - извара, киви и бадеми
Вечеря(2) -тиквички и домати - 2 ВБ; печено пиле 2ПБ ; бадемки
Преди лягане(1)- кис мляко и бадеми
8. Днес улових  и спортната пчеличка- 40 мин на кростренажорчето
9.И май успях да хвана днес 7 пчелички   Flutter
10. Според мен днес улових 7 пчелички

# 709
  • Chicago/Varna
Момичета,много ви благодаря за отговорите,но ще се само цитирам,че и другите ми въпроси са ми също толкова важни 
имам въпрос за нещо,което милион пъти е коментирано,но така и не се ориентирах,пилешкото месо сварено и печено,бяло и червено,по колко грама го смятаме?
за морковите също не ми е ясно,вчера премерих сварени моркови нарязани 1 чаша от 250 мл,както пише в сайта на Емигрантка като го изтеглих излезе около 150 грама
Предния път ,когато спазвах Зоната първо си изчислявах пилешкото месо по 42 гр, и се чувствах чудесно,после някой каза,че трябва да смятам месото по 28 грама и от тогава или бях все гладна,или ми все ми се спеше
mis_val една чаша сварени моркови не означава, че трябва морковите да тежат 250 мл Simple Smile Няма как да измериш моркови в милилитри, освен на сок. Една чаша означава, че трябва да премериш морковите в чаша, която е с обем на 250 мл. ако ме разбра де Simple Smile че май стана объркано.
Относно месото- в таблицата с големи букви съм написала че 28 гр е сурово състояние, а когато питах в зоната за сварено печено месо, ми отговориха, че е 42 гр е печено, и deli stile, което ще рече под формата на печено филе, салам, шунка и т.н . Аз отказвам повече да звъня в Зоната, и да питам като малоумна за това печено месо  Joy, така че това което е в таблицата, това е.  Hug

# 710
Ini´ , 26.01.  Хранения 5  -  10 Блока
8:30 , 13:30 , 15:00 , 19:30 , 23:00- стриктна пчеличка.
3.  Изкушение не открих -  инатеста пчеличка!

4. Днес на вечеря хапнах и един блок мед+ пшенични кълнове,защото съм си напрвила и исках да видя каква е комбинацията.Балансирано е,но пък меда не ми е по здравословни причини,а за да си угодя,така –че ако трябва, ще си понеса червения търтей!
5. И ме изведоха на ресторант на обяд – и обедът ми беше на око,но пък не се изхвърлих Wink ,но ще отчета мързелив търтей
6. Изпита вода  над 3 л  и имам водната пчеличка
7. Споделено и прилежно написано  меню за целия ден- пчеличката-поет  
(2)Закуска – Риба тон –сурово пушена(2) +гъби ,домат (1) и мандарина +ябълка с канела(1)
(1)Междинна – кисело мляко (1) и 3 бадема
 (2)Обяд – Мешана салата(1)Вино(1) и Пилешко (2)
(1) Следобед – Кисело мляко  (1) + 3 бадема
(3)Вечеря – Риба тон и ципура(3) +салата (1) вино(1) и мед + пшенични кълнове(1)
(1)извара(1) + ябълка(1)+ танах + канела – препоръчвам Simple Smile
8. Спортна не
9.  Недостигната.

10. Според мен днес се харесах само с 4 пчелички и 2 търтея
Срам в ъгъла  Confused
Добре се чувствам и днес Simple Smile В 13:30 направих една междинна закуска,като разбрах,че обядът ще закъснее.За ресторанта нямаше как да откажа,заради това пък не съм злоупотребила.Въпреки това си ми е десетки пъти по-добре да знам какво си слагам в чинията!

Последна редакция: нд, 27 яну 2013, 20:31 от Ini`

# 711
  • Chicago/Varna
roksi12 ако мъжо ти се чувства добре с тези блокове, да продължава така. То физическата активност е много относително с тези блокове. И мъжо беше така в началото, докато си нагоди с колко блока се чувства най-добре, и от много време яде по 18 блока  ooooh! и не ме питай с тва готвене как се оправям, изкуквам направо на моменти  #Cussing out

Ini` по принцип не е правилно да наказвам, ако някой са го извели на ресторант, разбира се че няма как да си отидеш с кантарчето  там  Joy, но за да няма сърдит, ще те уцеля с търтейче. Така или иначе в края на състезанието наградата ще е за самите вас - стопените мазнини, а не
търтейте.

Другото , което май пропуснах да кажа в началото на състезанието Simple Smile  Победител ще е този, който има най-много пчелички , тъй като състезанието е за дисциплина и за да придобиете навици. И другото- след края на състезанието, след последния доклад всички трябва да ми пишат на лични с колко килограма свършват състезанието  Wink а да не обявяват публично. Там е тръпката, да чакате крайните резултати  Hug

# 712
ДЕН 4-ти
1. Състезателка- цлете, 26.01., 9 блока

2. Хранения на ден- 5-  стриктна пчеличка.

3. Изкушението победих -  инатеста пчеличка. Мъжът  ми пече фастъци ммм, но пред онази торта по-горе, мойте фастъчета... Grinning

4. Целия ден мина само на благоприятни  храни,заслужих си зелена пчеличка

5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче- моя е  мерителна пчеличка!

6. Изпита вода- много  - над 3л.-  имам водната пчеличка

7. Споделено и прилежно написано  меню за целия ден- пчеличката-поет

- закуска 12,15ч. 3Б филе и 1П сирене + 2В зелева салата и 1В мандарина и 3М зехтин
Обяд  newsm78 14ч. –1Б – кис.мляко и 6 фастъка
- следобедна закуска – 16,30ч. – 1Б –  филе  -1П+ 1В мандарина и 3 бадема – 1М
- вечеря 21ч 3 Б –  2В кисело зеле задушено с 3М зехтин + 3 П пиле + 1В ябълка
- късна закуска 23,50ч. -  1Б  -  Кис.мляко – 1В+1П + 6фастъка – 1М

8. Днес тренирах  30мин упражнения,  качвах стълбите сигурно 40пъти. 4 часа чистих цялата къща и няма как  спортната пчеличка да не е моя.

9. Успях да уловя цели 7  пчелички за този ден - пчеличка герой си имам ?

10. Според мен днес улових 7 пчелички

Надявам се този ден да нямам грешки. От около 2 часа главата се опитва да ме боли. Може би се преуморих, но се чувствам изпълнена с енергия.
А мъжът ми много се забавлява с мойто състезание. Особено с това, че тренирам.  Laughing Лека нощ, дами! Емиграндка, на теб хубава вечер!

# 713
  • Chicago/Varna
цлете Бравооооо стриктно ядене, много чистене, много стъпала, много пчелички, изобщо от всичко по много Simple Smile

Пчелички, вече сте 4ти ден в Зоната, някой от вас започна ли да се чувства по-добре, по енергично, споделяйте ако забелязвате нещо, каквото и да е  Hug

# 714
  • Бургас

Emigrantка,много добре разбрах,но имам електронно кантарче и след като си нарязах морковите ги изтеглих и излязоха голям грамаж ми се наложи да варя още и не отговарят сурови /варени.Надявам се ,че не звучи като заяждане,просто съм объркана какво да спазвам като грамаж.
Пиша за последно какво съм разбрала,а пък ти за последно  моля те пиши правилно ли съм разбрала или не

пилешко месо сурово,без значение дали е бяло или червено 1БП ми е 28 грама
а когато си изпека пилешко месо ,ако е от бутче е 28гр,а от филе 42 гр.
и морковите ако са сурови ги смятам 80 гр. , а сварени 1 чаша от 250 мл

# 715
  • Chicago/Varna
пилешко месо сурово,без значение дали е бяло или червено 1БП ми е 28 грама
а когато си изпека пилешко месо ,ако е от бутче е 28гр,а от филе 42 гр.
и морковите ако са сурови ги смятам 80 гр. , а сварени 1 чаша от 250 мл
Laughing mis_val за суровото месо-да 28 грама, а за печеното- нямам идея колко грама е от бутчето, или от гърдите, или от лявото крилце  Joy Аз за себе си смятам печено месо по 42 грама, ако ми попадне някое пиленце на грил случайно, и хич не гледам от кой ъгъл на пилето ще си скъсам парченце Simple Smile Трябва да съм изкукала тотално, за да тръгна да смятам колко месо съм скъсала от бутчето, и колко от крилцето и колко от гърдите, и да седна да изчислявам с калкулатор  Joy
А за морковите -да, правилно си разбрала Hug

# 716
  • Бургас
Аз за себе си смятам печено месо по 42 грама, ако ми попадне някое пиленце на грил случайно

Ето за това питах,благодаря ти   bouquet   Hug 

# 717
  • Los Angeles CA
 Зоната и Аз  26 Ян
      1.състезателка  Lindor – 26.01 9 блока
      2. стриктна пчеличка- хранения 7    9:00   11:00  12:30  14:00  16:00 19:15  21:30
      3. нямам инатеста пчеличка( увлякох се и ядох шепа бадеми)
      4. нямам зелена   пчеличка ( ядох кашкавал) това е търтей, доколкото разбирам
      5. мерителна пчеличка
      6. водна пчеличка
      7 пчеличка поет
       8 нямам спортна  пчеличка
       9Надявам се че улових 5 пчелички и 2 тлъсти  търтея.

