изневярата

• 52 485
  • 965
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Изневярата...до този момент бе бях изпитвала разрушителната сила на изневярата. Точно в този момент, когато смятах, че всичко върви страхотно помежду ни, когато го обичам повече от всичко, разбрах, че ми е изневерил.
Първо си помислих, че това не може да се случва на мен (всеки си мисли, че някой неща не могат да му се случат, но уви...), помислих си също, че това не е той, той не беше като другите мъже, той - прекалено много ме обича и ми го показва. Заедно сме от 8 години., а живеем заедно от 2 години. и половина. Винаги сме заедно. Разбира ме се помежду си. Живеем добре и от нищо не сме лишени.  Имахме планове за семейство...
Призна си, че преди 1 година ми е изневерил с колежка от работата, когато аз съм била командировка. Каза ми, че всичко е било грешка и много съжалява за постъпката си и че иска да е честен с мен...
Но ако ме обичаше, щеше ли да ми изневери? Ако съжаляваше, нямаш ли да ми каже по-рано?
Загубих доверие, в човека, в когото съм вярвала най-много...и много боли. Опитвам се да приема факта, но не мога. Не знам дали след време ще преодолея болката. Сега всичко ми изглежда фалшиво, някак изгубило смисъл...Казват, че хората, които истински обичат прощават, но дали забравят?
Имам нуждата да споделя с някого, затова реших и да драсна тук, тъй като от време на време чета темичките. Не мога да споделя с майка си, която ми е най-добър приятел....чувствам, че бих я наранила...но защо да я нараня? нали не аз съм изневерила?

# 871
Какъв е тоя мъж, че да си признава?  ooooh!

Plezla, бих те посъветвала нещо, което посъветвах една друга съфорумка по-напред, но тъй като не ми се ще пак да ме замерят с камъни и да ме горят на клада, ще си замълча.  Whistling Това е единственият начин да продължиш да си живееш живота безпроблемно.  Wink Майната му на любовта, на мъжете, на всичко. Живей си живота и не се пристрастявай, пък макар и любовно. Любовта е просто една психологическа дрога, от чийто капан има начин човек да се освободи.

# 872
Ами, колкото и да не ти се вярва, има и мъже със съвест.
Не знам дали нейния е от тях, но .....
Да, сгрешил е, поддал се е, но най-вероятно този му гаф не му излиза от главата, особено ако тя му гласува безпределно доверие.Факта, че си предал човек, който безрезервно ти вярва, може да скапе и най-силния.Ако има съвест.
Plezla , ти си познаваш човека най-добре.Ако по принцип е точен мъж, с характер, верен, лоялен, напълно възможно е да не желае да започва брака ви с лъжа.Ако наистина е честен по природа, ако наистина съжалява, ако наистина прави всичко възможно да му простиш, дайте си шанс.Ако наистина е качествен човек, ще оцени жеста ти и най-вероятно втори път няма да те предаде.По никакъв начин.
А съвета на  HAPPY_QUEEN е за хора, с притъпено чувство за вина.Да изневериш, за да си отмъстиш, за повечето хора не е решение на проблема.А допълнително натоварва и без това наранената психика в момента.

# 873
Не е въпроса до отмъщението, а промяна на светогледа, но живейте си както на вас ви харесва. Само че който разбере, ще го чакат много сълзи, депресии и не знам си какво. За другите неща ще замълча. Все повече се замислям какво блаженство е невежеството наистина.

# 874

Всъщност нейните мисли минават през главите на доста жени.

Не само им минават.  Mr. Green
Ма то ако няма подобни образи, ще има нещастни мъже!!!  Heart Eyes
Така е , Соте, прав си.     Laughing  Добре, че има и такива жени, да има с кого да се разтушават нещастните в брака си мъже

Цъ, мислех е станало ясно, че не само нещастните изневеряват. Понякога ти се случва просто. Като дъжда е  Joy

# 875
Все повече се замислям какво блаженство е невежеството наистина.
Абсолютно същото мога да напиша с обратен знак.    Laughing
О.к., срещала си/познаваш само неверни мъже.Но защо демонстрираш невежество, като не допускаш, че на света има и друг тип хора?
Нима познаваш всички мъже на планетата?    Laughing
Иначе, обобщението ти е смехотворно.

# 876
А ти защо вярваш, че има - след като можеш на 100% да твърдиш единствено за себе си  Laughing
Знаете ли вица за логиката и пожарникарите?

# 877
  • София
Благодаря HAPPY_QUEEN и Katarin X. за мненията и съветите ви.
Не знам как ще се развият нещата, знам само, че нещата никога няма да са както преди. Не знам дали някога ще си върна неговото доверие или винаги съмнението ще остане в мен. Виждам го, че иска да оправи нещата. Иска да е искрен с мен, навярно и това е провокирало самопризнанието, макра и след 1 година. Явно доста умело е прикривал лъжата, щом не съм се усъмнила.
Познавам момичето само на снимка, казваше ми, че доста от колегите му са привлечени от нея. Бъзикала съм го за това дали и той я харесва, но никога не съм предполагала,че може да спи с нея.

# 878
Що си признавате бе, мъже? Shocked Трайте си там и си гледайте семействата!

# 879
Що си признавате бе, мъже? Shocked Трайте си там и си гледайте семействата!

Peace Именно. Признанието често е продиктувано от опит за изчистване на собствената съвест, но реално се превръща в болка и за другия партньор, тоест прехвърля се някак тежестта, което е абсурдно.

# 880

Определено глупав. Mr. Green
Но по скоро не... това е мъж който държи и все още обича жена си, инак никога, ама точно никога не би и го признал... въпреки че е бил наясно колко ще я заболи.. е намерил сили в себе си за да и го признае.
Хвала на такива мъже.  Peace

Майната му на любовта, на мъжете, на всичко.

Май забравяте че причина за всички беди.. са жените!!!  tooth

Скрит текст:

Бях учен фолклорист

Поведох се с жена и се пропих

..........

Доверих се на жена

И ме кастрираха

..........

Загинах в дуел, заради жена

..........

..........

Той никога не е имал момичета

Впоследствие е станал един от най умните хора на света

...........

Живял в рая,

докато Бог не му направил жена.

...........

Бил цар на всички зверове, влюбил се в жена

и го убили

............

Ето и още доказателства по въпроса...

http://fishki.net/comment.php?id=137153

# 881
Глупости, Соте - той ако обича толкоз силно - няма да я наранява, демек ще си затрае и сам ще си понесе кръста на изневярата. Не може да обичаш и да нараняваш. Защото това признание е съвсем осъзнато нанасяне на негативни чувства у партньоара. Вярно, ще кажете защо тогава изневерил - ами защото да изневериш - не значи автоматично, че партньора ще е наранен, той може да не узнае  Wink
Та като си сгазил лука - айде да остане само с газенето, не е нужно да се афишира чак...

# 882
Ако обича истински мъжа не би признал - явно този пич се колебае в чувствата си, има съмнения за себе си именно от това, което той е направил))))

Съвети не давам , но определено съм на мнение близко до това на HAPPY_QUEEN, права е по отношение на това, че човек трябва да уважава себе си преди всичко и да си живее живота по своите правила  Peace а изневери е имало и ще има.....

# 883
И аз тва ще кажа за твърдението, че мъж, дето си признава изневяра, го прави от обич : Големи глупости на големи търкалета, даже на цигански колелета. LaughingМъжът, дето си признава, е слаб по характер, дали обича и колко жена си, не знам...А Хепи си е права, разбира се, как изобщо на някой му хрумва да раздава оценки, също не знам...

# 884
Не знам какво изобщо е целял този мъж с това признание чак след една година
Ако действително е съжалявал и тъ нъ, не трябваше ли да си признае по-рано?
Сетил се след една година, пък и на всичкото отгоре, за да изчисти своята съвест натоварва нищо неподозиращата и вярваща му жена
Не ми се мисли какво е трябвало да преживее тя, направо не знам какъв съвет би бил полезен ...
Определено обаче не мисля, че изнеяра на свой ред е решение
Хората казват, че времето лекува и аз наистина го вярвам

Общи условия

Активация на акаунт