Отговори
# 690
Мирама, моят съпруг е роден на 23 март - да, хубава дата, но според мен има черти от риба, макар и повечето да са си на овен... И аз май предпочитам да е овне детето, щото познавам доста отесени риби (нищо лично към никой).

и нещо по въпроса със суеверията, което мен ме притеснява (не, че съм суеверна много-много, но в момента се замислям дали пък да не го спазвам newsm78) : през бремеността не трябвало да шиеш и плетеш, и др такива... Не трябва да премяташ конци между пръстите си. Аз по принцип плета от време на време (има ли и други?) и зимата това мислех да правя, както и да си взема машина и да се понауча и да шия, пък сега се замислям. Вие какво мислите?
аз реших да плета за бебчо още 2 месец, проблема е, че не мога само като дете бях плела обикновена плетка и изгледах няколко клипа да си припомня. започнах да плета търлъчки по един модел и едното го изплетох, а за другото ме домързя  hahaha сега зимата като е студено навън ще почна пак и като ги довърша ще ги снимам и ще ви ги покажа. голям фен съм на плетените неща

# 691
Аз исках на приятеля ми да оплета шал, ама като гледам как съм заплела, головрат ще си ходи. Whistling Иначе мога, малко или много.
На бебето има кой да му плете, един куп приятелки плетачки имам, да се забавляват Grinning

# 692
Мен плетенето ме изнервя, предпочитам да шия

# 693
Привет и от мен Simple Smile
миналата бременности ми беше паднал хемоглобина до 109 и на мен ми изписаха желязо за 10 дни, едни черни ампули, пих ги по половинка, че ме беше страх да си призная, наблегнах на повече извара, дробчета, леща, не си спомням още какво и се вдигна до 127, така и остана.
Петък съм на преглед, и аз после на изследвания.
Успех на всички на прегледите, дано всичко е наред  Hug
Така че, ако е паднал хемоглобина, хапвайте и повече неща, които съдържат желязо.
Denise май беше писала, че не усеща бебо. И аз не го усещам още. За ритничета е рано още, 15та седмица съм.

Застудя и плетки сте подхванали Simple Smile
да ви кажа на мен най-добра работа от плетените неща за бебо ми вършеше една плетена квадратна пелена, терлички и плетена шапчица. Иначе си е голяма суканица, но който има време, защо да не оплете нещо на някого, дори и на себе си за зимата Simple Smile
aguto, по-добре не търси втора ръка за бременни, няма смисъл.
обикновено яке, но по-широко ще ти свърши чудесна работа. Моето е широко горе, отдолу с ластик, но ластика е под корема, така че не ми пречи  Peace
отдавна съм се отказала да ходя в магазини за бременни за дрехи... ooooh!

# 694
аз днес съм на Фм.стискайте палчета.ще ви пиша чак довечера защото до София ще пътуваме.

# 695
аз днес съм на Фм.стискайте палчета.ще ви пиша чак довечера защото до София ще пътуваме.
стискам палчета. да разказваш после

# 696
  • Пловдив
Мамите от Пловдив  знаете ли дали в La Fiesta (мисля,че така се казваше......говоря за този 5-етажния магазин втора употреба) има дрехи за бременни...???По принцип никога не съм пазарувала от такива магазини...ама сега може и да се прежаля,не ми се дават толкова пари за толкова грозни дрехи каквито са за бременните  Rolling Eyes
Не съм фен на дрехите ВУ и не мога да ти кажа за въпросния магазин, но пък има дрешки за бременни от старите колекции, които са на супер приемливи цени (15-20 лева за дънки, 10-15 за блузки) Mr. Green
нямат нищо общо с "чувалестите", а и като качество си ги бива - от предната бременност имам дрешки, които тогава почти не свалях... След мен ги носи и една приятелка, а сега са си отново при мен и не са мръднали Wink
Ако искаш повече инфо - пиши ЛС, да не правя реклама тук Simple Smile

jos, честити сини гащи Simple Smile Бъдещата кака радва ли се?

elety333
, възхищавам се на хора като теб Hug Бъдещите кака и батковци са с малка разлика, а сега и бебе Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes А аз се чудя как ще се оправям с двама напролет Mr. Green

