Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 619 181
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 920
  • при него
И аз съм абсолютно съгласна, че данъка трябва да се определя съобразно това доколко е екологичен автомобила, има ли евро 5, 6, какви са емисиите на вредните газове и разбира се мощността на двигателя. Категорично не е нормално старите, изключително замърсяващи автомобили, да плащат данък от по 30 лева. Докато това не се промени, няма как да се стимулира купуването на по-нови автомобили. Ако говорим специално за София, средната заплата по данни на НСИ е 1600 лева, а дори и в момента вървят реклами на нови автомобили с месечни вноски по 300 лева. Не говоря за големи, скъпи и лъскави модели, а за нормални и по-малки семейни автомобили. Така че това не е толкова непостижимо, а е по-скоро въпрос на манталитет. И не, не е коректно, защото някой е имал възможност да плати нов автомобил, автоматично да се предполага, че има възможност да плаща и по-висок данък. То тогава, за сравнение, защо ДОД е плосък, а не е прогресивен...
За паркирането по тротоари да не говорим, има много хора които имат гаражи, но или не ги ползват изобщо, Или са ги превърнали в магазинчета или в складове, и това е до манталитет според мен.
По темата с кварталите, определено не мисля, че всички квартали в София са еднакви, както се коментираше по-рано, но все пак и хората сме различни и харесваме различни неща, така че всеки да може да намери своето място. За мен лично, Младост, в никоя негова част не е хубав квартал, но имам доста познати, които не биха го сменили, също и Дружба. На мен може да ми е странно, но на други им харесва.

# 4 921
Здравейте! Аз да попитам за един по-непопулярен квартал - Челопечене. Излезе ми оферта за къща там и се чудя. Някой да има представа как е от към кражби, чистота, спокойствие?

# 4 922
  • София
Хвърляй се ако си ОК с живота в Къща.  Wink

# 4 923
Манастирски ливади - запад:

-минуси
Презастроено, прашно, кално с ужасно тесни и нефункционални улички. Всеки паркира където му скимне - дали върху малките тротоарчета, дали от двете страни на еднопосочните улички. Няма главна улица, която да свързва Околовръстен път с Тодор Каблешков, която да минава през самия квартал. Няма училище (с изключение това за глухонемите), няма детски градини, няма никакви площадки и зелени площи. Ежедневно се боря с извинение със селяндурите от входа - някои си пушат вътре, търкат си калните обувки на стълбите и всякакви такива изцепки. Няма една минаваща линия на градския транспорт през квартала.

-плюсове:
В частта, в която живея аз (близо до Тодор Каблешков и пазара на Борово) градския транспорт е добре. Магазините също са наблизо, но това определено е само в тази част на квартала, в другата част няма нито едно магазинче. Районът е газифициран. Сградите са нови (това за някои не е +, лично за мен е). Няма живущи цигани, само такива които обикалят около строежите и кофите. Няма хлебарки, тъй като почти всичко е ново строителство.

Общо взето не ми допада много! Не бих го препоръчал, даже мисля, че е по-зле от т.н. панелни гета - там поне имат голямо отстояние сградите една от друга.

# 4 924
  • София
Горе-долу е така. Само, че малки магазинчета има във всеки втори блок. Най-големия минус е манталитета на квартала. Район Витоша е абдикирал.
За мен най-големия плюс са високите цени на наемите в района. Особено на гаражи и паркоместа. И ще стават още по-високи

# 4 925
Значи има луди не само да наемат в Ман Ли, ами да плащат и високи наеми?

Както отдавна е казал Айнщайн, само две неща са безкрайни, Вселената и човешката глупост, като за Вселената не съм сигурен...

# 4 926
  • София
Ми че къ - има офис сгради, има столичани в повече. Е, не е като Младост, ама върви алъш-вериша  Sunglasses

# 4 927
То па в Младост е върха на сладоледа сякаш...ама докато има риби, ще има и въдичари.

# 4 928
По твоята логика тогава всички да почнем да караме евридейки по 300 к.с., то няма разлика. Дообре Joy Невероятна солидарност, няма що.

Това ми е една от мечтите задръстванията ще са в пъти по-малко Grinning П.С. За мен и 500 коня кола е евридейка, въроса е обаче, че е логично повечето коне да имат повече данък. Нелогичното е за старите коли да е по-скъп.

# 4 929
То па в Младост е върха на сладоледа сякаш...ама докато има риби, ще има и въдичари.
Как може квартал, който се намира на границата на околовръстното да е толкова желан не мога да го разбера с години. Имало бизнес парк и метро. Ами добре Simple Smile
В Ман Ли не минава един автобус, иначе транспорта му бил добър хаахх Simple Smile Колко колеги си накупуваха коли, само и само да могат да ходя на работа, докато офиса ни беше там.

# 4 930
От две години живея в източните ливади, зад Мол България. Не мога да се оплача от градския транспорт в никакъв случай, кеф ми ТМ7, кеф ми 74, 76, ТБ8. Даже напоследък все с градски транспорт се придвижвах до работа до такава степен, че акумулатора на колата замина. Simple Smile

В никакъв случай не защитавам квартала, но транспортът в частите близо до Каблешков не е част от стереотипа.

# 4 931
Как може квартал, който се намира на границата на околовръстното да е толкова желан не мога да го разбера с години. Имало бизнес парк и метро. Ами добре Simple Smile

Аз си обичах Младост повече преди Бизнес парка и презастрояването.
Зелено, близо до Витоша, много детски градини, училища, магазинчета, дишаш си свободно... Сега е малко по-различно, ама то къде ли не е.

# 4 932
В Ман Ли не минава един автобус, иначе транспорта му бил добър хаахх Simple Smile Колко колеги си накупуваха коли, само и само да могат да ходя на работа, докато офиса ни беше там.
За протокола - имаме два апартамента в Манастирски запад и един в Яворов. /Отскоро и в Ст.град, но той е с инвестиционни цели и не го броя/.
Аз живея в Манастирски ливади, не знам за твоите колеги и нуждата от автомобили, но до нас е Т7, Авт.204, Тр.2 и 4. И бих се замислила дали след време да се върна в Яворов, близостта до кръстовището на Рум.посолство с този трафик и мръсен въздух....
Човек свиква с квартала в който живее, намира му плюсовете и си го харесва. А да се плюе по квартал, в който не живееш е най-лесно.

# 4 933
  • при него
Да попитам съвсем лаишки, в Манастирски ливади има ли Топлофикация?

# 4 934
  • София
Няма, за събаление

Общи условия

Активация на акаунт