БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 300
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 3 315
При все повече увеличаващите се двойки с репродуктивни проблеми, за мен естественото зачеване все по - често ще се приема за шестица от тотото. А да се твърди, че в Африка се раждат безпроблемно милиони, без да се отчита, колко от тях умират е демагогия. Защото раждането е добре да завърши със здраво бебе и майка, нали?
точно казано Simple Smile  bouquet

# 3 316

Природата не прави грешки!Нали не искаш да кажеш,че децата ви са грешки на природата?
Не знаем защо,кога и как  природата взима определени решения.

Отново проявяваш детинщина като даваш човешки черти на "природата". Тя не решава, не иска, не дава. Тя не е съзнателна. Тя е толкова съзнателна, колкото и вълците носят ризи и гащи - нищо, че така са нарисувани в детските книжки. Просто така ни е по-лесно да разбираме света - като го свеждаме до човешки шаблони. Но ти все пак не си дете, време е да почнеш да мислиш без патериците на тези шаблони.

Милиони перфектни и безгрешни по твоята теория видове, са изчезнали - много повече от оцелелите.

Децата ни нито са грешка, нито успех - просто поредното поколение на успели да се възпроизведат индивиди от човешкия род. "Природата" като цяло е безразлична към този факт. И целият човешки род да изчезне на 21.12., на "нея" ще й все тая. Wink

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 10:29 от jp

# 3 317
  • София
То Е шестица от тотото! Жените са способни да заченат в един мижав прозорец от 24 часа на месец, като на всичко отгоре не всеки месец жената прави секс точно в този прозорец. Отделно, дори да стане оплождане, много често зиготата загива и така и не се имплантира или бива отхвърлена по някаква причина още преди края на цикъла, и много жени така и не разбират, че са били бременни. И за да бъде още по-весела картинката, все повече жени страдат от всякакви инфекции, които също затрудняват забременяването. И като сложим и мъжа в цялата картинка - дали сперматозоидите му са достатъчно качествени, бързи, и дали няма някаква несъвместимост с жената, шансовете съвсем спадат. Всичко това, предполагам вече някой го е моделирал като смятане на вероятности, защото има някакви статистически данни.
 Следва още - първите три месеца са рискови за задържането на бременността, и най-много спонтанни аборти стават тогава. Да не говорим колко деца се раждат недоносени, и без неонатологична грижа си загиват като стой, та гледай! Изобщо, веднъж забременяването, и втори път раждането и оцеляването на живо дете, е като да удариш натрупания джакпот от няколко тегления.

# 3 318
  • В царството на игрите:)
То Е шестица от тотото! Жените са способни да заченат в един мижав прозорец от 24 часа на месец, като на всичко отгоре не всеки месец жената прави секс точно в този прозорец. Отделно, дори да стане оплождане, много често зиготата загива и така и не се имплантира или бива отхвърлена по някаква причина още преди края на цикъла, и много жени така и не разбират, че са били бременни. И за да бъде още по-весела картинката, все повече жени страдат от всякакви инфекции, които също затрудняват забременяването. И като сложим и мъжа в цялата картинка - дали сперматозоидите му са достатъчно качествени, бързи, и дали няма някаква несъвместимост с жената, шансовете съвсем спадат. Всичко това, предполагам вече някой го е моделирал като смятане на вероятности, защото има някакви статистически данни.
 Следва още - първите три месеца са рискови за задържането на бременността, и най-много спонтанни аборти стават тогава. Да не говорим колко деца се раждат недоносени, и без неонатологична грижа си загиват като стой, та гледай! Изобщо, веднъж забременяването, и втори път раждането и оцеляването на живо дете, е като да удариш натрупания джакпот от няколко тегления.
newsm10

# 3 319
Природата не прави грешки.
Всичко има своя смисьл,колкото и да не ни харесва и да не го разбираме.
 Peace

# 3 320
 Peace
е така де... ние просто не и помагаме на Природата ... ние и вредим ... в тоя ред на мисли... защото медицинската помощ нарасна неимоверно, и дори, тези които при други обстоятелства няма да успеят да създадат поколение  вече имат тази възможност Peace  Simple Smile

# 3 321
 Peace

И какво те кара да мислиш така? Simple Smile Ако тази дейност има общо с генералните ти изводи, разбира се...

# 3 322
 Peace

И какво те кара да мислиш така? Simple Smile Ако тази дейност има общо с генералните ти изводи, разбира се...
Ами това не са мои мисли,аз само ги споделям.