Относно суеверията - повечето са ми доста забавни Whistling Предния път се подстригвах всеки месец (от коса почти до кръста,я  оставих няколко см), с надеждата, да е момиченце (нали уж като се подстригваш и му режеш пишока hahaha) - е да,а ма не Simple Smile
Шия си редовно (и преди и сега), виж, за плетенето хич ме няма, макар че имам желание да се науча.
И предния път и сега доста преди 3тия месец се оповести новината Simple Smile
...Абе толкова неща има, че ако се съобразявам с всичките, трябва ад легна и нищо да не правя Mr. Green Mr. Green Mr. Green
А, сетих се нещо, което направих и преди, и сега живот и здраве ще направя - първата покупка за бебето да е бяла шапчица Heart Eyes

# 697
Мирама, моят съпруг е роден на 23 март - да, хубава дата, но според мен има черти от риба, макар и повечето да са си на овен... И аз май предпочитам да е овне детето, щото познавам доста отесени риби (нищо лично към никой).

и нещо по въпроса със суеверията, което мен ме притеснява (не, че съм суеверна много-много, но в момента се замислям дали пък да не го спазвам newsm78) : през бремеността не трябвало да шиеш и плетеш, и др такива... Не трябва да премяташ конци между пръстите си. Аз по принцип плета от време на време (има ли и други?) и зимата това мислех да правя, както и да си взема машина и да се понауча и да шия, пък сега се замислям. Вие какво мислите?

аз реших да плета за бебчо още 2 месец, проблема е, че не мога само като дете бях плела обикновена плетка и изгледах няколко клипа да си припомня. започнах да плета търлъчки по един модел и едното го изплетох, а за другото ме домързя  hahaha сега зимата като е студено навън ще почна пак и като ги довърша ще ги снимам и ще ви ги покажа. голям фен съм на плетените неща

dandeto, покажи схемата и моделчето Simple Smile
и аз се замисллям все по-сериозно да поплета зимата...

Ео, и аз започнах миналата зима с шалове - за Коледа бях изплела на всички по  един за подарък. След това започнах да плета един пуловер на моя човек, хвана ме лятото и ми остана съвсем малко за довършване, та мисля с него да започна зимата.

Също и ми се искаше да се понауча да шия, но трябва да си взема машина първо, пък и съм гола вода в това начинание - баба ми шивачка, майка ми и тя шие, аз за какво да се уча Grinning

Камито, успех на ФМ

# 698
И мен преди 2-3 седмици ме беше обзел ентусиазъм за шивачна машина, ама бързо ми мина. Blush
Баба ми имаше една, може да видя дали става още и да и я взема Thinking

# 699
ами, на моята баба е съвсем стара - от механичните, освен това е и огромна... не става. А пък майка ми си я ползва редовно, трябва да си купя... ако реша да шия

# 700
да ви кажа, мислех да не плета и шия тази зима, ама сега като се заприказвахме, и ми се прииска да си намеря плетките и преждите, пък и идеята да одеалце много ми харесва Simple Smile само плетка трябва да се избере

# 701
На мен ми подариха едно мъничко мекичко одеалце, купено обаче.
Сега чакам някоя да ми оплете одеалце, щот аз на една кука не мога, а моите приятелки на една кука ги правят много сладки. Grinning

# 702
  • Пловдив
за пелената подкрепям Mr. Green
Имам една от моите бебешки години, която ползвах и с бъдещия батко - много полезно нещо се оказа Simple Smile И макар че бебоците ги очакваме април, на мне пеленката пак ще ми върши работа, понеже вилата е на доста високо, та там лятото е два дни Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 703
схемата я имах на компа, но преди 1-2 месеца се прецака харда и всичко изчезна. ще се поровя в нета ако мога да я открия отново
http://media.snimka.bg/1870/009994550.jpg
аз се прецаках малко с преждата не е толкова пухкава и стана по-различно
http://mimikir.comze.com/index.php?p=27

# 704
Kamito, стискаме палчета и успех!
Мъниче, малката знае, и нали е бърборана, много се радва, целува бебчето, завива го, гали го  Grinning тука вика е братчето, а тука бебето, и ми сочи първо пупата, после пъпчето Wink голяма ми е смешка.
сладури са дечицата Simple Smile
и аз като теб го мисля за пролетта, с тия ясли, ама живи и здрави, ще го мисля по-натам! да сме живи и здрави Simple Smile

плетената пелена си я ползвах целогодишно, тя е плетена на една кука, много мека, много топла, може да държи хладно лятото, супер е! и вечер лятото, и през деня вкъщи пролетта като беше хладно  Peace
според мен, който иска да плете, това ще е много полезно нещо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт