Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 161

• 44 617
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Може да обсъдим отношенията на Керим с доскорошните му приятели. Усещате ли, как въпреки ужасното деяние, не скъса с тях окончателно. Дори когато разбра, че не е един от тях, все още не ги отряза напълно. Макар и пълни с напрежение, имаше разговори, срещи...Мина време, докато ги зачеркне напълно от живота си.

Е, те също не го оставяха на мира. Все се намираше някой да му се обади, да го провокира за нещо. Те просто не искаха да го изпускат от очи, за да не загубят възможностите си за манипулиране. Той пък гледаше да ги държи под око, знаейки на какво са способни... А и все пак ги смяташе за истински приятели до онази нощ...

# 556
  • Пловдив
На кого е тази ръка:

1. На керим;
2. На Керим;
3. На Керим.
Отговор....
Скрит текст:

На кого са брадата и устата:

1. На Енгин;
2. На Енгин;
3. На Енгин.
Отговор....
Скрит текст:

Много трудна задача.

# 557
                                                                     Απλες κουβεντες - Kerim Ilgaz

# 558
Хрумка.
Относно възрастта на Фатмагюл.
Доколкото разбирам, в турския има някакви изрази, идиоми, които се използват често, но не винаги трябва да се разбират буквално. Според шериата, детството приключва на 12 годишна възраст. От 12 до 15 г. е юношеството. После вече си в категорията жена/мъж. Ако има някакъв израз, който включва фраза, означаваща 12 г., която ние, всъщност, трябва да четем "все още дете", за да не се объркваме, то тогава разминаване във фактологията няма. Просто израз, който е преведен буквално, а има др. смисъл. И при нас често се казва "чакам те от 100 години", примерно, но на всички е ясно, че в буквален смисъл това не може да се приеме за вярно.
Какво ще кажете за хрумката?  newsm78

Ако е вярно, значи възрастта и при смъртта на родителите и е била просто по-близо до детството и този израз е трябвало да подчертае това, а не действителната и възраст. И Мерием казва във вечерта след насилието "40 години те чакам" на Керим. Ясно е, че не бива да се приема буквално.

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 23:22 от marytza

# 559
...

Много трудна задача.

еееееее Кой ги прави такива затруднителни?  newsm78  hahaha Joy

# 560
  • Разград

# 561
  • Пловдив

И двамата навън - всеки със своите мисли. Фатмагюл сънува как Мустафа си изгори ръцете, но съня завърши с Керим. Мукадесссс търси Фатмагюл - бърза, бърза - дали не е в леглото на Керим. А тя на телефона....

# 562

Еееееееее не ми разбивай сърцето сега с Булут от АБО-15. Simple Smile

Не ти ли хареса моят отговор на твоите провокации с АБО-5 и сценките от плажа на КВФ-01? Simple Smile))

Аз така се постарах... и без това жестът на Керим/Енгин в онзи момент винаги асоциирам именно с тази статуя и жеста на бог Посейдон. Simple Smile Само го визуализирах. Simple Smile)

# 563
  • Пловдив

Намери я... Ама как вървят - на разстояние - един след друг.

# 564
Момичета, аз се отправям към страната на бог Морфей... (днес съм по класиката). Simple Smile

Приятна вечер ви желая! До пак! Simple Smile

# 565
  • Пловдив

От видеоклипчето с бирата...

# 566

Намери я... Ама как вървят - на разстояние - един след друг.

Много удари понесе Фатмагюл, как понесе всичко бедното й сърчице! Мерием единствена можеше да й помогне, Рахми беше безпомощен, Керим отдалечен.

Берен е блестяща в 1 сезон - преди и след трагедията е съвсем различна, после колко състояния и нюанси ни показа, от усмивка до истерия. След това бавно променяне към излекуване, наистина сложен образ.

В тези гифчета, Мариана, тя върви след Керим като привързана с конец. Привързана от отчаянието и безизходицата.

# 567
Няма по-голямо наказание от собствената ти съвест.
Ако тя проговори , си загубен , може да те изяде.
Съвестта наказа Керим с наказание по-голямо от какъвто и да е затвор
Съвестта проговори и във Вурал , и го унищожи
Искаше ми се съвестта  и на Мука да проговори, но не би

# 568
Съвестта тормозеше и Фатмагюл
Постепенно пъзелът започна да се нарежда и тя  без да иска си задаваше въпроса ... аз може би съм несправедлива към Керим, може би се заблуждавам, но прогонваше тези мисли, бореше се с тях , но накрая се предаде

# 569
  • Разград

Общи условия

Активация на акаунт