Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 619 160
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 935
Да попитам съвсем лаишки, в Манастирски ливади има ли Топлофикация?
Няма топлофикация, има газификация. Някъде по-нагоре го бях споменал.

# 4 936
  • SF
Точно в този регион на Парчевич малка спретната къщурка със собствен двор

Другият ни имот е с мини тераса собствена, но може да се ползват 20 квадрата покрива на комшиите долу за тераса , а отстоянието е огромно
Не знам защо генерализираш, въпреки че и аз страшно много харесвам МанЛи защото са модерна работа, и от центъра не се дърпам
Simple Smile

А аз не знам ти защо така песронализираш. "20 квадрата от терасата на покрива на комшиите" не прави пространството в малките преки по-просторно и по-слънцедостъпно за всички.
Даже не мога и да си представя, че някой намира малките преки за слънчеви, местата за паркиране са достатъчни по всяко време на денонощието, сградите и канализациите за чисти, нови, тротоарите еднакви, равни и прави... Но както искаш... Работя в този район, в такава сграда и впечатления в детайли съм добила. Все пак аз не ползвам мястото за кеф, а за работа и за някои от неудобствата ми е все тая, но доста от тях търпим. Ако трябва да купувам там, не бих.

И защо ти пречи, че има и други мнения, различни от твоето? И още 5 квадратни метра да ти отстъпят комшиите, моето мнение ще остане непроменено относно процеждането на слънчевите лъчи до по-ниските етажи (а и до по-високите).
Ако сте си правили основен ремонт на вашата сграда, отпадат още няколко от нещата, които ме отблъскват, подавайки си носа на такова място, така че споко! Живей си там и се кефи!  Peace

# 4 937
То па в Младост е върха на сладоледа сякаш...ама докато има риби, ще има и въдичари.
Как може квартал, който се намира на границата на околовръстното да е толкова желан не мога да го разбера с години. Имало бизнес парк и метро. Ами добре Simple Smile
В Ман Ли не минава един автобус, иначе транспорта му бил добър хаахх Simple Smile Колко колеги си накупуваха коли, само и само да могат да ходя на работа, докато офиса ни беше там.
За протокола - имаме два апартамента в Манастирски запад и един в Яворов. /Отскоро и в Ст.град, но той е с инвестиционни цели и не го броя/.
Аз живея в Манастирски ливади, не знам за твоите колеги и нуждата от автомобили, но до нас е Т7, Авт.204, Тр.2 и 4. И бих се замислила дали след време да се върна в Яворов, близостта до кръстовището на Рум.посолство с този трафик и мръсен въздух....
Човек свиква с квартала в който живее, намира му плюсовете и си го харесва. А да се плюе по квартал, в който не живееш е най-лесно.
С тази разлика, че изброените линии на градски транспорт не са предвидени за този изцяло нов квартал и човекопоток! Общината не е предприела никакви мерки за облагородяване на квартала откакто започна застрояването му. Явно няма и намерение да го прави. И после защо ставали задръствания и градския транспорт бил препълнен..

# 4 938
  • SF
Само учениците, живеещи в Манастирски ливади, разчитат на градския транспорт. Огромна част от населението, навършило годините за шофьорска книжка, не биха ползвали трамвай, дори и ако е безплатен. Не че са сноби, но винаги бързат, а и имат гаражи, в които не съхраняват зимнина.

# 4 939

Другият ни имот е с мини тераса собствена, но може да се ползват 20 квадрата покрива на комшиите долу за тераса , а отстоянието е огромно
Не знам защо генерализираш, въпреки че и аз страшно много харесвам МанЛи защото са модерна работа, и от центъра не се дърпам
Simple Smile

А аз не знам ти защо така песронализираш. "20 квадрата от терасата на покрива на комшиите" не прави пространството в малките преки по-просторно и по-слънцедостъпно за всички.
Даже не мога и да си представя, че някой намира малките преки за слънчеви, местата за паркиране са достатъчни по всяко време на денонощието, сградите и канализациите за чисти, нови, тротоарите еднакви, равни и прави... Но както искаш... Работя в този район, в такава сграда и впечатления в детайли съм добила. Все пак аз не ползвам мястото за кеф, а за работа и за някои от неудобствата ми е все тая, но доста от тях търпим. Ако трябва да купувам там, не бих.

И защо ти пречи, че има и други мнения, различни от твоето? И още 5 квадратни метра да ти отстъпят комшиите, моето мнение ще остане непроменено относно процеждането на слънчевите лъчи до по-ниските етажи (а и до по-високите).
Ако сте си правили основен ремонт на вашата сграда, отпадат още няколко от нещата, които ме отблъскват, подавайки си носа на такова място, така че споко! Живей си там и се кефи!  Peace

Кои преки в кой квартал са слънчеви и в кой квартал има достатъчно места за паркиране? Тече процес по смяна на канализацията на целият център, все повече сгради се санират. Не може да се генерализира така. Освен това аз ще изкажа тезата, че заради ниското строителство в центъра повечето сгради получават слънчева светлина, а за живущите паркирането изобщо не е проблем.

# 4 940
  • при него
А колко горе долу излиза отоплението на тристаен апартамент и на газ ли се отоплявате или на ток?
Аз по принцип харесвам Манастирски ливади, особено в някои части, но от друга страна съм свикнала с удобствата на Топлофикация и затова размишлявам по темата. Благодаря предварително.

# 4 941
А колко горе долу излиза отоплението на тристаен апартамент и на газ ли се отоплявате или на ток?
Аз по принцип харесвам Манастирски ливади, особено в някои части, но от друга страна съм свикнала с удобствата на Топлофикация и затова размишлявам по темата. Благодаря предварително.
Последната ни сметка е 183 лв. Отопляваме апартамент 140 кв. Всъщност води се толкова, но отоплението е в две спални с по един радиатор 15 ребра, две бани с лири, хол с два радиатора по 23 ребра и един с 6 ребра. Поддържам 23-24 градуса. Газовото котле е на Имергаз, от 2006 г.

# 4 942
  • при него
Благодаря ти! Доста добре ми звучи. И ние плащаме горе-долу толкова, за горе-долу същия апартамент, на Топлофикация, старо строителство. Явно са ми неоснователни притесненията в тази посока и мога да се огледам за подходящ имот.
Да попитам за гаражите, когато купувате апартамент, имате ли гарантиран поне един гараж към него или строителите ги разпродават отделно и е на принципа,каквото остане?

# 4 943
Благодаря ти! Доста добре ми звучи. И ние плащаме горе-долу толкова, за горе-долу същия апартамент, на Топлофикация, старо строителство. Явно са ми неоснователни притесненията в тази посока и мога да се огледам за подходящ имот.
Да попитам за гаражите, когато купувате апартамент, имате ли гарантиран поне един гараж към него или строителите ги разпродават отделно и е на принципа,каквото остане?
Зависи от проекта. В нашия блок бяха отделно и има няколко апартамента без паркомясто. Но в блока срещу нас останаха паркоместа..
В момента до нас има нови строежи на кота 0 на Пирин, малко след Родопски извор в посока бул.Бъкстон. Има и на Казбек, там където е пресечката към пазар Борово. Строи се и на Мур две кооперации.

# 4 944
Няма как да се даде еднозначен отговор на този въпрос за съжаление. Има прекалено много променливи - какви ще са топлозагубите, вътрешен ли е апартамента, каква е дограмата, има ли топлоизолация, има ли съседи, които се отопляват около вас, какво е изложението на стаите и се стигне до това как е изградена самата система - дали инсталираната отоплителна мощност (радиатори, лири и др. отоплителни тела) отговарят на минималната мощност на котела и при каква температура е допирната им точка, има ли седмичен програматор, двуконтурен или едноконтурен е котела.. Това са една част от много променливи за това колко би излизала месечната сметка за отопление на газ. За момента отоплявам двустаен апартамент и в най-студените месеци плащам по около 100 лв, като за момента нямам нито седмичен програматор, нито температурен датчик, т.е. собственоръчно нагласям температурата на водата. Когато си ъпгрейдна още системата, смятам че разходите ще паднат още малко (по груби сметки до около 80-85 лв в студени месеци).

# 4 945
Fuckforlife, с какъв котел сте?

# 4 946
Fuckforlife, с какъв котел сте?

Италиански - Sime brava One HE 25. Инсталирана мощност - два радиатора с по 19 ребра за хола, лира 90 на 120 за банята и още 22 ребра в спалнята.
Но пак казвам, зависи от прекалено много неща кой каква сметка ще плаща. Simple Smile
Ако търсите съвет, гледайте да е кондензен и да е с възможно най-ниска минимална мощност.

# 4 947
  • София

Simple Smile

Кои преки в кой квартал са слънчеви и в кой квартал има достатъчно места за паркиране? Тече процес по смяна на канализацията на целият център, все повече сгради се санират. Не може да се генерализира така. Освен това аз ще изкажа тезата, че заради ниското строителство в центъра повечето сгради получават слънчева светлина, а за живущите паркирането изобщо не е проблем.
Няма как човек, познаващ центъра на София да заяви с категоричност горните две твърдения  Sunglasses
Сяната зона не решава паркирането, а се плаща една сума, а ако се прибереш след 19:00 часа забрави за паркомясто. Частно гаражи почти няма...

# 4 948
Е, както виждаш има.

# 4 949
...Тече процес по смяна на канализацията на целият център...
Туй нещо сигурно ли е? Че на ул. Иван Асен 2 водата е отвратителна! Всичко вътре е сменено - щрангове на блока, в апартамента, а водата - отврат!

Общи условия

Активация на акаунт