За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 543
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • в огледалото на живота
desperation,разбира се че може да са секрети от носа.
Бебето няма как по-друг начин да ги изкара навън.
Все пак направи консултация с личния лекар на детенце  Peace

# 691
И на мен ми се иска консултация, но педиатъра ще работи чак в четвъртък Sad. Живея в малък град и единствено мога да заведа детето в спешна помощ където не се знае въобще какъв лекар ще е на смяна.

# 692
  • в огледалото на живота
Освен да промиваш нослето по-често и да слагаш матрачето на леглото повдигнато с лек наклон за да облекчи дишането,когато спи.
Следи за състоянието му и ако повръща често не се колебай да го заведеш на преглед.
Много е мъничко все пак.
Бързо оздравяване и спокойни празници желая   Hug

# 693
И на мен ми се иска консултация, но педиатъра ще работи чак в четвъртък Sad. Живея в малък град и единствено мога да заведа детето в спешна помощ където не се знае въобще какъв лекар ще е на смяна.
Клеева тинктура взимаш и правиш капки - 5 капки в 10 мл. солен (или физологичен р-р) + 1/2 мл. Вит. С. Пръскаш през 2-3 часа, като хубаво си промила нослето с физологичен р-р. После хубаво издърпваш каквото има в нослето с помпичка. Ама хубаво хубаво.
И аз боря сополи на беба (макар да са бистри) са много неприятни  Rolling Eyes

Ако продължават и утре по същия начин - вземи ЕУФОРБИУМ назален спрей. И пръскай и от него.

Ако са само сополите, би трябвало да се оправите за 2-3 дни. Кашлицата обикновено е от задната хрема ... затова и повръщат повече Sad (независимо от рефлукса).  

И давай по 2мл вит. С - сутрин 1мл. и вечер 1мл. + гореши вани и парна баня (пара в банята буквално).

По-нататъка ако се усложни - следват АБ капки - Тобрекс примерно или от сорта (нищо, че са за очи).

Не вярвам лекар да изпише нещо по-различно. Температури, щуротии има ли?
Ако няма - действай смело. Ако се влошава въпреки всичко това - бягай на доктор, бил той и само дежурен.

# 694
Няма температура. Капки тобрекс имам, дано не се налага да го позлвам. Хубави празници и благодаря за помощта  Hug.

# 695
Аз май сама се вкарах във филм...
От вчера сме на гости на морето и моя ми каза, да не преварявам вода от чешмата, защото била гадна - много хлор и т.н. Проблемът е, че имам само 2 малки бутилки Девин розов етикет, а никъде тук не продават такива. Не знам с какво да й правя млякото? Има някаква на Горна баня - Сердика, трапезна и пише, че е ок за кърмачета и бременни... Ако давам от нея, трябва ли да я преварявам? Знам, че Девин не се преварява.
Мерси предварително !

# 696
  • в огледалото на живота
От вчера сме на гости на морето и моя ми каза, да не преварявам вода от чешмата, защото била гадна - много хлор и т.н. Проблемът е, че имам само 2 малки бутилки Девин розов етикет, а никъде тук не продават такива. Не знам с какво да й правя млякото? Има някаква на Горна баня - Сердика, трапезна и пише, че е ок за кърмачета и бременни... Ако давам от нея, трябва ли да я преварявам? Знам, че Девин не се преварява.
Мерси предварително !
В по-големите хранителни вериги няма ли в наличност?
Ако няма друга алтернатива,трапезната вода също става.

# 697
Мерси предварително !
В по-големите хранителни вериги няма ли в наличност?
Ако няма друга алтернатива,трапезната вода също става.

тук няма големи хранителни вериги...
трапезната да я преварявам ли?

# 698
  • в огледалото на живота
Не,няма смисъл.
Сердика трапезна вода трябваа да е също с розов етикет.
Ето такава:

Ако намериш ''Савина''/трапезна/може и от нея.

# 699
ето тази е

# 700
  • в огледалото на живота
Давай безпроблемно от нея,става  Peace

# 701
Много благодаря!

Весели празници на всички!!!  Hug

# 702
И аз с едно питане за една пъпка на брадичката на 4 мес ми син. По принцип след раждането личицето му се изчисти от пъпчици и от един ден на гости ни е 10г му сестра ( дете с особено занижени хигиенни навици) и съм в потрес при всяко нейно радване и закачане на малкия. (При моите забележки съм критикувана като лоша и маниачка.)
Но на въпроса - с какво мога да третирам пъпката, дълбоко подкожна ми се струва и нараства?
Засега само отвара от лайка налагам въпреки, че се съмнявам да подейства - не е повърхностна Sad

# 703
Почиствай си я с отварата и не пробвай да я стискаш или нещо подобно. Ще мине. Почти четиригодишното ми (тогава) дете беше мазано с "Далацин" при една страховита стафилококова инфекция, но това едва ли става за толкова малко бебе.

# 704
Благодаря ти! Продължавам с почистването само, дано изчезне, че е неприятно на бебешката нежна кожа направо такава груба пубертетна пъпка.
Честито Рождество Христово и весели празници! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт