БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 315
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 735
В България трудно ще се уреди каквото и да е било. Аз съм "за" правото на избор. Аз например искам да имам избор дали ще си ваксинирам децата или не, но държавата ми отнема това право.

Трябва да се дeфинира понятието Избор-то сега не е забранено да се ражда-има достатъчно места и начини,както и където да стане.За ваксинирането обаче няма такава опция-закона те задължава да  ваксинираш.И в тази връзка щеше да е добре нещо да се промени,защото засяга много хора-такива,които ще имат деца и такива,чиито деца са вече родени,засяга и възрастните.И биха се възползвали хора от цяла България.Освен това има подкрепа от лекари,т.е. има лица,които могат да помогнат реално това да се случи.Обаче защо никой не съди държавата?

# 736
  • София
Явно не може да се излезе на глава с жена, която е решила да роди по един или друг начин. Доколкото си спомням от предаването с Цвети, както и  като четох какво са писали жени по тази тема, много от тях казват, че отрано проучват и убеждават мъжете си (което за мен означава пилене, приказки, статии, инатене) в предимствата на домашното раждане. В крайна сметка мъжете вдигат ръце, защото окончателното решение е на жените, защото те раждат. Като се замисля, ако и аз се бях тръшнала пред мъжа си, че искам да родя на Северния полюс, едва ли той щеше да е в състояние да ме разубеди.

# 737
каква отговорност носят? Мъжете носят в най-добрия случай морална отговорност да се опитат да направят така, че бебето и майката да са добре, но не може да накара жена си да роди в болницата.

Абе не може...ако може сам, мята я на рамо, ако не, с двама приятели, два шамара, щото все пак това дете е и негово.

# 738
Как каква? Ако и той подкрепя такова малоумие, или подтиква към него, е точно толкова отговорен, колкото и онези от Родилница и подобните им.

то на повечето им е диагноза
даже често именно те са тези, които подтикват майката към такова решение

# 739
Да, много е важно кой носи отговорността, това в момента не е регламентирано, а и да се регламентира ми се вижда трудно доказуемо. Коя акушерка ще си заложи главата да ходи по къщите при положение, че ще носи отговорност, ако стане нещо. В болницата също е отговорна, но е част от екип, ръководи я лекар, а рисковете са по-малко.
Отделно ми се струва, че ще има предпоставки за корупция.

# 740
  • София
Явно не може да се излезе на глава с жена, която е решила да роди по един или друг начин. Доколкото си спомням от предаването с Цвети, както и  като четох какво са писали жени по тази тема, много от тях казват, че отрано проучват и убеждават мъжете си (което за мен означава пилене, приказки, статии, инатене) в предимствата на домашното раждане. В крайна сметка мъжете вдигат ръце, защото окончателното решение е на жените, защото те раждат. Като се замисля, ако и аз се бях тръшнала пред мъжа си, че искам да родя на Северния полюс, едва ли той щеше да е в състояние да ме разубеди.

Така е, и този момент го има, поне в повечето случаи. Обаче не мога да приема за нормално, родители да рискуват абсолютно доброволно живота на детето си, и да излизат невинни. Родилница и сие не са единствените виновни, родителите също трябва да носят отговорност за избора си.

# 741
  • София
Как каква? Ако и той подкрепя такова малоумие, или подтиква към него, е точно толкова отговорен, колкото и онези от Родилница и подобните им.

то на повечето им е диагноза
даже често именно те са тези, които подтикват майката към такова решение

Колко често? Мойте впечатления са, че в тези семейства цари матриархат и мъжете са под чехъл. Каквото каже жената, това става.

# 742
Значи примерно след като се роди детето, таткото едва ли ще е доволен, ако то се нарани или изгори, защото майка му е гледала турски сериал. Защо сега да не я закара в болница, ако с поведението си ще застраши живота на бебето?

Друго нещо. В темата за домашното раждане едно време Мег съветваше ако нещо стане и дойде полиция и линейки, да се лъже, че раждането те е сварило неподготвена и е станало случайно, а не е планирано. Думите на тази родилка подозрително ми напомнят на тази препоръка...

# 743
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Отказ от кръвопреливане, раждане у дома, живуща срещу адреса на "Свидетелите на Йехова" = мъртвородено дете. Сама си е виновна и цял живот ще и тегне това като воденичен камък. Родилката и мъжът и са членове на тази секта.

# 744
  • София
Никой не може да ме убеди, че раждането е станало ей така, набързо - от 2.00ч, та чак до 5.59ч.
Ако са искали жената да роди в болница, щяха да се обадят на бърза помощ да дойде или мъжът й щеше да я закара, а не да чакат 4 безумни часа.

# 745
Отказ от кръвопреливане, раждане у дома, живуща срещу адреса на "Свидетелите на Йехова" = мъртвородено дете. Сама си е виновна и цял живот ще и тегне това като воденичен камък. Родилката и мъжът и са членове на тази секта.

Не съм сигурна, че ще им тежи колкото на нормални хора. Те са с друго възприятие за нещата, ако са от секта, за тях дори мъртво бебе не е чак такава драма.

Мъртвородено е различно от задушено по време на раждане. Много различно.

# 746

А според действащото законодателство някой все пак ще бъде ли подведен под отговорност, след като аутопсията установи причината за смъртта? Или поне глобен? Например, родителите на мъртвото бебе? Не съм запозната с правната рамка, но как процедират в такива случаи на родителска безотговорност?
Това има по въпроса в наказателния кодекс:
Чл. 120. За убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него, наказанието е лишаване от свобода до три години.
Чл. 122. (1) Който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до три години.
Чл. 123. (1) Който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода до пет години.
Но как се доказва умисъл в този случай? Защото ето какво има тук:
Чл. 125. Не се наказва майка, която по непредпазливост причини смърт на своята недородена или току-що родена рожба.

# 747
Никой не може да ме убеди, че раждането е станало ей така, набързо - от 2.00ч, та чак до 5.59ч.
Ако са искали жената да роди в болница, щяха да се обадят на бърза помощ да дойде или мъжът й щеше да я закара, а не да чакат 4 безумни часа.

Терминът й е бил на 17.10 , бебето е преносено почти месец ! Shocked Shocked Shocked
Отказала е да постъпи в болница след като й е предложено , също кръвопреливане и ваксинации ! Shocked Shocked Shocked

# 748
  • София
Откъде ги знаете тези работи за отказите?

# 749
Пуснаха ви една статия и хоп,всички започнаха да пеят...

Общи условия

Активация на акаунт