ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 14

• 33 239
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Кой както е свикнал, аз давах шишето с мляко, вода или сок направо от хладилника за ужас на бабите, но мисля това го свикна да приема студено и сега си ядеме без проблеми целогодишно сладолед.

# 616
Аз съм много зле със сливиците от малка. От най-невинната студена напитка съм готова. Години наред при поява на първите налепи, си ги махах сама. Като споделих това с последния УНГ, при който ходих (който впрочем ми направи адекватни изследвания, вкл. за ревматоиден фактор, защото имах засегнати периферни стави, изпих един неширокоспектърен АБ след антибиограма, и да чукна на дърво, от тогава нещата се подобриха значимо при мен), той абсолютно забрани механична намеса при налепи. При мазане (а аз как съм търкала, не е истина, с какво ли не съм мазала - сода и лимон, нишадър, билкови разтвори) е вероятно да се спукат фини кръвоносни съдове, бактерията да влезе в кръвта и с това локалната инфекция да засегне и други системи на организма. Така се засягат и стави, сърце и т.н. Не го обясних много добре, тъй като не съм медицинско лице, но горе-долу строгата му забрана беше точно тази - налепи да не се обработват механично.

# 617
хубаво е, хубаво е да се закъснява, особно хубаво е да закъснеш да умреш...
ЕТО ТОВА Е МЪДРАТА МИСЪЛ НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО! Peace  :
Браво на момчето!!

# 618
  • София
...аааа, хубаво е, хубаво е да се закъснява, особно хубаво е да закъснеш да умреш...
Joy  Смяхме се с колежката ми до просълзяване.
Но не можеш да отречеш, че има мъдрост в думите му.  Joy

# 619
  • София
...аааа, хубаво е, хубаво е да се закъснява, особно хубаво е да закъснеш да умреш...
Joy  Смяхме се с колежката ми до просълзяване.
Но не можеш да отречеш, че има мъдрост в думите му.  Joy
Мъдрост има, аз наистина нищо смислено не можах да отговоря... Но сутрин съм на предела на силите и нервите си, аз принципно мразя да закъснявам, а той милия разсъждава и въобще не си дава зор... Жив и здрав да ми е!

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 16:37 от Kaastel

# 620
  • София
Kaastel, и аз се посмях със синчето ти Joy, но като се замисля наистина за това действие си е хубаво човек да позакъснее и то доста Mr. Green.
Мими, бързо да оздравява твоята госпожица Hug.
За разсеяността, и Дани е в отбора. Предполагам някои от вас си спомнят в началото на уч. година, как се оплаквах, че си е загубил това и оново. Само кутията за храна си я беше загубвал2 пъти и 2 пъти забравял. Накрая добре, че се намери дете да му я счупи (без да иска), та за една вещ по - малко трябва да мисли.

# 621
Мими, пожелавам бързо оздравяване на детето и леко преминаване през цялото препятствие!
Ние също често имаме ангини. Не винаги гнойни, но явно гърлото е слабото място. Може би е наследствено, защото и аз като дете непрекъснато боледувах. До момента, в който ми извадиха сливиците, тогава цикълът престана. Но много ми се ще да минем сега без такава манипулация! Peace

Това със закъсняването за умиране направо ме разби!  Joy Ей, тия деца, какво ли не измислят!

Ние също сме от разсеяните, даже от най-разсеяните. Постоянно ни изчезват някакви части от униформата- я суитчър, я пуловер, я фишу. До сега всичко сме успявали да намерим след ден, два, ама не там е работата!  Laughing

Утре в колко часа ви викат за състезанието и казаха ли ви да носите нещо? Питам, защото нашата класна отсъства, а заместващата я г-жа не беше съвсем наясно!

# 622
  • София

Силно впечатлена съм от думите на детето.Не знам дали осъзнава колко е прав за тези си думи...

За състезанието-при положение,че по регламент започва в 11 часа,може би не е лошо децата в 10.30-10.40 да са в училището,в което ще се явяват.
За ангините като ученичка през месец може би правех /без да преувеличавам/.Сливиците ми не са извадени,но тази история премина след 7 клас.След това изведнъж спрях,но до ден днешен гърлото ми е слабо място.
И от УНГ лекар знам,че не всеки налеп по сливиците е гнойна ангина.Това просто като инфо.

# 623
Успех утре на състезателите по математика  Wink

Аз пробвах да дам зада4ите на Сашко и нещо не му паснаха. Първата особено с ябълките и крушите. Не му беше проблема , 4е са разменени. Проблема му беше , 4е отдолу бяха нарисувани 1 ябълка квадрат4ето 1 круша !!!  и той написа равно .

# 624
Да пожелая успех утре на всички малки математици.

# 625
  • нейде там, където ....
Вземете си поне два химикала и отидете поне 15-20 минути преди началото.

# 626
  • burgas
Успех на всички дечица на състезанието  Peace
Относно сладоледа и ангините, когато дъщерята беше малка ,много боледуваше и педиатърката при която я лекувахме ми казваше да давам разтопен сметанов сладолед,много добре действал дори и за полипи.Честно да ви кажа не послушах съвета и Rolling Eyes
Мими,бързо да оздравява девойката и не се притеснявай,тя и нашата кака беше чудо с тия болести,ама слава богу и да чукна на дърво "заякна"

# 627
при нас се реши коледното тържество да е извън у-ще  - куверт 15 лв
Мими, бързо оздравяване на детенцето и по-малко да боледува Praynig
Kaastel , страхотен бисер и доста вярна истина Peace
И ние сме в отбора на разсеяните ooooh!
Сладолед ядем, когото ни се яде Whistling да "чукам на дърво" да нямаме големи проблеми и занапред Praynig
и от мен Успех на всички ,които ще се явяват утре на състезанието fingerscrossed

# 628
Успех на всички дечица на състезанието днес!! Ние освен средствата за писане подготвихме и кутия за почерпка там, защото първокласничката ми днес е рожденичка!
"Почерпете" се за нейно здраве! Hug

# 629
  • София
Сиси, Честит празник в семейството ви, жива и здрава да е Юлиана, нека бъде усмихната, щастлива и безгрижна, да си поставя високи цели в живота и с лекота да ги постига!   bouquet

Успех на всички дечица днес на състазанието!!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт