ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 14

• 33 246
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • София, център
Мечо Пух, продуктите на Хийл са много добри.
Severina_, и аз не разбрах Mr. Green

# 601
  • София
какво е общото между сладоледа и ангината - не успях да разбера, но и аз мразя болниците !

От сладоледа/студеното те заболява гърлото.Това е общото.Изпитала съм го.
Колко ангини съм карала.... ooooh!,колко лекарства съм изпила,почти всеки месец като дете и досега гърлото ми е слабо място.
Сега се препоръчва да се яде сладолед при болно гърло. Peace

# 602
Severina_, и аз не разбрах Mr. Green
Според мен е тръгнало като оправдание да не се купува сладолед да децата. Ако ги оставиш моите например, могат по цял ден само сладоледи да ядат. Ами трябва да има някаква забрана под някаква при4ина . Аз казвам, 4е нямам пари за пове4е от 1 топка на ден на дете  Wink Това лятото, когато е отворена сладоледаджийницата в центъра на селото. Вси4ки пътища минават покрай нея и вси4ки деца от градините наоколо и у4илищата се срещат пред нея . Голяма пе4алба правят тези италианци  Peace  
Но аз не мога да измотам подобно оправдание с ангината тук, защото вси4ко живо лапа сладоледи - с ангини и без ангини , със или без сополи, с или без  болки в корема  ooooh!  ooooh!  ooooh!  
Та на мен това ми е ежедневен разход по време на сезона за сладолед .

# 603
какво е общото между сладоледа и ангината - не успях да разбера, но и аз мразя болниците !

От сладоледа/студеното те заболява гърлото.Това е общото.Изпитала съм го.
Колко ангини съм карала.... ooooh!,колко лекарства съм изпила,почти всеки месец като дете и досега гърлото ми е слабо място.
Сега се препоръчва да се яде сладолед при болно гърло. Peace

Аз разбирам, 4е така се 4увстваш .
Според мен 4увствата ти са по-скоро основани на психосоматика ... птосто така си го възприела и така го 4увстваш. Но няма да навлизам в спорове, защото и без това няма никакво зна4ение защо някой 4увства нещата по определен на4ин. Важно е за него си , 4е така ги 4увства и си прави което за него си е най-добре  Peace
Тъй 4е приемам  Wink  Peace

# 604
  • София

Аз разбирам, 4е така се 4увстваш .
Според мен 4увствата ти са по-скоро основани на психосоматика ... птосто така си го възприела и така го 4увстваш. Но няма да навлизам в спорове, защото и без това няма никакво зна4ение защо някой 4увства нещата по определен на4ин. Важно е за него си , 4е така ги 4увства и си прави което за него си е най-добре  Peace
Тъй 4е приемам  Wink  Peace

Е хайде чак пък психосоматика  Stop.Ям си сладолед и децата ми ядат.
Не е необходимо да се навлиза в спорове,нямам такива амбиции.Просто се опитах да обясня кое е общото и че в днешно време това се отрича. Peace

# 605
Психосоматиката вси4ки я имаме по един или друг наин. Това са определени вградени още от детството ни модели и схеми на мислене, които няма на4ин да се променят ей-така просто.
Естествено , 4е мислите влияят на 4увствата ни ... което не зна4и, 4е 4увствата ни ен са истински ! Нали твоа ни прави разли4ни хора. Един го заболява гърлото от сладолед, друг го заболяват ушите след като се е къпал  Whistling Мен пък ме заболява гърба , като си видя работното място  Mr. Green И ме заболява главата, когато видя пове4ко работа.  hahaha

# 606
Психосоматиката вси4ки я имаме по един или друг наин. Това са определени вградени още от детството ни модели и схеми на мислене, които няма на4ин да се променят ей-така просто.
Естествено , 4е мислите влияят на 4увствата ни ... което не зна4и, 4е 4увствата ни ен са истински ! Нали твоа ни прави разли4ни хора. Един го заболява гърлото от сладолед, друг го заболяват ушите след като се е къпал  Whistling Мен пък ме заболява гърба , като си видя работното място  Mr. Green И ме заболява главата, когато видя пове4ко работа.  hahaha
Тук съм абсолютно съгласна  Peace

# 607
Да оздравява бързо Иванина и много скоро да си е в къщи.

Моят първокласник сам се е записал за утрешното мат. състезание. Бях решила да не го пускам, но ми беше съвестно да му откажа. И така утре без никаква подготовка ще решаваме задачи.

# 608
  • София
....
Влизам да се оплача и да питам ние ли..........
Ужас, чак ме е срам като го пиша...
Тц...не сте вие и ние търсихме яке, после шапка, после тетрадка...добре, че му е закачена разсеяната главица  Grinning

# 609
  • Петрич
Тц...не сте вие и ние търсихме яке, после шапка, после тетрадка...добре, че му е закачена разсеяната главица  Grinning
Ох, добре, успокоих се малко. То и баща му е забраван, сигурно е наследствено.  LaughingЧесто ги майтапят, защото стигат до училището, а раницата е пред вратата у дома.

Предполагам ( няма как да знам ) от студеното, хората, на които гърлото им е проблемна зона, се възпалява. Поне при съседчето е така.През лятото му дават сладолед, но разтопен. Преди няколко дни си беше купило леден сок и вечерта беше с 39 градуса и ангина.
Не ми се вярва да е съвпадение, още повече  родителите му за 9 години имат доста опит и наблюдение.

# 610
Ходих до училището да взема нещата по математика. Иво е радостен,че ще остави писането и четенето за малко. Определено му е доста по-лесно по математика, четенето му е най-големият кошмар.
Взели са малко "р" днес, но аз ще го оставя за утре. Днес ще е диктовка с "л".

# 611
  • някъде ... тук ...
Аз пък съм от тези, които при ангина дават сладолед, умишлено...И на себе си го прилагам.
У нас се яде целогодишно и никого не съм спирала или ограничавала.
Но това сме си ние, познаваме си децата.

Бързо оздравяване, Мими!

# 612
  • София, център
И в нас също се яде целогодишно сладолед, пие се ледено и газирано. Но всеки си знае.
И моята е забравана, до сега май в училище нищо не е затривала, обаче из къщи какво е  ooooh!
Никога не знае къде са й нещата! Съответно аз ровя като квачка, за да й ги намирам.
Не ще да подрежда и това си е!
А аз не понасям да ми е разхвърляно и неподредено.

# 613
Много е неприятно дечицата ни да са болни  Sad  Мими , бързичко да се оправяте Simple Smile
Когато бях малка, на мен не ми даваха да ям сладолед. Пораснах, и вече си ядях сама сладолед - чувствах се добре (а си имах доста ангини - слабото място ми е там); докато учех "Висшето" си образование разбрах , че именно стресовите температури блокират бактерии, гъбки и вируси; смяна на рН в устната кухина ..... , но все пак това си е строго индивидуално ; За домочадието намерих много добре действащи ни рецепти, с които доста пъти съм избегнала АБ. На нас ни помагат! :
Спрей сребърна вода - по- честичко впръскване в носа и в гърлото (в началото през 15-30мин и после разреждам впръсквания); хомеопатични и последното, което много много добре действа нишадър с ракия за мазане на гърло (не е много приятно първото мазане, но много ефикасно - чисти перфектно налепи  Peace ). Сега ходих и при масажист за .... "издърпране на ушите" и май има значение  ooooh! Laughing
При ентеровируси и диария - билката Чичек /камшик/ Agrimonia eupatoria - има я и в аптеките

И ние сме от разсеяните: забрави си горнището на анцуга в училище и изчезна за няколко дена (оказа се в друг клас прибрано с купчина други забравени дрешки) - много се стресира тогава , но не му попречи пак да си забрави този пък якенцето Simple Smile Дечица, да са ни здравички, ама са си малко разсеяни  Laughing

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 15:13 от Тedy

# 614
  • София
Никога не знае къде са й нещата! Съответно аз ровя като квачка, за да й ги намирам.
Не ще да подрежда и това си е!
А аз не понасям да ми е разхвърляно и неподредено.
Все едно за нас говориш, в къщи е ужас всяка вечер, квакам за това колко е разхвърляно и да подрежда. Онази вечер на всичкото отгоре ми се разсърди, че всяка вечер съм мърморела и съм разваляла добрите ни отношения  ooooh! Whistling
Първите осем учебни дни изгуби 3 неща - яке и два суичъра, намерихме ги впоследствие, но не е там въпроса. Казах му, за всяка загубена вещ в училище оставаш по една седмица без джобни и приключихме със загубите, явно щом иска може да не е разсеян...
За Коледните подаръци аз съм много затруднена, списъка на "скромното" ми дете се състои от 8 неща, които сумарно струват 2000 лв.  Shocked Пък и хитрува, казва, ще напиша аз на дядо Коледа, че да не си харчим ние парите  Laughing Вярва в дядо Коледа и принципно е добър и послушен и много искам добрият старец да му изпълни желанията, ама списъка е прекалено, прекалено неизпълним... Горкият дядо Коледа, не му завиждам...   #Crazy Tired
Днешният ни шедьорвър - отново бързаме сутринта, отново се мота и нещата отиват към закъснение...  Аз му обяснявам, че в живота не е хубаво да се закъснява, а той ми отвръща, аааа, хубаво е, хубаво е да се закъснява, особено хубаво е да закъснееш да умреш... Останах Shocked и тактично замълчах.  Thinking

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 16:28 от Kaastel

Общи условия

Активация на акаунт