Невъзможните хора в живота ни

• 480 062
  • 8 317
  •   1
Отговори
# 1 515
Не знам каква точно е уговорката с бащата, но ако той трябва да взима детето и да го води на тренировка толкова ли е трудно да обясниш на детето, че сте се разбрали баща му да го води и да говори с него защо повече не може? Защо трябва да си изсмукваш обяснения заради баща му и да му отнемаш тази отговорност? Казваш му, че нямаш против тренировките, но нямаш възможност да го караш поради заетост на работа и затова баща му е поел този ангажимент, и оттам нека детето чуе и мотивите на бащата - защо не иска да го кара. После нека само прецени, кой, какво и защо...

# 1 516
  • София
Вероятно ще бъда оплюта, но ако знам, че срещу мен сти такъв чове, не бих се посвенила да настроя децата. И то не с лъжи като тях, а просто истината. Познавам няколко човека с такива родители и е мъка. Хайде, партньор, иди- дойди, ама ако е родител, остава травма за цял живот.

# 1 517
Истината децата имат нужда да я видят и почувстват - с голи думи само не става. Най-много да те сложат под един знаменател с другия родител, който не спира да говори за теб /настройва/ детето под маската на любезност. По-добре пратѝ детето за лятната ваканция при него за два месеца, да види то в пълния блясък (без твоя намеса) лицето на другия родител. За няколко дни или седмица е лесно да играят театър, но за 2 месеца не става - избиват им бушоните в един момент (особено, ако си им провалил номера с "майка ти не дава да се виждаме по-често" и плановете за безгрижно лято) и си показват цялата гадост и злина пред детето. Тежко е, трудно е, но така децата много по-бързо осъзнават нещата и почват да правят разлика между нормално възпитание и отглеждане и неадекватно такова. После сами си поставят границите или се дистанцират. Затова казах, че другите неща са основата. Simple Smile

# 1 518
  • София
А аз знам, че могат да играят до 6 месеца.

# 1 519
Всичко си споделих аз, на дъщерята. Синът ми беше на 9, не го занимавах, нямаше и да разбере. Но на щерката почти нищо не спестих, тя беше на почти 18... И реших така, защото той беше първият който отприщи омразата и безумните приказки за мен. Изключвам всичко наговорено и по време на брака, де..Но като разбра, че вече му се изплъзвам, че не съм предишната смачкана жена, че предриемам развод... леллеее, що омраза видях в очите, какво ми чуха ушите, а най- голямата му грешка беше, че всичко чуваха и децата. Е, това обърна колата... Реших, че няма повече да му пазя аворитета пред децата, а той да си позволява тези грозни думи за мен. Говорих и исках пред децата да не го прави, но не... Така ли? Че аз що тогава?
Близо пет години по- късно дъщеря ми вече знае, че нищо не съм преувеличила, или излъгала и виждам, че е наясно какъв човек е баща и.Виждам и усещам разочарованието и, и ми е мъчно, но за нея...
 Не чувствам нито вина, нито ми е съвестно.Каквото повикало, такова се обадило... Синът е на 14, има време и той ще си направи изводите.

# 1 520
Нямам деца от такъв тип, обаче аз също ще кажа в подходящо време и думи, що за издънка е баща им. Какво да ги пазя, от кого, от какво? Да положа основата да им се случи същото, като на майка им ли? Ам, не, хич не мисля, че е редно.
Постъпил ли е така с майката на децата си, вероятността при определена ситуация, да започне с психологическите атаки и с децата е огромна. Още повече, че дори и да ги обича, то със сигурност отново е някаква сбъркана привързаност и обич, защото тези хора изначално не могат да изпитват искрена обич.
Пример. Моят бивш, страшно много си обичаше кучето, ама буквално спеше си с него, купуваше му кучешки играчки. Та, в един момент, реши да заплоди животинчето, за да продаде кученцата, да печели. Значи аз си обичам животинката, ама ще й причиня умишлено това състояние, за да измъкно някой лев. Не казвам, че кучето и детето са едно и също, ама...това много ми бодеше очите.

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 22:21 от Judit Becker

# 1 521
А какво да ги прави кучетата - да си ги отглежда ли? Що за сравнение?Joy

# 1 522
  • София
Много хора го правят. И на никого не му прави впечатление.
Аз съм много скептична към хора, продаващи животни. Особено пък специално заплодени с тая цел.

Което ме подсеща- ревнуват и от животни, ако им обръщате внимание. Че не са те център на вниманието.

# 1 523
Моят човек би ме заплодил, за някой лев, пък съм човек.

# 1 524
А какво да ги прави кучетата - да си ги отглежда ли? Що за сравнение?Joy
Направи го това с кучето, за да продава животинките. Ми не ми е нормално, сори!
Може да ги подари, примерно! Ама, умишлено, за да продава. Бляк

# 1 525
Ако го прави редовно (това със оплождането) и си взима куче, за да печели от него редовно, разбирам какво искаш да кажеш и все пак сравнението с деца е неуместно. Но ако е еднократно раждането и кучето му е хубаво, човека иска да си избие поне разходите по отглеждането на малките, докато станат за раздаване, го разбирам него. Wink

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 22:37 от anonymiss

# 1 526
 Женската кучка , за да е здрава трябва да роди поне 2 пъти в живота си. Иначе развиват тумори по половата система. Така, че за доброто на животинката е да бъде заплодено. След това ще продаваш ли, ще задържаш ли , ще подаряваш ли родените не е въпрос на кой знае какъв морал. Ако си закъсал финансово не си невъзможен, ако продадеш кученцата. По-възможните хора си подбират купувачите - гледат да попаднат животинките при добри хора. Не си психопат, ако търсиш партньор за любимеца си.

# 1 527
Чувала съм, че е хубаво кучето да роди. Живеели по дълго.

# 1 528
  • София
И с хората е така.

# 1 529
Ами, за мен това с умишленото заплождане с цел да продава ни ми е ок, ама изобщо, независимо дали е еднократно или няколко пъти.
Не го давам като сравнение между дете и куче, ама нали там, много обичаше кучето, говореше му като на детенце, гушка, голяма любов, бау, бау
 Ама дай да спечелим някой лев. Роди душицата 5 кучета и ги пусна на пазара на около 2 месеца. Продаде ги с кеф! Не го одобрявам, не го разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт