Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 089
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Деси, стана ми интересно, сега като си без брекети, миеш ли си зъбите по 9045 пъти на ден, както докато беше с брекети?  Mr. Green

Амиии НЕ  Mr. Green и слава богу  Crazy Crazy Crazy Сега е мнооого лесно. Всичко е подредено и местата, на които се събират и завират остатъци от храна са сведени до нормалния минимум. Мнооого по-малко са от преди да сложа брекетите, а от периода с тях..направо минавам с 5 минути на ден, а не 1ч и половина (толкова отделях - 1ч вечер да изчеткам всеки зъб и брекет, и по 10тина минути след големите хранения - сутрин, обед и вечер).

Единствено се събира между зъбите и ритейнера, но пак става 100 пъти по-лесно чистенето Simple Smile

# 766
И аз да се вмъкна в темата. Трябва да ми се слагат брекети, но не знам добър зъболекар в Бургас. Някой може ли да ме насочи към някой/някоя и да не искат много пари, тъй като на братовчедка ми й искаха 4 хил. за горна и долна челюст....? :-/

# 767
Аз съм от Бургас и преди 4 дни си сложих вътрешни брекети.
Аз ходя при Даниела Будинова. Засега ми прави добро впечатление пък и не съм срещнал лоши отзиви за нея.
Кабинета и се намира на ул.Рилска 26, а мобилният и е 0888 921864.
Ако искаш може да направиш консултация.
Първият преглед при нея е 20 лева, и тогава след като види какъв е твоят случай ще ти предложи варианти за лечение, ще ти каже колко време ще отнеме лечението и най-важното ще ти каже каква е цената за всеки вариант.
Аз съм с брекети от вътрешната страна на зъбите само на горната челюст, цялата сума за плащане при мен е 1400 лева + 20лв. за първият преглед + 25 лева за отливки. Аз правих и 2 рентгенови снимки който ми излязоха мисля около 50 лева.
Имах вариант да сложа брекети отгоре и отдолу като цената мисля че беше около 3200 лева, но нямам време за цялостно лечение.
Имаш и други варианти разбира се: мой познат ходи при Светлана Милина при него нещата бяха сложни излезе му около 4000 лева за малко над 2 години, вариант е и др Обрешкова.

За последните две намерих няколко лоши отзиви по форумите и затова предпочетох Будинова, но като цяло това са ортодонтите с дългогодишна практика в Бургас.
Може да се поровиш и за още мнения и когато си избереш някой просто си запиши час за преглед.
Двадесетина лева не са кой знае какво, пък и ще разбереш как стоят нещата.
 Wink

# 768
Да попитам нещо и аз.
От 4 дни съм с брекети и се налага да си мия зъбите по 6-7 пъти на ден (голям ангажимент ooooh!).
Напоследък устните ми са доста сухи и напукани и имам дразнене по кожата около устните. Без съмнение е от прекалено честото използване на паста за зъби. Смених вече 4 различни пасти но няма кой знае какво подобрение.
Вие имали ли сте същият проблем и как се справихте с него?

# 769
И аз съм с брекети от 4 дни и имам същия проблем Grinning така че отговорите ще са ми полезни.

# 770
  • София
Мойте устни се напукваха от наличието на повече слюнка и това че постоянно се облизвах заради нея. А колкото повече неща има в устата, толкова повече слюнка..а ако остане и храна...може цял ден да си преживяте.  За паста за зъби препоръчвам пародонтакс - малко е гадна в началото, но като и свикнеш си е съвсем наред. Тя убива микробите и е много подходяща за този период, подобрява и състоянието на венците, което е не по-малко важно.

За миенето...какво да ви кажа...имах си цял ритуал. Сутрин нормално миене. През деня след хранене изплакване първо с вода (жабурене) да изпадат едрите неща и след това с вода за уста (Листерин), за да не позволи на бактериите да калцират остатъка от храната. Вечер около 1ч след като приключвах последното хранене - миех с четка и след това засядах пред огледалото с интрадентални четки, конци и всякакви други пособия; четках всеки брекети от 4те му страни и бърках между всеки два зъба (където беше взъможно); за първата част големи интрадентални четки, за вторите най-мъничките, за да не оголвам венците.

Ангажиращо е, но спестява много проблеми. С времето се свиква и омръзва, но не трябва да пренебрегвате хигиената.

# 771
О, и при мен се получава същото нещо.  Mr. Green Устните ми и кожата около устните ми се изсушават от време на време и си е от пастата при всички случаи. При мен съм забелязала, че ми се получава от една определена паста за зъби. Затова просто я редувам с друга паста и си мажа кожата с кремче.

# 772
Благодаря за информацията. Но 3200 ми идват малко много тъй като аз трябва да слагам и на горна и на долна челюст. А и зъби най-вероятно ще ми се вадят, защото ченето ми е малко.... :/

# 773
  • София
Alice_f, не знам на колко години си, но има неща, които по-дбре да се решават по-рано докато има мноооого варианти.
Съветвам те да не използваш форума за формиране на крайно решение дали да отидеш или не на консултация. Най-добре отиди и след това решавайте дали са много или малко парите. От личен опит казвам, че пестенето на 2500-3000лв преди 15 години, ми коства 12000лв за 3 години лечение.
Всеки случай е различен, което прави и цената на лечение различна. Има разсрочено плащане и други начини да се облекчи финансовата тежест и да се разпредели във времето, не е нужно да се дават наведнъж - или поне това не трябва да е причина да не посетиш няколко ОД и да направиш консултация с тях.

# 774
Аз също съм на мнение че е по-добре да отидеш на първи преглед при специалист и след това да решаваш.
Цената при теб може да не е тази, а има и варианти за плащане на вноски през периода на лечение.

# 775
Alice_f, не знам на колко години си, но има неща, които по-дбре да се решават по-рано докато има мноооого варианти.
Съветвам те да не използваш форума за формиране на крайно решение дали да отидеш или не на консултация. Най-добре отиди и след това решавайте дали са много или малко парите. От личен опит казвам, че пестенето на 2500-3000лв преди 15 години, ми коства 12000лв за 3 години лечение.
Всеки случай е различен, което прави и цената на лечение различна. Има разсрочено плащане и други начини да се облекчи финансовата тежест и да се разпредели във времето, не е нужно да се дават наведнъж - или поне това не трябва да е причина да не посетиш няколко ОД и да направиш консултация с тях.

Деска, какво спести ти тогава? Защо се наложи да е толкова сложно при теб? Геройчето ми  Heart Eyes

# 776
  • София

Деска, какво спести ти тогава? Защо се наложи да е толкова сложно при теб? Геройчето ми  Heart Eyes

Емиии очевидно не съм спестила нищо, не че някой мен ме е питал...хаха...ама предложиха на родителите ми лечение с шини за 400-600лв (нещо такова по онова време) или брекети. Те решиха шини и имах два чифта - един нощем да регулира изоставането в растежа на долната челюст и един за изправяне на редицата горната. Като този последния беше имитация на брекети - пак имаше дъга но всеки зъб се връзваше с тел за нея, а не се закачаше за брекета...така 2 години. Ефект имаше частичен - само един от двата кучешки си дойде на мястото, другия си остана където си беше на небцето...подредиха се редиците, но захапката найсе...свалихме ги...а се надяваха в пубертета да наваксам изоставането в долната, което тогава беше малко...а ме не би..
Горната си е растяла като хората, долната си е изоставяла - нещо което аз не знаех, виждах само кривите зъби (изкривиха се отново), но си бях свикнала с тях...докато не ми отвориха очите и не се оказа, че изоставането е станало 12мм и на 23 години нямам друг шанс освен операцията...
По едно време обвинявах родителите си, че заради едни пари (които се изкарваха) трябваше да изтърпя това...но след това обвинявах по-скоро ортодонта, които не им е обяснил последиците от това изоставане и че той трябваше да ръководи лечението до неговия край...а той доста изостави нещата и покрай това и нашите нещо се обезкуражиха ли ...незнам...не съм говорила с тях за това..а имах приятели, които се махнаха от него много по-рано и отидоха при друг - може би и ние трябваше да направим така...
но миналото си е минало, не можеш да го върнеш. Сега проблема ми е решен, макар и по трудния начин. Защото такъв винаги има, въпроса е на каква цена (не само финансова, но и физическа, време, усилия, болки, лишения). Хората покрай теб също преживяват твойте неволи.

Пак се разписах..ужасТ... Joy

# 777
здравейте,има ли на някой друг освен на мен да има в повече лепило с което е залепен брекета и то да се е оцветило...около брекета имам май в повече лепило и е излезнало при лепенето и сега се е оцветило,мн е гадно,на другите зъби лепилото е много малко от под брекета и не се вижда и няма потъмняване.....знаете ли с какво мога да се мажа или жабуря за да се махне това потъмняване?

# 778
Ох, Деска....а ние, дали сме по правилния път. Много ме е страх да не се разместят, толкова са хубави сега  Praynig

# 779
  • София
Ох, Деска....а ние, дали сме по правилния път. Много ме е страх да не се разместят, толкова са хубави сега  Praynig

Еее ти пък, на прав път сте...ако не други и нформацията сега е много по-достъпна от преди 15 години. Тогава лекаря си е бил лекар вярваш му каквото  и да ти коства, интернет къде ти..не се притеснявай каменната ера и индустриалната революция не могат да се сравняват  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт