Бебе, свекърва и болен дядо

• 10 354
  • 114
  •   1
Отговори
# 30
ТЕА_, нямаш много варианти.
Но ако искаш да си запазиш спокойствието, по-добре се изнасяй сега и веднага. Още преди бебето да се е родило. След това става по-трудно.
А какво ще се изсипва върху теб, тепърва ще има да слушаш. Колкото и да помагаш, все няма да е достатъчно.
Така че ако ще оставаш там, гледай си кефа, създайте си ясни и точни правила кой, какво, как.
Винаги ще те плюят, така че каквото и да направиш, все тая.

# 31
Дядото е баща на свекъра. И той е с нея-не е сама.Сина им им помага и физически и финансово и със сметки и със грижа за дядото- ние не сме излизали по празници дори за да седим да го гледаме, за да може свекърите да излизат. Гледам на жената да и помогна с каквото мога или поне да не я ангажирам-знам че и е трудно. Макар, че след като си заминах преди време от тях, чувах от различни хора, че не съм много харесвана и след мене се изля помия...Сега трябва да лицемернича ли? Мразя това...
На мене също ми е неудобно, че съм дошла в дома на хората(това никога няма да е мой дом) - всеки като отгледа децата си в определен момент заслужава почивка- да погледне малко и себе си.Те не са стари(свекърите).
Аз лично такъв вариант с живеенето при свекурите и гледането на болен дядо, и говоренето зад гърба ми, не бих имала сили да изтрая, камо ли за дете да мисля  newsm78
Не знам, може би съм прекален егоист, но едва ли бих пропиляла най-добрите си години само и само да се натискам да живея там където не съм добре дошла.
Разбирам, че собственото жилище май не е вариант за момента, но поне квартира можете да си намерите. Цените паднаха доста последните години, и по-добре в малка квартира отколкото в палат където те гледат накриво.  Peace

# 32
Ако бебето плаче непрестанно, дебело е, а ти си 45 кг....

дебело бебе  #Crazy #Crazy #Crazy

# 33
Ако бебето плаче непрестанно, дебело е, а ти си 45 кг....

дебело бебе  #Crazy #Crazy #Crazy

Е, какво се чудиш, има си ги. На 2месеца тежи 9кила. ) което си е дебело отвсякъде. )

# 34

Разбирам, че собственото жилище май не е вариант за момента, но поне квартира можете да си намерите. Цените паднаха доста последните години, и по-добре в малка квартира отколкото в палат където те гледат накриво.  Peace

Според мъжа ми той си има дом. Кредита и квартирата са табу- той преди време ме остави да се изнеса на квартира но САМА. Не се оплаквам.Знам че ще кажете-как може да си позволиш да забременееш от него?Всеки си има кусури-в други отношения той е много добър човек.
Детето стана в момент, в който вече не вярвах, че ще мога да имам деца...Като чудо, което сега ми дава сили да се боря!
И в тях не е палат... Не знам за какво си дават парите , но ако не беше това дете, нямаше 25 години вече да бъде правен ремонт в стаята на мъжа ми. Не е палат-кочина е! Не съм капризна-живяла съм бедно и по квартири и пак съм поддържала по-добре. Не искам сега да обсъждам как е в тях-всеки според чергата си. Но все едно сте в нещо между болница и работилница...Не виждам как ще пусна детето в коридора без да хване болест или да падне нещо отгоре му.
Ако се обадя или кажа да се подреди ще ме обесят...Вчера взех да мия тоалетната- свекървата се намуси...Ох, какво да ви кажа...

# 35
ТЕА_, сигурно го обичаш този човек, но....в случая имаш дете, за което да мислиш. И на това дете му е необходима чиста, безопасна среда. Не кочина, и не болнична обстановка с грижа за болен възрастен човек.
Не знам кои са му положителните качества на този човек, сигурно си има. Но когато не си готов да станеш родител....то е по-добре да оставиш другия човек, който е готов да се оправи както може.
Няма да има промяна, ама никаква, нито в мястото на което живеете, нито в родителите му, нито в него. Ако искаш спокойствие и нормален живот за детето си, съвета ми е да се омиташ още сега.

# 36
Според мъжа ми той си има дом. Кредита и квартирата са табу- той преди време ме остави да се изнеса на квартира но САМА...
Не знам какво да кажа по този въпрос. Първо, никой не говори за кредити, аз лично не харесвам да вземам кредити и не го правя. Много по-изгодно е да се спестява и после да се купува. Ако няма възможност за купуване на собствено жилище, квартирите са евтини и не вярвам че една квартира би ви съборила. Колкото до това че мъжа ти си има дом, ами защо не го попиташ той жена има ли си или предпочита дома? Лошото е, че вече няма как да го изнудиш да се промени, все пак си бременна. Иначе, изнасяш се на квартира и чакаш докато и той се престраши да се отдели от мама и тате.
Защо се върна пак при свекърите, след като си била на квартира?

# 37
  • Пловдив / София

Според мъжа ми той си има дом. Кредита и квартирата са табу- той преди време ме остави да се изнеса на квартира но САМА. Не се оплаквам.Знам че ще кажете-как може да си позволиш да забременееш от него?Всеки си има кусури-в други отношения той е много добър човек.
Детето стана в момент, в който вече не вярвах, че ще мога да имам деца...Като чудо, което сега ми дава сили да се боря!
И в тях не е палат... Не знам за какво си дават парите , но ако не беше това дете, нямаше 25 години вече да бъде правен ремонт в стаята на мъжа ми. Не е палат-кочина е! Не съм капризна-живяла съм бедно и по квартири и пак съм поддържала по-добре. Не искам сега да обсъждам как е в тях-всеки според чергата си. Но все едно сте в нещо между болница и работилница...Не виждам как ще пусна детето в коридора без да хване болест или да падне нещо отгоре му.
Ако се обадя или кажа да се подреди ще ме обесят...Вчера взех да мия тоалетната- свекървата се намуси...Ох, какво да ви кажа...

Да, иначе мъжът ти е добър човек и ти си го обичаш, и се грижи за вас. ooooh!
И един мармот завива шоколада в станиол. Whistling

Лошото е, че вече няма как да го изнудиш да се промени, все пак си бременна.

Това няма как да стане никога, не сега.
Не можеш да променяш човек, ако той самият не иска да го промени.
А пък да го изнудваш - още по-малко.

# 38

Лошото е, че вече няма как да го изнудиш да се промени, все пак си бременна. Иначе, изнасяш се на квартира и чакаш докато и той се престраши да се отдели от мама и тате.
Защо се върна пак при свекърите, след като си била на квартира?

Не искам да изнудвам никой-той вече избра 1-да седи при майка си.
Върнах се преди седмица-защото няма какда си позволя като се роди да плащам квартира с мизерните майчински-ако стигаха-изобщо не ми пука , но сме в България... А и бебето ще е малко-няма как да го пращам на градина и да работя-инъче бих се оправила.

# 39
Тук вече не знам какво да кажа. Само едно ми е чудно, как така забременя докато си на квартира? Ти наистина ли искаше той да те последва? Защото ако бях аз и стигна до там мъжа ми да ме остави сама да се изнеса на квартира, а той да остане да живее при мама и тате, ами просто щяхме да сме до там с мъжа ми. Още повече пък да види секс от мен докато не е дошъл при мен ...
Не знам, аз никога не съм попадала в такава ситуация, но едва ли бих обичала някой чак толкова че да не ми дреме за мене си. Много обичам мъжа си, и той мен също, така че подобен вариант никога не е имало възможност да се случи в досегашния ми живот. Между другото, навремето имах един който беше подобен тип, в смисъл мама и тате още се грижеха за него на 20 и кусур години, той дори една пералня не можеше да пусне, ами връзката ни беше много кратка, нямаше и месец ...

# 40
И по добре е никога да не попадаш в ситуация като тази...Лошото е само, че повечето хора мерят всичко в черно и бяло...ако обичаш някой прекалено много ти си лош, тъп или не знам какво. Ако убия или открадна тогава какво?Просто разсъждавам. Просто някои не попадаме на мъже, или просто не избираме такива, с които да живеем в покой.

# 41
Защо се сърдиш? За мен е безразсъдно да забременея при подобни обстоятелства, когато не съм склонна на компромис при съвместното ми съжителство със свекърва и дядо.

# 42
  • BG

Странна работа, да се намуси, че си измила кенефа... newsm78.  Сигурно ще да е нещо около това, може би го е възприела като намек, че е мърла, знам ли...
Виж, не е важно да е толкова подредено, колкото чисто. А и дядото едва ли е болен от инфекциозна болест. Колкото и да сме здрави вкъщи и да поддържам хигиена, преди година малкия ми все пак го тръшна Ротавирус.
Че нямаш възможност да си другаде сега, е ясно. Но поне седнете със свеки (не с мъжа ти), предразположи я и проведете един разговор по въпроса за хигиената в дома. И тя е жена, и тя е майка, едва ли и е все едно в какви условия ще се гледа бебе. Те са си свикнали с всеки недостатък вкъщи - отлепен тапет, пукната плочка, висящо перде и т.н. Гледай поне в твоята стая дa e чисто, първите месеци бебето ще прекарва там в сън. После като пролази, ще му мислиш.

Момичетата не винаги успяват да се фокусират върху конкретния проблем и зов за помощ и започват да разсъждават за причината да забременееш точно от този и как го търпиш. Ами станалото си е станало. Забременяла е - точка. Не може да го върне, а и не иска. Не може сама на квартира, няма къде другаде да отиде и точка. Дайте акъл как да се справи в настоящата ситуация. А и не е добре човек да се зарича много, какво не би бил направил...

# 43

Странна работа, да се намуси, че си измила кенефа... newsm78.  Сигурно ще да е нещо около това, може би го е възприела като намек, че е мърла, знам ли...
Виж, не е важно да е толкова подредено, колкото чисто. А и дядото едва ли е болен от инфекциозна болест. Колкото и да сме здрави вкъщи и да поддържам хигиена, преди година малкия ми все пак го тръшна Ротавирус.
Че нямаш възможност да си другаде сега, е ясно. Но поне седнете със свеки (не с мъжа ти), предразположи я и проведете един разговор по въпроса за хигиената в дома. И тя е жена, и тя е майка, едва ли и е все едно в какви условия ще се гледа бебе. Те са си свикнали с всеки недостатък вкъщи - отлепен тапет, пукната плочка, висящо перде и т.н. Гледай поне в твоята стая дa e чисто, първите месеци бебето ще прекарва там в сън. После като пролази, ще му мислиш.

Момичетата не винаги успяват да се фокусират върху конкретния проблем и зов за помощ и започват да разсъждават за причината да забременееш точно от този и как го търпиш. Ами станалото си е станало. Забременяла е - точка. Не може да го върне, а и не иска. Не може сама на квартира, няма къде другаде да отиде и точка. Дайте акъл как да се справи в настоящата ситуация. А и не е добре човек да се зарича много, какво не би бил направил...

Идеята на темата ми беше точно тази...не да се оплаквам и да се обяснявам как стигнах до тук, а да събера съвети от потърпевши. И аз съм си казвала за много неща-няма да допусна еди какво си-животът е толкова повратен и не винаги зависи от здравия разум и действия-някои вече го знаят.
Колкото до сядането и поговарянето - опитвала съм-не иска да и се меся-приема разгвора несериозно и вика-ама аз съм измила и т.н. Тези хора нямат идея за хигиена-ни най-малко не влагам смисъла лукс. Беше ме срам преди време като си тръгнах и хората и казваха-ама ти как живя толкова години в тая кочина...беше ме срам , че съм станала част от нея. и когато се опитвах да направя ремонт-с мои средства или да променя нещо-ме нападаха яростно и не само тя , а и щерките-не махай това, то е на майка...Мъжа ми не винаги е заставал зад мен...Когато го е правил, после чувах зад гърба си, че му пускам мухи с нелепи идеи за чистене, ремонт.Ние не сме взели 1 стотинка от родителите му за материали.Давала съм всички спестявания за да направя нещо в дома им...а после излизам черната...Не разбирам защо тази жена ме разправяла на целия род и съседи, че съм почистила и ремонтирала е мои пари и усилия...Може би и на мене нямаше да ми е приятно да идва в дома ми някое девойче и да ми разваля кочинката...

# 44
  • BG
ТЕА, това вече е проблемация! Да си призная, и на мен няма да ми е кеф някога, живот и здраве да имам две снахи, някоя да ми пипа, дет викаш, Кочинката. Макар че моята свекърва, когато влязох в къщата им навремето, ми каза да правя каквото реша, да местя, размествам, преправям, както ми харесва, за което евала и на жената! И най - лошото в случая е, че мъжа ти не те подкрепя. Най-лошото! Не ти остава друго, освен да се грижиш за твоята част от къщата и да разчиташ, че след като стане баща, милият ще пренареди приоритетите си. Да е жив и здрав дядото, но не се знае колко време още му остава. Ще се промени и бабката, като види внучето си. Ти сега стискай зъбките, бъди мила и добра, за да не събираш негативи и да се възползваш максимално от най-доброто в ситуацията. Жената също е поизнервена от грижите по свекъра си, повярвай и не и обръщай много внимание. Важното е да помага и на теб. Ще дойде време да се позакрепите, детенце да поотрасне и ще намерите решение, ако вече не си свикнала и ти с начина на живот в тази къща.

Общи условия

Активация на акаунт