9:30
1 блок състоящ се от : 1 чаша кефир +  1ПВ 3  бадема 1 М +1ПВ
11:00
1 чаша кефир +  1ПВ 3  бадема 1 М +1ПВ

Обяд
12:30
2 блока   кашкавал 56г +1портокал  + 6 бадема 2П+ 2В+2М
14: 00 
 1блок 64г  извара  +3 бадема  +   90 г ябълка
 16:00
2 блока   един зонов бар 2ПВМ
Вечеря
19:00
1блок: 64  извара  +3 бадема  +  90 боровинки 1П 1В 1М
21:30:
 1 блок :1 чаша кефир  +  3бадема 1ВП 1М

Здравейте дами,
Нямам кирилица и на всичките си машини и понякога ми е много трудно да пиша  ако има грешки, извинявайте. Надявам се днес да съм се справила с описанията по-добре. Весела и зонарна неделя.

# 718
1. Състезателка - Maxima2, 26.01 – събота, 9 блока

2. Хранения на ден 5- сутрин 9.00, обед 13.30, следобед 17.30, вечер 20.45, и преди лягане в 22.30 - заслужих си стриктна пчеличка

3. Удържах на изкушенията, и си заслужих инатеста пчеличка

4. Целия ден минал само на благоприятни  храни –  имам зелена пчеличка

5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче- заслужих си мерителна пчеличка.

6. Изпита вода - над 1.5 литра, грабвам водната пчеличка

7. меню за целия ден
1. закуска 1 блок
шунка - 1 ПБ
авокадо 1 сл – 1 МБ
кафе 2 в 1 – 1 ВБ

2. обяд 3 блока
56 гр. Пил. Гърди, овкусени със соев сос и запечени на тиган – 2 ПБ
гарнитура
печени чушки по Панагюрски, но без млякото, т.е.
сирене 30 гр. - 1 ПБ
1 чл зехтин – 3 МБ
печени чушки 140 гр. - 1 ВБ
брашно 14 гр. - 1 ВБ
десерт
мандарина - 1 ВБ

3.следобедна закуска 1 блок – „бъркоч“ от
ябълка - 1 ВБ
орех – 1 МБ
сирене – 1 ВБ

4.вечеря – 3 блока – пилешко филе със зелен фасул /2 -рата порция от предходната вечеря/ от
зелен фасул 1 ВБ, пил. Месо 2 ПБ и зехтин 3 МБ
добавка ½ чч кис. Мляко – 1 ВБ и 1 ПБ
вино - 1 ВБ

5.късна закуска 1 блок
1 блок пил. шунка - 1 ПБ
1 орех – 1 МБ
1 блок ябълка

- дайте си ми пчеличката-поет

8. Днес правих комплекс упражнения на Сидни Крауфорд 35 мин (за малко не издържах целия комплекс от 45 мин.), но все пак си гепнах спортната пчеличка.

9. Успях да уловя цели 7 пчелички за този ден, само и само да взема наградата- пчеличка-герой

10. Според мен днес улових 7 пчелички и 1 пчеличка герой

# 719
Ще споделя кое ми е най-трудното - да спортувам вкъщи с двама пакостници на главата и един мъж с насмешлив поглед. Затова чакам с нетърпение понеделник и сряда, когато ходя на аеробика в зала. Водата също ми е проблем - направо се давя, но ползвам едно стъклено шише от 750 мл /след като от вас разбрах за пластмасовите, че не са ок/, та докато не изпия поне 2 и 1/2 не мирясвам.
Иначе всичко останало се справям - измисляне на менюта, теглене. Не мога да се сдържа и се меря през ден и вече съм - 500 гр., което е супер!
Нека и останалите споделят!
Тъй като и аз си мислех какво би станало, ако ми се наложи да отида на заведение и как няма да мога да тегля, съм съгласна, ако останалите състезателки и най-вече съдията е ок, да не наказвате INI с търтей или поне да е половин такъв. Както прецените.
Днес е пълнолуние от 6.40 сутринта, така че преразпределям равномерно блоковете от 1-3-1-3-1 на 2-2-2-2-1, за да ми върви по лесно и леко лунуването. Заредих се и с чай, кафето днес пропускам /ама така ми се пие!/, а за водата - дано успея да я докарам до 1.5 литра, че с толкова течности  Sick

Общи условия

Активация на акаунт