майка,съпруг,себе си?кое и как да избера?

• 5 536
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • София - Бургас
Спри да гледаш другите - обърни внимание на себе си! Heart Eyes
Направи нещото което искаш за себе си~

# 31
А защо не помислите да наемете жена, която да й помага, поне докато се стабилизира? Вярно ще е чужд човек, не дъщеря й, но все пак е някакво решение. Като имаш възможност отиди и при майка ти за морална подкрепа -  да почнат да те одумват, че си оставила съпруга ти примерно за седмица, не ми се вярва.

# 32
Максима,през всичките години,в които майка ти е била при теб в Гърция работила ли е ?
Има ли осигуровки ? Мисля,че можеш да си я вземеш при теб и да и направиш осигуровки и ТЕЛК и така хем да си е при теб,хем да може да ползва евтини лекарства и здравни услуги.

Не изпадай в паника и не се самосъжалявай ! Успокой се и мисли трезво.
Гърция е на една крачка, има хора,които са през континент,че и два от близките си и се справят.
Знам,че ти е много тежко но ИЗХОД ВИНАГИ ИМА.

Най-доброто , което според мен можеш да направиш в момента е да действаш в посока да прибереш майка си при теб. Така,че ще си най-спокойна.

Кураж и горе главата !  Hug

# 33
  • София, център
Максима, и аз мисля, че най-доброто, което можеш да направиш в момента е да се успокоиш! Психически. И да си починеш физически. Ти, като се самоизяждаш, не помагаш на никой. Кълбо нерви си, да, пий успокоителни, успокой си нервите, защото ако не го направиш, ще се разрушиш. Човек не винаги успява да компенсира. А декомпенсациите са кофти нещо.

На всяка цена свали напрежението, на всяка цена. Мисли позитивно и в посока, че всичко около теб способства прибирането на майка ти, т.е. успяла си да изолираш основния дразнител.

Горе главата момиче! И ако ти олеква, споделяй тук!

# 34
Единственото, което мога да добавя, е да поискаш/ очакваш/ позволиш помощ и съдействие и от брат си по отношение на майка ви. Нека и другите да имат ангажимент към себе си, към майка си и към теб!  Спокойно и напред!

# 35
Е добре де..Пращаш пари..Явно финансите не са проблем..За едно 5-600 евро,все ще намерите начин да я докарате..И то с хубава линейка.

# 36
  • В.Търново
Максима,мисля че вземаш грешно решение да се върнеш в България,и да загърбиш любовта.После един ден ти ще останеш сама и ще съжалиш,че не си била до обичания си съпруг,макар и без дете от него.Мисля че грешиш.За мен най-простото решение е да вземете майка ти при теб в Гърция.

# 37
  • на брега на морето
Максима,мисля че вземаш грешно решение да се върнеш в България,и да загърбиш любовта.После един ден ти ще останеш сама и ще съжалиш,че не си била до обичания си съпруг,макар и без дете от него.Мисля че грешиш.За мен най-простото решение е да вземете майка ти при теб в Гърция.

Точно това си мислех снощи.
Не може ли да обясниш чистосърдечно на майка си какво ти причинява отказа й да дойде при вас в Гърция?
Имам колежка, която подобно на теб замина, омъжи се щастливо и се завърна разведена за целта в България, за да се грижи за майка си. Не ми се приказва повече.

# 38
  • София
а колкото до мен,да сменя петела,е най-лесното нещо за мен,като казвам най-лесното,повярвай.
и то не само за ден,а семейство и деца и т.н.
защото живея сред хора и някои оценяват това което виждат да правя.
аз не искам петел.искам моите хора да са добре.

Тогава защо си включила и себе си в заглавието? Цял живот си слугувала и си се съобразявала с околните и явно те са ти приоритет. Мога да те посъветвам, ако все още не е твърде късно, да помислиш малко и за себе си, и за собствения си живот и нужди. Ако не искаш паническите атаки да прераснат в нещо по-сериозно.

# 39
благоодаря на всички за времето отделено да си кажат мнението.не писах тези дни,понеже много се надявах,че майка ми ще се съгласи да дойде пак при нас и да не съм на две посоки във всеки миг и умът ми да е само тук.
уви,не се съглася.и линейка намерих,благодаря на нансен  bouquet,и по евтини цени намерих от първоначалните,които казаха.
но не става.
последно научих и ,че е почнала да забравя.с нея говря на ден по три пъти най-малко.не ми споделя ,че не е добре.тоест,че е по-зле.
накарах мои приятелки да отидат да я посетят,да пият по едно кафе,чай.уж случайно минавайки.
и двете ми казаха,че не е това ,което помнят от нея при няколко месеца.
говрих с мъжа ми и другата седмица отивам аз.на място ще решавам как и по какъв начин ще се справям.
засега се разбираме с него .и той държи да е добре тъща му,както до сега го е правил.и частни осигуровки в интерамерикан и плащахме,само и само за да има документи тук майка ми.преди години беше много трудно без осигуровки да си легален тук.не е като сега.
години наред го правихме.
ще ида при майка ми и ще решавам после как и кое е най-добре за всички.
ще пиша когато има развитие.дано добро.
благодаря на всички,наистина на всички,които ми писаха с мнение.
знам,че трябва и себе си да погледна.но на този етап е просто невъзможно,дори и на фризиор да отида.защото нямам желание за нищо друго.освен всички да са здрави.товажелая и на всички ВИ!
ЛЕК ДЕН!

# 40
  • на брега на морето
Късметът да е с твоето семейство!  Hug

# 41
Спокойно, нещата отблизо никога не са толкова черни, както изглеждат отдалече. Ще се справиш!  Simple Smile

# 42
благодаря.със малкото ум ,който ми е останал,разбирам,че нещата не са толкова зле.и има толкова по-сериозни случаи.мноого по-сериозни от моят.
аз гледам от моята камбанария.
и не намирам верният начин да се справя.
съпруг-добър,съгласен да тръгна.и само като си спомни,че преди няколко години декември месец си бяхме у дома,а него го зовеше работата и нямаше как да се върне ....ще кажете има начин,една граница е само.аз съм от малък град,летище нямяме.при първият обилен сняг,дори до голям град не можем да стигнем в часовете,които искаме.и пак съм решена да ида при мама.
а той ме пита,ако на 21.12 декември ,ако още  съм далече?е,отговорих му-подаръка си го исКАМ ЕДИН  ДЕН ПО-РАНО.НА 20.12. ДА ГО ПОЛУЧА.Да се зарадвам и аз един ден.родена съм на 21.12.
това между другото,да се посмея и аз малко.
може би ще пътувам на 30.11.
как сиике,ще бъда по твоите/нашите земи.
да досадя с едно кафе?

Общи условия

Активация на акаунт