БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 279
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 3 390

Напротив, почти така "мисли", ако е до мислене Wink Другото е просто инстинкт за самосъхранение, присъщ на всяко живо съществоество, повече или по-малко.
Но като му изядат жирафчето... тъжи, да.. ден, два.., колко там? И после.. баш си е каквото - такова, ражда си ново.

Не знам дали сме егоисти, но това беше доста арогантно. Simple Smile Ако става въпрос, то и хората са така - не тъжат доживот за каквото и да е. Иначе щяха да полудяват.

Е, айде сега - арогантно! Нито съм казала, че така е или трябва да е при хората, нито нищо.. Ако заради подобна нотка смяташ, че е арогантно.
Това беше по повод, че животните "мислели" еди какво си (то затова думата и тук, и горе е в кавички) - не, не мислят, а имат инстинкти, това е. Затова писах и горното - именно заради това, че не мислят, преживяват доста по-лесно от нас всичко, та дори и смърт... което си е самата истина.
От човешка гледна точка може и да е арогантно... за животните не е и няма как да е.

Затова и напред писах, че примерите с животни са крайно неподходящи, неуместни, та даже идват глупави. Нямаха място тука.. ама така и така бяхте почнали Wink

# 3 391

Затова и напред писах, че примерите с животни са крайно неподходящи, неуместни, та даже идват глупави. Нямаха място тука.. ама така и така бяхте почнали Wink

Ти ги почна всъщност, откроявайки човека сред другите животни.

Не знам дали мислят животните наистина, може би не е точната дума. Ти каза, че хората смятали, че всичко се върти около тях  и че били егоисти - но никое от тези неща не касае мисленето. Въпрос на усещане за света и мястото ти в него. Вярвам, че голяма част от животните имат подобно усещане и за всяко то самото е центърът на вселената.

# 3 392
Поне за мен болднатото е лесно за разбиране - при автоимунните заболявания имунната система работи активно и атакува собственото тяло, и понеже една оплодена яйцеклетка е наполовина с чуждо ДНК, то имунната система  на жената атакува яйцеклетката по-усилено (защото е станала агресивна вече към собственото тяло), и затова е трудна имплантация. Възможно е да атакува още на ниво сперматозоиди. За да настъпи бременност,  на жените им дават лекарства, които явно потискат леко имунната система, и страничен ефет от това е подобряването на състоянието на жената. Подозирам, че при теб спонтанната бременност е постигнала същия ефект, но натурално, без лекарства, и затова си се чувствала добре. А защо си забременяла ли? ХодИ и пали една свещ за благодарност, целувай килимчето или каквито там ритуали ти предписва религията ти, че си се оказала в "онази" част от статистиката - в онези 5 или 1 ппроцента, които са извън интервала на обичайното.

С болднатото питах дали бременната се чувства добре поради неясно как получилата се бременност или поради лекарствата, които й дават заради същата тази бременност... Щото ако някой има нужда от лекарства, то да ги пие и без да е забременял...
Не съм набожна и не вярвам, че Господ има пръст в забременяванията ми...  Rolling Eyes  ХодИ ти пали свещ, след като смяташ, че е шестица от тотото да забременееш... Аз вече не искам, но никой не ме пита... Така че сега проблемът ми е как да не забременявам повече... Всеки с проблемите си...  Rolling Eyes

# 3 393
  • София
Че аз съм палила за това, че ги имам и двете деца, защото наистина тъкмо два пъти съм ударила шестицата!

Предполагам, че вече при настъпила бременност, е от бременността, защото вече имунната система е регулирала действията си. Не бих се изненадала, ако хората с автоимунни агресивни заболявания пият подобни лекарства, ако това е цената на спиране илипоне забавяне на болестта.

# 3 394
  • София
Поне за мен болднатото е лесно за разбиране - при автоимунните заболявания имунната система работи активно и атакува собственото тяло, и понеже една оплодена яйцеклетка е наполовина с чуждо ДНК, то имунната система  на жената атакува яйцеклетката по-усилено (защото е станала агресивна вече към собственото тяло), и затова е трудна имплантация. Възможно е да атакува още на ниво сперматозоиди. За да настъпи бременност,  на жените им дават лекарства, които явно потискат леко имунната система, и страничен ефет от това е подобряването на състоянието на жената.

Едно допълнение от мен: при някои автоимунни заболявания, респ. хора, се забременява и бременността се развива  без лекарства, а при други - не може без имуномодулиращи препарати. Често дори самите автоимунни заболявания се установяват "благодарение" на поредица спонтанни аборти.

# 3 395
Състоянията, в които 100% не можеш да имаш деца не са чак толкова много - най-малкото не се предават на поколенията.

Аз примерно имам вродена тромбофилия. С този генотип има жени, които имат по три деца без проблеми без въобще да са се изследвали.

Питах доктора си как така става и той ми обясни, че как ще се отрази това на бебето зависи и от неговия организъм. Т.е. ако плодът е "подходящ", няма да има проблеми.

Отделно, че плацентата е изградена отчасти от тъкани на плода и съответно нейните свойства зависят и от неговата ДНК.

Та ситуациите, в които е абсолютно невъзможно да имаш деца не са чак толкова много. Понякога обаче става по-трудно.

ПС Най-накрая ми се изясни отъде тоя комплекс у stelt77 за забременяването. Айде, отпусни се вече - явно можеш да имаш деца. То и другото не е срамно. Simple Smile Не е срамно и да си благодарна, че ги имаш - независимо лесно или трудно.

# 3 396
Това беше по повод, че животните "мислели" еди какво си (то затова думата и тук, и горе е в кавички) - не, не мислят, а имат инстинкти, това е.

А инстинктите как са възникнали,знаеш ли? Има някаква "мисъл" и там...Ей сега стел4ето като биолог да се върне до едноклетъчният организъм и да опише оцеляването му,после да мине към многклетъчния,щото "Съединението прави силата" и после може да стигне до функцията на храносмилателните и др. клетки ,та може да открием как знанието е дошло отвън...
Откъде възникват мислите и къде се съхраняват?

# 3 397
  • В заешката дупка
Амниоцентезата не се основава на статистики. Това е абсолютно обективен и сигурен метод, който изследва директно ДНК   на плода.  Хромозомните дефекти и полът се установяват със 100% сигурност.

В интерест на истината, въпреки че амниоцинтозата наистина е най-сигурният метод за установяване на някои хромозомни дефекти и пола на детето все пак не е перфектен, т.е. не дава баш 100% сигурност. Някъде около 99%  беше май.

# 3 398
ПС Най-накрая ми се изясни отъде тоя комплекс у stelt77 за забременяването. Айде, отпусни се вече - явно можеш да имаш деца. То и другото не е срамно. Simple Smile Не е срамно и да си благодарна, че ги имаш - независимо лесно или трудно.

Нямам подобни комплекси и никога не съм имала....  Laughing  До преди 5-6 години не исках и деца, и мъж не исках, но то е друга тема...  Laughing   За мен децата бяха бреме и категорично отказвах да имам такива... Обаче пуста природа, кво да прайш...  Laughing  Стана по-силно от мен и реших, че кво пък - ще родя...  Laughing  До преди това не бях докосвала бебе с пръст, а деца не можех да търпя около себе си... Виждаш ли колко съм искрена...  Laughing  Не ме е срам да си призная, че никога не съм искала деца и все твърдях, че няма да раждам, но инстинктите ме победиха и взех, че се размножих... Е, друго си е да прочетеш, че не можеш да имаш деца, но това си остана там, където го прочетох... Години по-късно дори и не помнех какво съм прочела, докато АГ повдигна въпросът, че му е странно как съм забременяла...

# 3 399
Peace

stelt77, често при автоимунни заболявания е невъзможно нормално износване на бременността, именно поради повишената активност на имунната система. ...

Ти пък, какво обясняваш... Тя девойката знае, че не е така и точка. Simple Smile

За децата с увреждания - това е ужасно лично решение. Във всички случаи, е добре родителите да знаят - особено ако не са готови да отглеждат такова дете.

А кьде останаха правата на неродените,които толкова защитавахте?
Или ако детето е с увреждане,автоматично родителите имат повече права...
Хм...

Туцка....не знам.Знам какво имаш в предвид.Става дума за поемане на голяма отговорност.

# 3 400
Christian, моето мнение за правата е, че нито неродените, нито родителите могат да имат абсолютни права. Всяка крайност в случая ще е уродлива.

И не смятам, че всяко заченато дете трябва непременно да се роди. Но има разлика между ембрион на 5 дни, фетус на 10 г.с. и жиснеспособен плод в девети месец. Поне за мен, последният следва да има малко повече права.

stelt77, то какво искаме и какво си мислим, че искаме, понякога са две различни неща.

# 3 401
Всеки има право да реши дали е в състояние да отглежда дете с увреждане .
Още повече , че амнио се прави в 14-18 седмица , много далече от жизнеспособен плод .
Те и абортите ( в БГ ) са разрешени до 12 г.с.

И това няма  връзка с екстремно раждане в къщи на вече доносено бебе .
То има право да се роди живо и здраво .

# 3 402
  • София
както се вижда, да, родителите имат повече права, на тяхната съвест лежи резултатът от едно или друго решение, касаещо неродените им деца! Абортирането на дете с увреждане е тежко решение, а минаването на домашно раждане от чист ентусиазъм, примесен с някакви мистични учения, е по-скоро граничещо с глупост - да си готов зорлем да затриеш едно здраво, право, доносено бебе, за да задоволиш някакви идейни принципи! Съжалявам, но много ми се иска да чуем какво мисли сега Цвети, чието бебе умря, дали все още изповядва идеите, които приложи на практика с цената на живота на детето си.

# 3 403
И не смятам, че всяко заченато дете трябва непременно да се роди. Но има разлика между ембрион на 5 дни, фетус на 10 г.с. и жиснеспособен плод в девети месец. Поне за мен, последният следва да има малко повече права.

Така е и аборта по желание е разрешен до 12 г.с., а не до когато на нас ни е кеф... И все пак, правата на неродените са след тези на родените... Така че родилката има право да роди у дома си...  Rolling Eyes

jp, не зная какво искаш и какво си мислиш, че искаш... Отговарям само за себе си и зная какво искам...   Laughing

# 3 404
Christian, моето мнение за правата е, че нито неродените, нито родителите могат да имат абсолютни права. Всяка крайност в случая ще е уродлива.

stelt77, то какво искаме и какво си мислим, че искаме, понякога са две различни неща.
Аха.То така или иначе децата принадлежат на дьржавата.Само,че това не го разбирате още какво означава защото законите ви са още мьтни и не се спазват сьвсем.
Доколкото виждам обаче няма да има проблем да ви го докажат скоро.
Така или иначе сте сьгласни да нямате права.
Иначе правата по принцип са в природата.Тя решава всичко.

Общи условия

Активация на акаунт