Бебе, свекърва и болен дядо

• 10 367
  • 114
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
В какви отношения сте иначе? Баща ти здрав ли е? Майка ти? Има ли място за теб при тях? Ако да, събирай багажа и се връщай. Няма да си повтарям доводите. Мъжът ти, ако е мъж за теб, ще си определи приоритетите правилно и ще дойде да те вземе да се изнесете заедно. Ако ли не - да е жив и здрав и да си стои при мама и тате.  Peace 

# 61
В какви отношения сте иначе? Баща ти здрав ли е? Майка ти? Има ли място за теб при тях? Ако да, събирай багажа и се връщай. Няма да си повтарям доводите. Мъжът ти, ако е мъж за теб, ще си определи приоритетите правилно и ще дойде да те вземе да се изнесете заедно. Ако ли не - да е жив и здрав и да си стои при мама и тате.  Peace 

Има предостатъчно място при тях - има стая за мене и за детето отделно. Бащата е болен от старост.Майка ми, да пази Бог все още е добре. Отношенията ни са горе долу добри -само дето бащата искаше да се женим...то е дълга и широка.

# 62
Аз съм на мнението на Юличка.Имаш ли възможност, махни се от тази къща.
Ще си съсипеш здравето, нервите, ще се изпокарате и с мъж, и със свекърва....а и на детето няма да му бъдат спестени негативите.
Ако мъжа ти му светне кои трябва да са му приоритетите, ще намери начин да бъдете семейство някъде сами.
Ако ли не, честно, не виждам за чий ти е мъж, дето гледа преди всичко собственото си удобство и интереси.

# 63
ТЕА_, никак не е хубаво това положение в момента, а май няма изгледи да стане по-добре. Може да е битовизъм, но различните разбирания за хигиена са голям проблем. Съсипват и добри отношения, а какво остава за лоши! И докато човек може да се примири с почти всичко за себе си, то за детето си, малко хора са склонни на компромиси. Въобще не става въпрос да ограничаваш контактите на детето с роднините му, но ти си длъжна преди всичко да му осигуриш здравословна среда. Ако това може да стане при родителите ти - отивай там и се примирявай с упреците на родата. На бъдещия татко, ако и тогава не му дойде акъла в главата и не си преосмисли приоритетите - той губи - а ти само ще спечелиш, че си се ориентирала навреме. Пази си здравето и нервите - не можеш да си представиш колко болести идват от нерви!
Аз имам дом от раждането на детето си и пак се дразнех, когато някой дойде на гости и посегне да пипа бебето с неизмити ръце. Представи си такива хора да са постоянно около вас. На квартира ще ти е много трудно в началото, особено ако имаш тежко раждане, но за в бъдеще, когато пуснеш детето на ясла и градина, може да се опиташ да се справиш.
Помощта на близките е неоценима - дори само, за да се изкъпеш, трябва някой да гледа бебето. Затова и аз мисля, че вариантът да си в дома на баща си е най-добър за момента.
Желая ти лека бременност и безпроблемно раждане!  Hug
П.П. Сега видях, че Краси ти е писала същото, но по-накратко  Simple Smile

# 64
  • Tам през Атлантическия океан
Mила  Grinning ТЕА_ , ще родиш желаното от теб дете  , ще ти се кротнат хормоните и ще си продължиш както до сега  Grinning  Доколкото разбирам отдавна си в това положение и го търпиш,приемаш   Grinning

Грешка се допуска веднъж, втория път е ИЗБОР !

Ако искаш наистина промяна а не само упреци , разбиране , съчуствие тук . Попитай за съвет "Момичета , така и така ,какви действия ми предлагате да предприема ?"
Може да си направиш план за действие не план за мрънкане  Hug Може и резултат да е на по късен етап но действай  Peace ако искаш промяна.

Сълно се надявам детенцето да ти даде стимул за действие и промяна към по-добро . Късмет ти желая.

Е Шантал има хубав подпис :

Aко искаш да имаш това, което никога не си имал, направи това, което никога не си правил. 

# 65
Подкрепям   казаното  от  Краси и Юличка
ТЕА  скъпа ,  гледай  си  бременността  и  запази    спокойствие .  Щом   има   стая   за теб и  детето при вашите  -премести  се.  От  една   страна  ще  си  по-спокойна   далече  от  свекъри . От друга  страна  твоя  хубостник  ще  има   време   на  спокойствие  да   осмисли   ставащото - а  именно , че  ако  не  стане  по- отговорен   има  реалната   опасност  да  загуби и теб и  бебето -  двете   най-обичани  за него  същества .
За  баща  си  не  се  тревожи - така  си  говори , щом   стане  въпрос   за  детето  му   ще  реагира   по правилния   начин - а именно   да  ви  приюти .  Ти  си  му   дете,  а  щом  види  малкия  бебок  - ще  се разтопи.  Дядовците  не  могат да устоят  на   това Simple Smile  Като  за начало  се   успокой,  мисли  си   хубави  неща ,  почни  да правиш   малки покупки  за  бебето - ще  ти  стане  по-добре.  Hug Hug
Желая  ти  много кураж  и не  затваряй  вратата  към   съпруга  си. Hug

# 66
  • София, център
ТЕА_ , ама и аз не мога да разбера, как е възможно да се вреш в кочината, при положение, че имаш подслон при родителите си.
Вярно, не ти се иска да се прибираш с подвита опашка, но по-добре при вашите, отколкото при свекърите.
Наистина, при свекърите е и бащата на детето ти, ама той не е с теб, а с тях.
Така че, бъди и ти при вашите, пък времето ще покаже.

П.П. На мъжът ти не му ли прави впечатление мръсотията в т.н. му дом?
П.П.П. И никога не допускай, макар и на шега да се опитва да омаловажава теб и детето. Никога.

# 67
Ей, ама защо толкова им угаждате на тея мъже? При положение, че чакаш дете, трябва да проявиш и егоизъм, защото най-важно е твоето спокойствие и подходящата обстановка за детето.
Напоследък съм удивена, колко много теми има, свързани с това, че т.нар. мъж, си иска при мама и как жените им меко, меко пипат, сакън да не се нацупи маминко.

# 68
Теа, ще можеш ли да се върнеш при баща ти и след това никога да не се върнеш в дома на свекърите и мъжа ти?
Не е мъж, мухльо е, мамин златен.
Ти можеш ли да живееш без него и да отгледаш сама детето си?

# 69
  • София, център

Е, що да не може. Аз като гледам той не се е нещо разпомагал и сега!

# 70

Определено е такъв.

Не съм оптимистка, че хората, след определена възраст могат да се променят коренно, особено пък мамините златни, но ако наистина го обичаш и искаш да сте заедно, категорично няма да успееш по този начин-съобразявайки се за всичко с него.Точно обраното-ако те обича, може да му присветне, че ще те загуби, единствено, ако действаш по-категорично.
Не питай, изисквай!

# 71

Определено е такъв.

Не съм оптимистка, че хората, след определена възраст могат да се променят коренно, особено пък мамините златни, но ако наистина го обичаш и искаш да сте заедно, категорично няма да успееш по този начин-съобразявайки се за всичко с него.Точно обраното-ако те обича, може да му присветне, че ще те загуби, единствено, ако действаш по-категорично.
Не питай, изисквай!

Нали си тръгнах преди точно поради тази причина...Молих от начало, после бях без милост...Той продължи да ми бъде приятел и да ми помага - не живея в родния си град. Но не се премести-не можел той да ми угажда и да ставало на моята...за бога той мисли , че го правя от инат...Свекървата явно му помогна и тя...Той решението без това си го е взел...Излиза ,че не обича толкова майката-как да направи крачка за детето?

# 72
Пред малко алтернативи си изправена- едната е да останете при свекърва ти, другата е да излезеш на квартира, а той, ако иска, да те последва.

# 73
Е, що да не може. Аз като гледам той не се е нещо разпомагал и сега!
Защото го обича /или поне тя си мисли така/.
Доколкото схванах тя си е тръгнала веднъж от него и пак се е върнала. Сега ако си тръгне и се върне при нейните родители, каква е гаранцията че путьото няма да успее да я прилъже пак да живеят заедно у тях?
Иди ми- дойди ми и така години наред.

# 74
  • BG
Здравейте! Четох тук една тема за това, как след като родили, повечето мами не допуснали никой да идва да им помага...Та, въпроса ми е за тия, които живеят при свекърва си и няма как да и кажат да не идва, като тя си живее там. Аз в допълнение имам у нас и болният дядо на мъжа ми. Какво да ви кажа...трагедия. Давайте съвети как се справихте, защото бебето наближава и ми настръхва косата. Идеята за квартира я изключвам за в момента.

Май излезе накрая, че написаното горе е просто върхът на айсберга. От чисто битов проблем, се превърна в сеиозен любовен такъв. След всички уточнения впоследствие, не бих дала предишните си съвети.

Общи условия

Активация на акаунт