Невъзможните хора в живота ни

• 486 801
  • 8 364
  •   2
Отговори
# 8 355
А травел, след като не поддържаш близки отношения с никого, не си психопат, защото не пречиш на никой. Психопатите живеят за да тровят други хора и съзнателно и целенасочено търсят контакти.

# 8 356
  • София

Та, как мислиш? Това расова черта ли е - за нас, евреите, казват, че нищо не забравяме - нито доброто, нито лошото - и за всичко се разплащаме? Или съм психопат?
Мисля, че не съм психиатър Wink

Иначе психиатрите твърдят, че човек, който се пита дали е психопат най-вероятно не е.
По това, което сподели тук в последните дни из различни теми ми се струва, че като повечето емоционални и интелигентни хора се криеш зад сарказма и цинизма, дори и пред себе си. Отделно, с опита и с хероина по навик вероятно наистина можеш да изключваш бушона и да си анестезиран и обезболен, да приемаш това за сила, защото в някакъв смисъл е. Изправил си се пред своите ужаси и си ги отблъснал както си могъл.
Един психопат би изиграл и двете разказани ситуации по начин, който би убедил и мъртвите да възкръснат от гроба , но никога като излезе лошия. Те не са лоши никога. Те са горки, пострадали, те не са направили нищо или нещото, в което ги обвиняват, всичко е идея на останалите.
Какво го интересува психопат как баща му се държи с майка му? Той ще ги манипулира така, че изобщо да забравят отношенията си и да се занимават само с него и неговите измислени проблеми.

Сигурна съм, че си бил на достатъчно специалисти и знаеш, че освен зависимостта ти няма нищо, или ако ти има нещо какво е. Но добре дошъл в темата. Сигурна съм, че имаш какво да разкажеш и да кажеш. Ако изключим фиксацията ти в еврейската тема.

# 8 357
  • София
Става въпрос за съжителството и близките отношения с психопати, наричани днес от науката хора с личностово разстройство*. Тази тема е само за хората, които по предишната класификация са определяни като психопати, т.е. не болни, а абнормни. Това са хора, които не изпитват чувство за вина, нямат емпатия, те са манипулативни и жестоки, като са напълно адекватни, осъзнават какво вършат и отличават добро от зло.
Сега видях тази тема. Като прочетох описанието - ами то за мене е писано направо Joy Само дето аз съм способен на емпатия, но съм способен и да я изключвам, когато намеря за добре.

Всъщност, аз като не съжителствам и не поддържам близки отношения с никого, по собствен избор, водя ли се психопат? А въпросните качества проявявам само спрямо тези, които се опитват да ми нарушават личното пространство?

........
Та, как мислиш? Това расова черта ли е - за нас, евреите, казват, че нищо не забравяме - нито доброто, нито лошото - и за всичко се разплащаме? Или съм психопат?
Не.
Това, което си направил е защита на личните граници и семейството- в случая ти и майка ти. Точно обратното- поведението ти говори за здрави реакции, които при проява на токсичност от страна на баща ти и роднините му си отговорил напълно правилно.

Но мисля, че има ресурс, който нямаш никаква представа как и къде да насочиш и ако успееш да го насочиш в правилната посока, вместо с гоненица с модераторите в бг мама, мисля, че много повече ще постигнеш лична удовлетвореност. В момента приличаш на човек, тежко въоръжен /такива са хората с висок ресурс от различен характер/, който стреля хаотично навсякъде. Трябва ти правилната мишена. Мотив. Мечта, която се трансформира в цел.

Не зная дали си евреин по майчина линия, надявам се, но еврейската общност е най-подкрепящата в света и стига да имаш правилната цел, подкрепа ще получиш.

Успех!

# 8 358
  • в страната на чудесата
Този с множеството никове срещнал ли е в живота си хора, към които да прояви обич, доверие и емпатия?

# 8 359
Аз пак да попитам, защо се трият мнения? След като не съм написала нищо обидно и тн. ? 😀

# 8 360
  • София
Аз пак да попитам, защо се трият мнения? След като не съм написала нищо обидно и тн. ? 😀
Сигурно искат да поддържат темата да е по темата...

Този с множеството никове срещнал ли е в живота си хора, към които да прояви обич, доверие и емпатия?
Той ако не умее да изпитва такива чувства няма как да знае дали ги е изпитвал, принципно. Отделно невъзможните се имат за най-чувствителни и онеправдани. Човекът с многото никове си има някакви други проблеми.

# 8 361
Да, написах, че на мен не ми звучи добре(това, което споделя той).
И ще се аргументирам - за мен не е нормално да се радваш, че някой е починал, без значение кой. Да не изразиш емоция - ок. Да ти е все тая - ок. Но да се радваш видимо?

# 8 362
  • София
Да, написах, че на мен не ми звучи добре(това, което споделя той).
И ще се аргументирам - за мен не е нормално да се радваш, че някой е починал, без значение кой. Да не изразиш емоция - ок. Да ти е все тая - ок. Но да се радваш видимо?
Ето тук е капана на психопатите. Хората гледат видимото. Ако някой се тръшне и разреве, ако се държи човешки значи е човек. А тук описаните случки също са човешки. Просто на човек изплискал, наранен и заел арогантна поза. Достатъчно хлабав и изгубен е бил, за да стане наркоман. И после достатъчно силен, за да се откаже и да живее нормално, респект за това, това наистина е сила. И после са му останали проблеми, виждаме, но те не са по темата. Обаче се радвам, че писа тук и даде точно тези примери, защото благопристойното поведение е най-голямата сила на невъзможните, заедно с умението да се изкарват жертви. Те не влизат в челни сблъсъци, не си казват директно мразя те, или радвам се, че Х умря. Те не се и радват, просто не им пука дали някой е жив или умрял, а се възползват от всяка ситуация.

# 8 363
  • София
БМ веднага яхна погребението на майка ми! "Ах, колко съм тъжен, какъв прекрасен човек беше, сигурно е била поразена от скръб, като е видяла в какво чудовище се е превърнала дъщеря й."/цитирам мейл по памет/
Като от учебник за невъзможни.
И умря от яд, че му забраних да идва.
Той и брат ми не може да го понася, така или иначе.

# 8 364
atravel, просто имаш нулева толерантност към злото.

Общи условия

Активация на акаунт