# 3 323
  • София
Напълно съм съгласна с последните постове на jp, а и мисля, че темата е за заключване  Wink.

# 3 324
Тялото на жената е така уникално пригодено да забременява, да износи плода и да роди.
Бъгове има, там на помощ се притичва днешната медицина,
но помислете, че сме оцелели като вид векове наред, без лекари, апарати и пр.
Това е отскоро...

Препоръчвам ви, да прочетете и наблюденията на лондонския лекар Grantley Dick-Read,
за страха при раждането и за начина по който влияе на този иначе естествен процес.

Размишленията на Кристиан, не знам защо ги намирате за смешни,
но всеки втори гинеколог и акушерка тук мислят по същия начин.
На раждането не се гледа като  " с един крак в гроба".
Редовно чувам изказвания от рода - тялото ще покаже. Когато почнах да правя спонтанен аборт,
беше рано и не се намесиха въобще, казаха ми, че за да изхвърля тялото ми плода, значи има причина и природата си знаела работата. Че той личния ми лекар ни лекува така, хаха. Направо сме на естествен подбор. Майтапа настрана, но всяка втора дума му е- организма ще се справи сам, дайте му време и точка. Не знам как оцеляват тук....Здрави ли са какво са...

# 3 325
Бебето има инстинкти,защото е като малко животинче.После инстинктите се губят и трябва да ги учим.Ако в началото му се подаде шише с АM,после изобщо няма да се сети за гърдата на мама,независимо от кога и е текла коластра.

Естествено, че е много вероятно ако приучиш новородено към сукането от шише, да не иска да суче от гърдата после. Като се пречи на естественото му уклони към гърдата - после може да си имаш проблеми, да.  Grinning Което в контеста на темата пък си е класически пример за това, че намесата в естествените процеси може да доведе до проблеми - когатo тази намеса не е обоснована от реална нужда, защото може и да си напълно обоснована и нужна, естествено.
Ох, айде стига деее...Въпреки, че не е точно по темата ще кажа, че имам две деца родени със секцио /причината е, че първия беше 5 кила/, а не лигавщината ми, но и двете ми деца са сукали с апетит и след първия месец дохранвани с шише. Е, как пък нито едното не се оказа да суче, въпреки, че опита и шишето. Нещо повече - захранени са сравнително рано и пак сучеха без проблем. Айде едното нещо да се объркало, ама и двете newsm78 Като вземат да се втелясват с тия шишета, пфуууу #Crazy

Шише и гърда са вървяли едновременно,а не само шишето.Аз имах впредвид да е предлагано само шише-както и да е,темата взела друг обрат.

А да се твърди, че в Африка се раждат безпроблемно милиони, без да се отчита, колко от тях умират е демагогия.

Африканците няма какво да ги мислим-като ги гледам отстрани,много от тях изглеждат като току-що слезли от клона-поради тази причина са доста близо до първичните си инстинкти.Инстинкта е хубаво нещо,но ролята му е ограничена-действа като машина.

# 3 326

Това няма значение в случая. Имаш ли някакви аргументи зад тия твърдения?

Тялото на жената е така уникално пригодено да забременява, да износи плода и да роди.
Това е отскоро...

Факт. Но когато твоето дете е тежко болно, не те грее, че човешкият род ще оцелее и без него... Човешкият род ще оцелее дори и само половината деца да оцеляват - но индивидът това не го грее.

# 3 327
  • София
 Peace

Амин.  bishop Библията не се интерпертира, тя само се срича до пирпадък. В краен случай кадим с тамян, за да ни се наместят чакрите. При раждане оцеляват само угодните Богу/Природу/Вишну/Тангра/Кристиян, а умрелите и увредените да се позоват на Висшия разум и промисъл.

# 3 328
jp , така е. Но това са размисли за друга тема.
И това важи за много други неща, не само за болести.
Аз не отричам съвременната медицина, напротив намирам я изключително полезна.

# 3 329
Това е отскоро...

Препоръчвам ви, да прочетете и наблюденията на лондонския лекар Grantley Dick-Read,
за страха при раждането и за начина по който влияе на този иначе естествен процес.

Аз пък препоръчвам да се чете аюрведа-там е описано надълго и нашироко какви грижи да се полагат за бъдещата майка,както  и след раждането,така щото да се противодейства на естествените страхове.Между другото някои неща са ги прилагали и по нашите земи-т.нар. "баби",само дето тези знания да нейде изгубени.
Знанието обаче е някaкво външно. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт