БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 309
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 3 240
  • София
 Оказва се, че и зачеването, както и раждането не винаги са толкова прости, колкото изглеждат на пръв поглед.

# 3 241
ех, Монк това лирично отклонение съвпада с моето мнение по този въпрос   bouquet Heart Eyes, А който не слуша с ушите си (с очите си в нашия случай) да последва сърцето си ... то ще му каже че е вярно  Peace

# 3 242
  • В заешката дупка
Вие какво сега, надпреварвате се кой по-голяма щуротия ще изръси ли? От къде се изкопа тая логика, че понеже има някакъв изграден механизъм на зачеване, който може и да не е много лесен (за едни), пък може и да е (за други), означава, че тялото  "не знае" как се зачева.  Laughing

# 3 243
  • София
От къде се изкопа тая логика, че понеже има някакъв изграден механизъм на зачеване, който може и да не е много лесен (за едни), пък може и да е (за други), означава, че тялото  "не знае" как се зачева.  Laughing

От там, че когнитивната дейност не е присъща на телата.

# 3 244
Как ли знае да зачева тялото за пьрви пьт...

Тялото не зачева, а в него се зачева. Тялото (материята) не "знае" нищо.
Откьде я знаеш тази тайна?

А ти откъде знаеш, че тялото "знае"?  Laughing
Така се изразих само.Докато твоето е вече сериозно твьрдение,което предполагах,че ще се аргументира само с вьпрос.Така и стана. Peace

Аргументът е, че инстинктите нямат нищо общо със знанието.
Викаш знанието е по силно от инстинктите ли?

Да спориш с Кристиян и неговата "наука",дето само той си я разбира,няма смисъл .
Ти направи своя избор ОМ. Peace

# 3 245
  • В заешката дупка
От там, че когнитивната дейност не е присъща на телата.

А, не, логиката на коментара, който репликирах няма нищо общо с това присъща или не е когнитивната дейност на телата.  Grinning

# 3 246
Тялото след като знае да храносмила се чудя що бебетата ги хранят с мляко и четат препоръките за кърмене на СЗО,вместо да им се предложи боб и наденица-и тях тялото ги храносмила.

Не чета препоръките на СЗО, а на моето му предлагах много неща, но не ще... Все на кърмата ми се натискаше... Чак като наближи годинката взе да се натиска на други манджи... Сега е на годинка и 4 месеца и яде боб с наденица самичък... Искаш ли клипче?

Всъщност тялото съвсем не знае как се зачева. Даже напротив, имунната система разчита чуждия белтък като враждебен и се мъчи да го унищожи. Затова на яйцеклетката й се налага да е със специална мембрана, която освен че пропуска само най-силния "татко", трябва да спре имунния отговор на "стражите", за да не бъде "екзекутирана". От биологична гледна точка зародишът се бори за правото на съществуване именно с любящата си майчица. Точно нейното знаещо тяло ще го изхвърли още първия месец, ако не е достатъчно силно. Пак тя произвежда антитела срещу милото бебче, ако то е с различен резус. Матката през цялото време се мъчи да се освободи от чуждото тяло и затова се налага зародиша да произвежда хормон, който намалява имунитета на мама. За да оцелее, докато стане достатъчно силно, че поне да диша само. А когато мама го гушне, вече няма страшно - тя ще го обича докато е жива и ще го научи на останалите неща.

Извинете за лиричното отклонение. Обещавам да не спамя повече темата.

Щях да се изсмея на тези глупости горе, ако ти ги беше измислила, но не си и затова няма да се смея, само ти казвам, че са глупости... Помисли сама дали тялото на майката се бори с това на бебето и дали сме толкова смотани ние майките та обикновено не успяваме да преборим и изхвърлим бебето преди то да е готово да живее извън тялото ни... Да, има разни теории, че бебетата са паразити, но то всякакви малоумщини има...  Peace   Аз с моите деца не съм се борила да ги изхвърля... Имунитетът ми не е падал... Имах прекрасни бременности и се чувствах много добре, не като да нося паразити и да се опитвам да ги убия...  Peace

# 3 247
  • София
Монк,  Peace Извинявай, преувеличила съм!

Стелт, нещата са така, както ги е написала Монк! Може да изглуждат цинични, но това не е реклама за памперси, а жестоката природа. Зачеването и раждането е малко като с онези формули, които изчисляват верроятността нейде из Вселената да има разумни същества. Затова, казвам аз, да се радваме на това, че сме имали късмета да се родим, и да родим своите деца!

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 21:16 от Andariel

# 3 248
Стелт, това че ти не си нясно с този механизъм, не означава, че го няма
прочети малко по темата, преди да пишеш смешки

именно този механизъм е причина при някои жени за непрекъснати спонтанни аборти

# 3 249
  • София
 стелт77, има учебници по биология( може и в нета да намериш статии). Монк е съвсем права - и аз съм ги чела тези неща, понеже две години правих опити да забременея, а и съм с резус-фактор отрицателен и преди се интересувах живо от тези въпроси.

# 3 250

Е, очевидно невежеството й не смущава арогантността й.

Да, stelt77, освен всичко друго, зачеването е изключително сложен имунологичен процес. Нормално тялото на майката наистина няма да допусне имплантация на генетично чуждия организъм. Налага се имунната система да реагира по особен начин и да потисне естествения локален отговор на маточната лигавица. И това е само част от сложността на зачеването в имунологичен план.

Ето, вече знаеш повече. Не ми благодари... 

# 3 251

именно този механизъм е причина при някои жени за непрекъснати спонтанни аборти

Ключовата дума е "някои"... От изключенията направихте правило...

Казах, че няма да се смея на момичето, защото тези глупости не ги е измислила тя... В какво ме убеждавате? Че някъде тези глупости ги пише и че мога да ги прочета ли? Зная, но това не ги прави по-малко глупости...  Peace

Ако зачеването и раждането е толкова трудно, то онези бедни женици нямаше да раждат двуцифрено число деца... Помислете малко... Хората сме топлокръвни животни, бозайници и не сме единствените, които се множат безпроблемно... Колко милиарда станахме, все вият по медиите, че сме много и ще опасем планетата, пък то да забременееш и родиш било шестица от тотото...  Crazy   Хайде де...  Laughing

# 3 252
Да, stelt77, освен всичко друго, зачеването е изключително сложен имунологичен процес. Нормално тялото на майката наистина няма да допусне имплантация на генетично чуждия организъм. Налага се имунната система да реагира по особен начин и да потисне естествения локален отговор на маточната лигавица. И това е само част от сложността на зачеването в имунологичен план.

Нормално е жената да забременее без значение от механизма, ненормалното е да не може да забременее... Дали аз съм нормална или ти, зависи от гледната точка... За мен съм си напълно нормална, макар че ми се ще вече да не забременявам (ех, мечти, мечти)... За мен забременяването и безпроблемното износване до 9-ия месец (и малко отгоре) е нормален процес... Ако нормалното беше да не можем да забременеем и износим децата си, то значи съм бая ненормална... Laughing  Аз съм се доказала - закъснява ли ми с три дни - бременна съм - със секс и без секс - пак съм бременна...  Mr. Green

# 3 253
Тялото след като знае да храносмила се чудя що бебетата ги хранят с мляко и четат препоръките за кърмене на СЗО,вместо да им се предложи боб и наденица-и тях тялото ги храносмила.
Не чета препоръките на СЗО, а на моето му предлагах много неща, но не ще... Все на кърмата ми се натискаше... Чак като наближи годинката взе да се натиска на други манджи... Сега е на годинка и 4 месеца и яде боб с наденица самичък... Искаш ли клипче?

А ти откъде знаеш,че бебетата искат мляко? Не го ли знаеш от майка ти,от баба ти и т.н.

И откъде тялото да знае как се зачеват деца,ако някой не му  е казал(външен източник) как става? Щото ако я няма тази информация,тялото може да си има всякакави нужди и да ги удовлетворява по всякакви начини-от мъжа и ръката интимно,мъж с мъж,до кекс с животни.... все задоволяване на инстинкти.

P.S.Нормално е жената да роди естествено,дори и като са и изтекли водите,ненормално е да роди секцио,след като вярва в естествените процеси.Кои нормалният и кой ненормалният?

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 22:04 от ОМ

# 3 254
Цитат
Колко милиарда станахме, все вият по медиите, че сме много и ще опасем планетата, пък то да забременееш и родиш било шестица от тотото...     Хайде де...  
Шестица си е!!!
Остани без лекарска помощ, остани без всякакви лекарства ... трева само да пасеш ... ще те видя колко нормално ще раждаш ... може ти да оцелееш... но знаеш ли колко други ще са на "по доброто място"?!?

Земята така ще ни очисти, че ще останат само шепа народ... т.е. тези които са износили бременността си и родили без един шев ... вероятността техните бебета да не оживеят граничи на 50-50%...само здравите и приспособените за този начин на живот ще останат...

Дано не достигаме до този етап...никога ... защото ни чака мрачно бъдеще за човечеството ако се случи..

Радвай се на благата които имаш и се бой... защото хората сме много по крехки отколкото си мислим...

Общи условия

Активация на акаунт