Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 075
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 945

Гадни ли са пръстените? Те какво правят?

Аз лично не намирам никаква разлика между канюли и пръстени, по отношение на усещане в устата. Пръстените се слагат за по-голяма стабилност, според мен. Хубавото при тях е, че си дъвчеш спокойно, понеже канюлите са доста по-крехки и лесни за разлепяне. Не са нищо особено, някои хора казват, че чувстват дискомфорт 1-2 дни, аз нищо не съм усетила, явно при всеки е различно.  Simple Smile

# 946
  • Пловдив
http://www.ebay.co.uk/itm/WATERPIK-POWER-WHITENING-FLOSSER-15-DE … sh=item19e1a996f2

Това ли е водния душ?

Кали, аз преди разправях - за мен пръстените бяха най-ужасното нещо дотук... Дори сега с ластиците, не е толкова зле...
При мен адски се разрани езика /чак се поду и фъфлех/ - единствено вода Тантум верде ме оправи - с нея зарастват рани и афти. Но всяко чудо за 3 дни де - толкова бяха мъките, после се свиква и няма рани  Hug

При мен нещата вече са почти готови, дори и със захапката. Преди 10 дена ОД каза, че със захапката има страхотен напредък  Party Нося си редовно ластиците и ще чакам - надявам се след 5-6 месеца да се отърва, като каже ОД

# 947
  • София
Змейче, и аз си спомнях нещо такова за пръстените, за това реших да попитам. Дано бързо свикна и аз, като ги сложим другия път. Сега тия ластичета ми пречат малко - леко се надигат и съответно усещам тях, а не зъбите си  Joy
Ще запомня това за Тантум верде-то, важно си е!  Hug

http://www.ebay.co.uk/itm/Waterpik-Ultra-Cordless-Dental-Water-J … sh=item2ec863fff7 ето това е по-скоро водният душ, който аз обмислям. Ама да видим. Може да се намери и на по-добра цена, де, тук само го поствам за да го видите.

# 948
  • Тук
Ето ме и мен.
Аз вече съм с извадени зъби, обаче....и с лечението на зъбите доста се бавя. Вече месец посещавам зъболекарката ми, вероятно още толкова ще отнеме, че и повече. Пломбира ми един зъб, като преди това се наложи да го умъртви, но все още ме боли  ooooh! Ще трябва наново да го пломбира.
А  при ОД ми предстои  нивелиране на горни странични и долни странични зъби ( показаха ми на отливката нещо като две дъги( вътрешни)- на горните странични зъби и съответно на долните). Това ще е за 6 месеца, след което ще слагат брекетите за около година по техните думи.

Тук искам да попитам мога ли след като ми сложат тези "дъги" ( не знам как точно се казват тези джаджи) да продължа с лечението на някои зъби?  Не ми се чака още месец, докато оправя и другите зъби.

# 949
Тези душове са мобилни, ако ходиш някъде, не знам колко са силни, съмянва ме да имат същото налягане като на стационарния на 220 волта. Моя е такъв, само, че без четката за зъби
http://www.waterpik.com/oral-health/
Много е мощен, идва с 7 приставки, аз ползвам най-вече една, най-много го слагам на 7-8 степен от 10 и то на задните зъби, на предните не издържам на повече от 6. Ефект има и то огромен, това се вижда, след първото му ползване, виждайки как излизат храни, колкото и да си си мил преди това зъбите.
Между другото, преди два часа ми махнаха бректите, беше доста зор, особено на предните зъби, но свърши. Не мога да свикна сега, че съм без теловете

# 950
Alexslav, честито! Simple Smile

Еххх, кога ли ще дойде момента, в който и на мен ще ми ги махнат  Crazy

# 951
Тези душове са мобилни, ако ходиш някъде, не знам колко са силни, съмянва ме да имат същото налягане като на стационарния на 220 волта. Моя е такъв, само, че без четката за зъби
http://www.waterpik.com/oral-health/
Много е мощен, идва с 7 приставки, аз ползвам най-вече една, най-много го слагам на 7-8 степен от 10 и то на задните зъби, на предните не издържам на повече от 6. Ефект има и то огромен, това се вижда, след първото му ползване, виждайки как излизат храни, колкото и да си си мил преди това зъбите.
Между другото, преди два часа ми махнаха бректите, беше доста зор, особено на предните зъби, но свърши. Не мога да свикна сега, че съм без теловете

Честита нова усмивка!!! Как само ти завиждам ако знаеш..

И аз позлвам воден флосер.. в момента съм бременна и гледам да отделям особено внимание на внците си, тъй като положението с кървенето е страшно Sad Има голям ефект от ползването на тези машинки.. препоръчвам ги с 2 ръце и 2 дъги Grinning

# 952
Здравейте, момичета!

И аз най-накрая се наканих да пиша Simple Smile Темата за брекетите ми е много интересна, тъй като и у мен напоследък много назрява идеята за такива. На 27 години съм. Като малка 4-5 години съм носила шини, но родителите ми незнайно защо прекратиха лечението по свое усмотрение. Както и да е - има голямо подобрение, но към днешна дата има още какво да се направи.
Това което най-много ме спира са парите, разбира се.
Моля ви дайте ми препоръка за някой наистина изпитан и добър ортодонт, който взима прилични пари. Става дума за София. Бихте ли ми обяснили също така как става плащането - до колкото разбрах не се дават наведнъж всички пари, ами първо се дава някаква по-голяма сума и после всеки месец се дават някакви пари. Моля пишете при вас как беше в това отношение - бих искала да си направя сметка. Също така, ако се спра на някой ортодонт вероятно преди слагането се прави преглед и се обсъжда някаква прогноза за евентуалните резултати - този преглед какви пари ви струва на вас?
Ох много ви благодаря - знам, че зададох много въпроси, но повечето от вас са преминали през това Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 19:23 от calinista

# 953
Днеска видях такива душове в аптеката по 170лв бяха най-евтините, това не е ли много, имаше и от по 300лв?

# 954
Душовете в България са по-скъпи.. Моят беше преди 3 месеца, последния модел, респеткивно най-скъпия, като  на снимката, която съм постнал, но без електрическата четка за зъби. Излезе ми 90евро през един сайт, по аптеките беше поне 120евро, а в Бг отиват над 250-300лв и почти ги няма. Поръчайте си от чужбина или по някой познат, ако искате да спестите някои лев. Обикновените накрайници пише, че се сменят на 6 месец, продават ги по 2 броя и са 15евро поне.

# 955
Здравейте и аз ви чета от доста време, защото темата ми е интересна. С брекети съм вече от 4 месеца и се вижда огромна разлика.
Преди да си сложа брекети на долната челюст си махнах зъбния камък , който при мен се натрупва мнооого често, тогава моят зъболекър ми препоръча използването на тези зъбни душове за по-добра устна хигиена. Но сега се чудя дали да си купя от Бг на braun или да си поръчам на Waterik? Засега се спрях на този http://www.ebay.de/itm/Waterpik-Ultra-Munddusche-Ultra-WP-100-E- … sh=item53f80b2282

# 956
Моя душ е такъв, супер доволен съм, а и цената на която си го намерила е отлична.

# 957
Момичета моля препоръчайте някой добър ортнодонт за София - финансите ми са доста ограничени и затова нямам никакви претенции за по-специални и красиви брекети. Металните ли се водят най-евтините? Моля пишете, които имате повече опит. Каква е приблизително цената на най-обикновените брекити за двете челюсти?  Thinking

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 16:29 от calinista

# 958
# 959
Момичета моля препоръчайте някой добър ортнодонт за София - финансите ми са доста ограничени и затова нямам никакви претенции за по-специални и красиви брекети. Металните ли се водят най-евтините? Моля пишете, които имате повече опит. Каква е приблизително цената на най-обикновените брекити за двете челюсти?  Thinking

Цената варира от лекаря и случая. Около 2000-3000 лева е за две шини като това включва и прегледи и т.н.
 Аз се интересувам, ако някой може да ми каже, ако имаш проблеми с венци или "крехки" зъби, възможно ли е от натиска на брекетите да се получи клатене или други сериозни проблеми?

Общи условия

Активация на акаунт